^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ.»

Με απόφαση της Εισαγγελέως Πλημ/κών Χανίων τέθηκε στο αρχείο η δικογραφία που αφορούσε τις αναθέσεις έργων του Δήμου Αποκορώνου μετά την κακοκαιρία "Χιόνη" του Φεβρουαρίου 2019,για την οποία είχε διαταχθεί προανάκριση μετά την στημένη, όπως αποδείχθηκε, καταγγελία ενός φερόμενου ως εργαζόμενου γνωστής τεχνικής εταιρείας πανελλήνιας εμβέλειας, ο οποίος αποδείχθηκε ανύπαρκτο πρόσωπο!
Για το θέμα αυτό μάλιστα ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης δέχθηκε σφοδρή επίθεση από την αντιπολίτευση του Δήμου για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι αναθέσεις στον δήμο αλλά και από εξωθεσμικούς παράγοντες του δήμου.
Η απόφαση αυτή έρχεται ως επιστέγασμα να δικαιώσει τις ενέργειες του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής ως εντελώς νόμιμες και διαφανείς που εξυπηρετούν αναμφισβήτητα τα συμφέροντα του δήμου.
Η ιστορία ξεκίνησε μετά την θεομηνία "Χιόνη" του Φεβρουαρίου 2019,εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων-πλημμυρών  της οποίας έπαθε εκτεταμένες ζημίες το οδικό δίκτυο του δήμου.
Ο Δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καταγράφηκαν οι ζημιές και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ζήτησε χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης. Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 567.494,73 €, ποσό το οποίο προήλθε από τις εκπτώσεις της πίστωσης (2.199.960€) που είχε διατεθεί για προηγούμενες θεομηνίες του Δήμου(2017).
Ο Δήμος Αποκορώνου, επικαλούμενος κατεπείγουσα ανάγκη και προκειμένου να αποκαταστήσει τις ζημιές το ταχύτερο δυνατόν και να επουλώσει τις πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία, επέλεξε την διαδικασία του άρθρου 32 παρ.2γ του ν.4412/2016,δηλαδή την διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση ή διαγωνισμό. Ο Δήμαρχος τότε κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση με υπονοούμενα για χαριστικές συμβάσεις, παρά το γεγονός ότι την ίδια διαδικασία ακολούθησαν όλοι οι δήμοι του νομού Χανίων.
Ακολούθως οι σχετικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αποκορώνου κρίθηκαν μη νόμιμες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η οποία έκρινε ότι δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις της προσφυγής στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης. Ο Δήμος τότε προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 152 του ν.3463/2006 κατά της απόφασης αυτής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, η οποία, δικαιώνοντάς τον, έκρινε νόμιμες τις αποφάσεις του.
Κι ενώ φαινόταν ότι η ιστορία θα τέλειωνε εδώ, πριν καθαρογραφεί η απόφαση της  Επιτροπής του άρθρου 152,κατατίθεται στον Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης καταγγελία για παράνομες πράξεις του Δημάρχου Αποκορώνου και των οργάνων του Δήμου από μια γνωστή τεχνική εταιρεία μεγάλου βεληνεκούς, η οποία βέβαια δήλωσε παντελή άγνοια! Φαίνεται λοιπόν ότι κάποιοι επιτήδειοι χρησιμοποίησαν το όνομα της εταιρείας με σκοπό να οδηγήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος συκοφαντώντας τον. Διενεργήθηκε προανάκριση και αφού δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Κατέρρευσε έτσι και αυτή η προσπάθεια σπίλωσης του δήμου Αποκορώνου και των οργάνων του όπως όλες οι προηγούμενες. Ο Δήμος Αποκορώνου με τις υπηρεσίες του είναι στην πρώτη γραμμή για να προασπίζει τα συμφέροντα των δημοτών του και είναι παρόν και στη μάχη που δίνει η χώρα μας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, προστατεύοντας το ύψιστο αγαθό της υγείας, αφήνοντας πίσω του κακόβουλες και ανυποστήρικτες κατηγορίες. Μετά από αυτά ανοίγει πλέον τυπικά και ουσιαστικά ο δρόμος για την εκτέλεση των έργων από τις αναθέσεις αυτές. 


Facebook twitter youtube