^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ «ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ»

Στην αποκατάσταση ανεξέλεγκτης εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων στο χώρο του κόμβου Καλυβών με δενδροφύτευση 120 οπωροφόρων,  προέβη ο δήμος Αποκορώνου Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αποκορώνου,  Χαράλαμπος Κουκιανάκης, η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου μας αποκατέστησε το χώρο που ανεξέλεγκτα, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις εναπόθεταν ογκώδη αντικείμενα οι πολίτες και αφού περίφραξε ,δενδροφύτευσε με 120 οπορωφόρα δέντρα όλων των ποικιλιών και δημιούργησε ένα περιβαλλοντικό πάρκο που θα ονομαστεί «Κήπος της Εδέμ» του δήμου μας.
 Συνεχίζοντας ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε ότι θα ακολουθήσουν οι «υιοθεσίες» δέντρων από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Καλυβών την 6η Ιουνίου 2020, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ,στοχεύοντας στην ενδυνάμωση της κουλτούρας πολιτικής προστασίας και προστασίας του περιβάλλοντος.
Στόχος είναι η δημιουργία χώρου αναψυχής, ενώ με τις «υιοθεσίες» δέντρων από τους μαθητές και μέσα από την εκπαίδευσή τους να επιτυγχάνεται η ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και να τονιστεί η ουσιαστική συμβολή του δήμου μας  για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η ρύπανση του περιβάλλοντος πηγάζει κατά πολύ από την αδιαφορία μας και η περιβαλλοντική υποβάθμιση οφείλεται στην ανθρώπινη συμπεριφορά που οδηγεί στην έλλειψη πολιτικής προστασίας του περιβάλλοντος και η ΕΥΘΥΝΗ  για καθαρό περιβάλλον και πώς μπορούμε να κάνουμε καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων, μας αφορά ΟΛΟΥΣ, ούτως ώστε να δείχνουμε στα παιδιά μας το σωστό δρόμο με ότι αυτό συνεπάγεται στο τι παραδίδουμε στις επόμενες γενιές, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).
Τελειώνοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή και ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης «Εν κήπω»  Θρασύβουλο Μπολάκη για τη δωρεά των δέντρων και τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης «Έξυπνα Συστήματα» Κωσταριδάκη Μιχάλη για τη δωρεά του φυτοχώματος.
Έχεις και ΕΣΥ ΕΥΘΥΝΗ για καθαρό ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ.
Βοηθείστε μας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα τα καταφέρουμε!!!


Facebook twitter youtube