^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Δρομολόγηση λύσεων στη συνάντηση Δημάρχου Αποκορώνου,Χαράλαμπου Κουκιανάκη, με Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης κ.Τζανάκη Μανώλη”

Πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2020 στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων, συνάντηση του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κου Τζανάκη Μανώλη και του Προϊσταμένου Εκπαύδευσης Θεμάτων κου Πρωτοπαπαδάκη Μανώλη, όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς τους και σχετίζονται με τη λειτουργικότητα σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο μας.
Από τον Δήμαρχο Αποκορώνου, Χαράλαμπο Κουκιανάκη, μεταφέρθηκαν οι δικαιολογημένες ανησυχίες της μαθητικής κοινότητας που έχουν να κάνουν με την εξ’αποστάσεως δωρεάν εκπαίδευση, τη μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, μετακινήσεις, προστατευτικά μέτρα κατά της πανδημίας, την έλλειψη καθηγητών κ.α.
Ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στη δημιουργία νέων τομέων και ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Βρυσών. Αναγνωρίστηκε το δίκαιο των αιτημάτων και συμφωνήθηκε από όλους να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια στην επίλυσή τους, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την χωρίς εμπόδια εκπαίδευση των μαθητών μας.
Ο δήμαρχος Αποκορώνου έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ύπαρξη δημιουργίας νέων τομέων και ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Βρυσών, διότι με αυτό τον τρόπο θα δίνεται η δυνατότητα στους νέους μας να συνεχίζουν τις σπουδές τους σε ανάλογες ειδικότητες στο Δημόσιο ΙΕΚ Αποκορώνου, αποκτώντας κρατικό πτυχίο που θα τους επιτρέπει να αποκατασταθούν επαγγελματικά στον τόπο καταγωγής τους και προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχει συνεννόηση με τη διεύθυνση του ΔΙΕΚ Αποκορώνου.
Αναφέρθηκε δε ότι από τη σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αποκορώνου έχει δρομολογηθεί άμεσα η προμήθεια και η διάθεση 80 tablet για την κάλυψη των αναγκών της εξ’αποστάσεως διδασκαλίας.


Facebook twitter youtube