^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Με Απόφαση Σγουράκη- Καραγιαννάκη ο Αποκόρωνα στο Έλεος των Σκουπιδιών

Στο σημερινό Δ.Σ. του Δήμου Αποκορώνου οι παρατάξεις Σγουράκη- Καραγιαννάκη, πλην του δημοτικού συμβούλου Φλεμετάκη Μιχαήλ (της παράταξης Σγουράκη) ο οποίος υπερψήφισε την πρόταση του Δημάρχου, για μειώσεις - ελαφρύνσεις επιχειρήσεων, ευπαθών ομάδων κλπ., μηδένισαν τα ποσά ανταποδοτικών υπηρεσιών-καθαριότητας του προϋπολογισμού, ήτοι: το πρόγραμμα «Πόρτα- Πόρτα» που καλύπτει τις περιοχές Καλυβών, Αλμυρίδας, Γεωργιούπολης, Καβρού και Λίμνη Κουρνά προϋπολογισμού 64.000 ευρώ, ως επίσης και τη σάρωση (καθαρισμό) κοινόχρηστων χώρων, πλατεών, εκκλησιών, νεκροταφείων, Δημοτικών τουαλετών κ.ά. προϋπολογισμού 74.000 ευρώ ,μη εγκρίνοντας την αδυναμία εκτέλεσης αυτών από τις υπηρεσίες του Δήμου όπως γινόταν ως σήμερα. Ο Δήμος Αποκορώνου καλείται να καλύψει την τρέχουσα τουριστική περίοδο  με μηδενικά ποσά καθαριότητας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τουριστική εικόνα του Δήμου. Σημειωτέον ο Δήμος Αποκορώνου έχει μόλις 138.000 ευρώ , επιπλέον των δυνατοτήτων του , για υπηρεσίες καθαριότητας, όταν ισότιμοι Δήμοι στον Νομό διαθέτουν ποσά άνω των 600.000 ευρώ. Επίσης, στην πρόθεση του Δημάρχου  στο σημερινό  Δ.Σ. για ενίσχυση του ποσού για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου κατά 20.000 ευρώ η απάντηση από τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Σγουράκη ήταν «ελεημοσύνη θα μοιράσεις….». Καλό είναι να γνωρίζουν επιχειρηματίες, ξενοδόχοι, δημότες και επισκέπτες του Αποκόρωνα ότι η εικόνα που θα παρουσιάσει ο Δήμος , τους καλοκαιρινούς μήνες , όσον αφορά την καθαριότητα θα είναι τραγική με οικονομικές, υγειονομικές και ποινικές προεκτάσεις. Δεν είναι δυνατόν στο βωμό αντιπολιτευτικών, μικροσκοπιμοτήτων, να τίθεται  σε κίνδυνο «ελαφρά τη καρδία» η οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Ως Δήμαρχος Αποκορώνου έδωσα τη δυνατότητα σε πρόταση που ήρθε από την Αξιωματική αντιπολίτευση, να αποσυρθεί η κοινή πρόταση που κατέθεσαν οι Σγουράκης – Καραγιαννάκης  και  η οποία σύμφωνα με το Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου δεν ήταν ώριμη και ισοσκελισμένη, ως επίσης και η πρόταση που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή , προκειμένου συντεταγμένα, να κατατεθεί  στο επόμενο Δ.Σ. μια ολοκληρωμένη πρόταση στη βάση της οποίας θα συμφωνήσουμε όλοι, ούτως ώστε και ο Δήμος να παραμείνει όρθιος και η κοινωνία. Καλώ όλους τους Συλλόγους, ξενοδόχων, επιχειρηματιών, Προέδρων τοπικών κοινοτήτων, πολιτιστικών συλλόγων αλλά κυρίως του αιρετούς, όπως αναλογιστούν τις ευθύνες τους και το - τι μέλλει γενέσθαι - από την απόφαση αυτή.

ΧΑΡ. ΚΟΥΚΙΑΝΑΚΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ


Facebook twitter youtube