^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΑΓΟΡΑ ΔΥΟ (2) ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ»

Στην αγορά δύο (2) καινούργιων απορριμματοφόρων με συμπιεστή  απορριμμάτων τύπου πρέσας 16 κυβικών μέτρων με σύστημα ανύψωσης κάδων, μικτού βάρους 19 τόνων, ισχύος κινητήρα 330 HP και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO 6, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% προχώρησε ο Δήμος Αποκορώνου.
 Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος  Αποκορώνου ,Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Δήμος υλοποιεί το σχεδιασμό του για ένα αναβαθμισμένο περιβαλλοντικά και καθαρό από πλευράς αισθητικής και υγειονομικής άποψης Αποκόρωνα. Σκοπός του Δήμου μας είναι η πλέον αποτελεσματική αποκομιδή απορριμμάτων που παράγονται από τις οικίες και τις επιχειρήσεις του Δήμου, ώστε να εξασφαλίζεται στο μέγιστο δυνατό η δημόσια υγεία και η βελτίωση της αισθητικής εικόνας του Δήμου.
Συνεχίζοντας ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τόνισε ότι ο Δήμος έχει αποκτήσει ένα έντονο τουριστικό χαρακτήρα με τις ξενοδοχειακές μονάδες και τις επιχειρήσεις να αυξάνονται ραγδαία και ο όγκος των απορριμμάτων να είναι ιδιαίτερα υψηλός με ανοδικές προοπτικές, για το λόγο αυτό με γρήγορους ρυθμούς τις επόμενες ημέρες προβαίνουμε στην προμήθεια 140 κάδων για σύμμεικτα απορρίμματα, 120 κάδων 360 λίτρων για βιοαπόβλητα, 50 κάδων γυαλιού, 100 κάδων ανακύκλωσης (μπλε) και σε επισκευή 80 κάδων.
Ήδη δυο (2) φορτηγά και δύο φορτωτές του Δήμου μας έχουν επιφορτιστεί την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων  που σε συνδυασμό με τους βυθιζόμενους «έξυπνους κάδους» θα προσδώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τελειώνοντας ο Δήμαρχος ανέφερε ότι κληθήκαμε ως δημοτική αρχή να διαχειριστούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που όμοιά της δεν είχε η χώρα ολόκληρη αντιμετωπίσει εδώ και δεκαετίες, παρόλα αυτά έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης βρισκόμαστε στη «πρώτη γραμμή» για να κρατήσουμε τον Δήμο μας όρθιο, ώστε το τέλος αυτής της πανδημίας να μας βρει με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα, αφού υλοποιούμε μια σειρά έργων και στόχων.
Στην προσπάθειά μας αυτή σας θέλω ΟΛΟΥΣ αρωγούς, μακριά από μικροσκοπιμότητες, ΕΝΩΜΕΝΟΙ θα τα καταφέρουμε και θα φανούμε αντάξιοι της ιστορίας μας,  οδηγώντας τον ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ εκεί που του ανήκει!


Facebook twitter youtube