^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Συγχαρητήρια επιστολή προέρδου Ενωσης Ξενοδόχων στο Δήμαρχο Αποκορώνου για την Περιβαλλοντική Πολιτική του Δήμου”

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε σήμερα η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων επικροτώντας την Περιβαλλοντική Πολιτική που ακολουθεί ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης.
Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Σας ευχαριστούμε θερμά για την επιστολή σας στις 27 Οκτωβρίου 2020 με θέμα την «Περιβαλλοντική πολιτική του Δήμου».

Ως Ένωση  Ξενοδόχων Ν. Χανίων έχουμε τονίσει επανειλημμένα ες όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην κατασκευή αλλά και συντήρηση των υποδομών μας, πόσο σημαντική είναι η Περιβαλλοντική Πολιτική έτσι ώστε να πετύχουμε όχι μόνο βιώσιμη αλλά και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας η οποία διαχέει εισόδημα σε όλο το φάσμα της κοινωνίας μας.

Επικροτούμε τις κινήσεις που αναφέρετε στην επιστολή σας όσον αφορά:
1) Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων:
I. Την αναβάθμιση του βιολογικού Καλυβών,
II. Την ολοκλήρωση του έργου για τον βιολογικό Γεωργιούπολης .
III. Την ολοκλήρωση μελέτης βιολογικού για την Αλμυρίδα εντός των επόμενων 6 μηνών έτσι ώστε μετά να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου σύντομα.
2) Την ολοκλήρωση της δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) εντός σύντομου χρονικού ορίζοντα εφόσον τηρούνται όλες οι - κατά το νόμο - προδιαγραφές και περιβαλλοντικές μελέτες. Είναι πολύ σημαντικό το οικονομικό ετήσιο όφελος που αναφέρεται στην επιστολή σας για τον Δήμο (€300.000) αλλά και λόγω της χιλιομετρικής απόστασης με τον τελικό προορισμό εναπόθεσης των απορριμμάτων στην περιοχή Ακρωτηρίου.
3) Την αγορά καινούργιων απορριμματοφόρων
4) Την αντικατάσταση κάδων.
5) Τη συνεργασία με την ΔΕΔΙΣΑ Χανίων για την εναπόθεση των ογκωδών
6) Την εγκατάσταση “Βυθιζόμενων Συστημάτων Αποκομιδής Αστικών Απορριμμάτων”
       7) Την προώθηση οικιακής κομποστοποίησης
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
είναι ξεκάθαρο ότι ιδιαίτερα τώρα στις πολύ δύσκολες στιγμές που ζούμε με την πανδημία να έχει σχεδόν μηδενίσει τα τουριστικά εισοδήματα, οι προορισμοί που επικεντρώνονται στη λεγόμενη “Πράσινη Πολιτική και Βιώσιμη Ανάπτυξη” είναι αυτοί που θα επανέλθουν δυναμικά πιο γρήγορα όταν ο Covid-19 αρχίζει να υποχωρεί.


Facebook twitter youtube