^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ»

Δήμαρχος Αποκορώνου,Χαράλαμπος Κουκιανάκης:
«Καλούμαστε ως έθνος για άλλη μια φορά να συναντηθούμε με την ιστορία μας, αιρετοί και δημότες να κρατήσουμε ΟΡΘΙΑ την κοινωνία.»
Συνδημότισσες-συνδημότες ο δήμος μας είναι κατ’ εξοχή αγροτικός-τουριστικός ο οποίος κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα υπέστη οικονομικό πλήγμα στην ελαιοκαλλιέργεια και σήμερα πλήττεται ακόμα περισσότερο με την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα αρκετοί συνδημότες μας να βρίσκονται στα όρια της ανέχειας.
Οι μικρομεσαίες και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που απασχολούν ένα σημαντικό αριθμό συνδημοτών μας έχουν κλείσει και οι ίδιες βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης και οι απασχολούμενοι να έχουν απολέσει την εργασία τους.
Επειδή η παρούσα κατάσταση θα συνεχισθεί με απρόβλεπτες συνέπειες, εκτός των άλλων και για την κοινωνική συνοχή, στα πλαίσια της αλληλεγγύης, της ομοψυχίας, σας καλώ όλους συντεταγμένα, να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, των αδύναμων οικονομικά συνδημοτών μας, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.
Για τους λόγους αυτούς ΚΑΛΩ πρωτίστως όλους τους αιρετούς που κατέχουμε θέσεις ευθύνης να συνεισφέρουμε στο τραπεζικό λογαριασμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αποκορώνου-Λογαριασμός Δωρεών:
GR 6501711680006168040030352
Για τις ανάγκες των κοινωνικών δομών του Δήμου μας ( Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ενδυματοπωλεία, Τράπεζα αίματος, Κέντρο Κοινότητας, Κατ΄οίκον Βοήθεια κ.α.).
Προς την κατεύθυνση αυτή παροτρύνω όλους εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την προσπάθειά μας, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε ή και να εκμηδενίσουμε, με την αγάπη μας , τον πόνο και τη δυστυχία των συνανθρώπων μας που πλήττονται και να μην αφήσουμε κανένα να περιθωριοποιηθεί.
Ως λαός έχουμε αποδείξει ότι στα δύσκολα είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ έχουμε διαφορετική κουλτούρα από τα άλλα ΕΘΝΗ και καλούμαστε για άλλη μια φορά να συναντηθούμε με την ιστορία μας κρατώντας ΟΡΘΙΑ την κοινωνία μας.
Χαράλαμπος Κουκιανάκης
Δήμαρχος Αποκορώνου


Facebook twitter youtube