^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Με θρησκευτική κατάνυξη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ.Δαμασκηνού, Θεοφιλέστατου Επισκόπου Δορυλαίου κ.κ.Δαμασκηνού, του Ιερομόναχου πατέρα Ιερεμία, του συνόλου των Ιερέων του Δήμου, Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. ΚΑΛΟΓΕΡΗ Νικόλαου, περιφερειακού συμβούλου κ.ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ Γεωργίου, υπαλλήλων, αιρετών, ειδικών συνεργατών και πλήθους κόσμου στις 2/1/2020 , ο Δήμος Αποκορώνου  έκοψε την πίτα του.
Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός απηύθυνε χαιρετισμό ευχαριστώντας την Δημοτική Αρχή για την επιλογή της κοπής της πίτας στο μοναδικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Καρυδίου, ευχήθηκε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, επισημαίνοντας την ανάγκη παρουσίας της ΕΝΟΤΗΤΑΣ στη ζωή μας και στην κοινωνία.
Κατά την παράθεση γεύματος ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ.Δαμασκηνός εξήρε την προσπάθεια του Δημάρχου για την επίκληση ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ και ΑΓΑΠΗΣ, που είναι στοιχείο απαραίτητο για την παραπέρα πορεία.
Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης κάλεσε αιρετούς, υπηρεσιακούς και κοινωνία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σε κλίμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΑΓΑΠΗΣ να συνεχίσουμε την δημιουργική εποχή και με νέες προοπτικές να οδηγήσουμε τον Αποκόρωνα εκεί που του ΑΞΙΖΕΙ!!!
Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που επικρατεί μεταξύ θεσμικών φορέων, Αντιπεριφέρειας, Περιφέρειας, κρατικών φορέων κ.λ.π. που έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, κάνοντας λόγο για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, βιολογικών Γεωργιούπολης, Καλυβών και  Αλμυρίδας, οδική ασφάλεια, έργα υδροάρδευσης, παιδικές χαρές, οδοποιία, αναπλάσεις, αθλητικές υποδομές, καταδυτικό πάρκο, φυσιολατρικές διαδρομές κ.α.
Ο κος Αντιπεριφερειάρχης ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ Νικόλαος εξήρε την συνεργασία η οποία θα συνεχισθεί προκειμένου να υλοποιηθούν όλα τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και θα αγωνιστεί με όλες τους τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση αυτή.
Καταλήγοντας ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους χορηγούς που βοήθησαν στην παράθεση του γεύματος ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ,ΣΦΑΓΕΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ και επιχείρηση ΚΑΠΝΙΣΑΚΗ-ΜΠΟΥΛΙΤΣΑΚΗ.


Facebook twitter youtube