^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Συνάντηση φιλοζωικών σωματείων Χανίων και Αποκορώνου με τους υπεύθυνους του Δήμου Αποκόρωνα.»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων όπου συμφωνήθηκε από κοινού η στενότερη και πιο εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ φιλοζωικών και δήμου καθώς επίσης ορίστηκε και η νέα πενταμελής επιτροπή διαχείρισης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος κος Χ.Κουκιανάκης, ο υπεύθυνος διαχείρισης κος Σ.Σταυρουλάκης, η πρόεδρος «Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας» κα Ν.Μπομπολάκη και η αντιπρόεδρος Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων η «Προστασία των Ζώων» κα Σ.Κοτσιφάκη, οι εκπρόσωποι των σωματείων ARIA κος Γ.Κώτσος και Melanie Jane Moore, οι εκπρόσωποι του σωματείου «Τhe Cats Pyjamas Rescue» κα Jackie και Ι.Ξαμωνάκης.
Η Δημοτική Αρχή εξέθεσε την άποψή της και τα σχέδιά της για το 2020 όσον αφορά τα αδέσποτα με πρωτοπόρες δράσεις γεγονός που συνάντησε την επιδοκιμασία  όλων των φιλοζωικών φορέων .
Ταυτόχρονα οι φιλοζωικοί φορείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ευαισθησία προς τα ζώα  του εκπροσώπου του Δήμου που θα τεθεί και επικεφαλής της 5μελους Επιτροπής κ. Σ. Σταυρουλάκη , που βεβαίως αντικατοπτρίζει την πολιτική της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Χ. Κουκιανάκη  
Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει την πολιτική της  και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη διαχείριση.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση όλων των παρευρισκόμενων για μια πιο δημιουργική και αποτελεσματική συνεργασία.


Facebook twitter youtube