^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΖΗΤΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΥΚΙΑΝΑΚΗΣ”

    Με έγγραφό του προς το Αστυνομικό Τμήμα Αποκορώνου ο δήμαρχος, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ζητεί την αστυνόμευση των χώρων ανεξέλεγκτης απόρριψης στερεών αποβλήτων (ογκωδών αντικειμένων), τονίζοντας ότι ο στόχος για ένα από περιβαλλοντικής και υγειονομικής άποψης καθαρό Αποκόρωνα θα επιτευχθεί, απαιτείται κατανόηση, συνεργασία και είναι ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ μας.
Το έγγραφο έχει ως κάτωθι:

Βρύσες, 29/4/2020
Αρ. Πρωτ.: 2818

Προς:
Αστυνομικό Τμήμα Αποκορώνου
Ενταύθα

Θέμα:  «Αστυνόμευση  χώρων ανεξέλεγκτης απόρριψης στερεών αποβλήτων»
    Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αποκορώνου προβαίνει στον καθαρισμό χώρων από ογκώδη απορρίμματα, προσωρινά οι χώροι αυτοί διατηρούνται καθαροί, μιας και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα γεμίζουν πάλι με απορρίμματα από συμπολίτες μας, που αρνούνται να συμμορφωθούν παρά τις συνεχείς δημόσιες εκκλήσεις μας.
Αιτία της όλης κατάστασης αυτής είναι το γεγονός ότι δεν αστυνομεύονται οι χώροι, με αποτέλεσμα η εικόνα που παρουσιάζεται να είναι απαράδεκτη, να υφίσταται ρύπανση και περιβαλλοντική υποβάθμιση ο τόπος μας και ο Δήμος μας να δέχεται σωρεία μηνύσεων και καταγγελιών.
Με δεδομένο ότι ο Δήμος Αποκορώνου στερείται Δημοτικής Αστυνομίας κατανοούντες ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, ο φόρτος εργασίας σας αυξημένος και το προσωπικό της Αστυνομίας δεν περισσεύει,σάς ζητούμε έχοντας την ευθύνη να αστυνομεύετε τις περιοχές στις οποίες παρατηρείται ανεξέλεγκτη απόρριψη ογκωδών απορριμμάτων.
Στην περίπτωση αυτή,δηλαδή της δέουσας αστυνόμευσης των χώρων αυτών, θα αποτραπεί  στο μέλλον η περιβαλλοντική υποβάθμιση των περιοχών αυτών. Είναι η μοναδική λύση έναντι των ασυνείδητων συμπολιτών μας.
    Αναμένοντες την επ' αυτού συνδρομή σας παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και την εφαρμογή σε συνεργασία με τον Δήμο των νομίμων.

              
Ο Δήμαρχος

Χαράλαμπος Κουκιανάκης


Facebook twitter youtube