^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΙΟ ΤΥΠΟΥ «Μέτρα προστασίας διάδοσης κορονοϊού από τον Δ. Αποκορώνου»

Ο Δήμος Αποκορώνου σε συνέχεια προηγούμενων ενεργειών και αποφάσεων και σε πιστή εφαρμογή των οδηγιών για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Καλούμε για άλλη μια φορά τους πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους και οι επισκέψεις τους στο Δημαρχείο να αποφεύγονται και να επιλέγουν τις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές εφαρμογές για την εξυπηρέτησή τους.

Η λήψη των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, των Δ.Σ. των νομικών προσώπων του Δήμου κ.λ.π. θα πραγματοποιείται δια περιφοράς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και στην εξαιρετική περίπτωση θεμάτων που απαιτείται δια ζώσης σύγκλιση οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.

Οι πολιτικοί γάμοι θα τελούνται σε εξωτερικό κοινόχρηστο στεγασμένο χώρο του Δήμου μας.

Το προσωπικό καθαριότητας των δομών του Δήμου έχει τεθεί σε επιφυλακή προκειμένου να χρησιμοποιηθεί όποτε και όπου χρειαστεί.

Έχουν παρθεί και έχουν τοποθετηθεί οι κατάλληλες συσκευές απολύμανσης χεριών σε κοινόχρηστους  χώρους σε υπηρεσίες και δομές του Δήμου μας, σύμφωνα και με τις υποδείξεις του γιατρού εργασίας, παράλληλα προχωρούμε στην προμήθεια αλκοολούχων αντισηπτικών και απαραίτητων υλικών για τους χώρους εργασίας και το προσωπικό του Δήμου.

Δόθηκαν οδηγίες στις σχολικές επιτροπές προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ήτοι απολυμάνσεις σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και παιδικών σταθμών προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή απολύμανση.

Το Κ.Υ.Βάμου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δ.Αποκορώνου, το Κέντρο Κοινότητας Δ.Αποκορώνου, τα προγράμματα «Βοήθεια Στο Σπίτι» πρ. Δήμου Αρμένων και  «Κατ’οίκον Βοήθεια» του Ιδρύματος Αγία Σοφία, σε απόλυτη συνεργασία προσφέρουν, πέραν των υπηρεσιών νοσηλείας, σε ηλικιωμένα, ευπαθή χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον άτομα που παραμένουν στις οικίες τους, επιπλέον στήριξη σε καθημερινή βάση για την αντιμετώπιση της καθημερινότητάς τους.

Ο Δήμος Αποκορώνου θα συνεχίσει με υπευθυνότητα και σεβασμό να ενημερώνει έγκαιρα τους πολίτες του και θα αναπροσαρμόζει ή θα λαμβάνει επιπρόσθετα μέτρα, σύμφωνα με τις εξελίξεις και τις οδηγίες. Αντιλαμβανόμενοι όλοι τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε συνιστούμε ψυχραιμία, κοινωνική και ατομική υπευθυνότητα.

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.


Facebook twitter youtube