^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ”

Επίσκεψη στο γραφείο του Κεντρικού Λιμενάρχη Χανίων κου Βαλυράκη Εμμανουήλ πραγματοποίησε σήμερα  20 Νοεμβρίου 2020 , ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης και τον ενημέρωσε σχετικά με το αίτημα που απέστειλε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κον Πλακιωτάκη Ιωάννη, για την αναβάθμιση της Λιμενικής Υπηρεσίας Γεωργιούπολης από Φυλάκιο σε Λιμενικό Σταθμό Γεωργιούπολης, ώστε να λειτουργεί σε ετήσια και 24ωρη βάση, προκειμένου να παρέχει την αναγκαία και απαραίτητη παροχή υπηρεσιών.
Ο Δήμαρχος Αποκορώνου,Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέδειξε τη ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ του συγκεκριμένου ωραρίου λειτουργίας, ήτοι από την 1η Ιουνίου έως 31 Αυγούστου από 8:00 έως 22:00 και από 1η Σεπτεμβρίου έως 31η Μαΐου  κατόπιν Ημερήσιας Διαταγής του Κεντρικού Λιμενάρχη Χανίων, που καταστά ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ την αναβάθμιση του εν λόγω φυλακίου σε Λιμενικό Σταθμό.
Ζήτησε δε από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χανίων κον Βαλυράκη Εμμανουήλ, να στηρίξει το δίκαιο αίτημα στις προτάσεις  που θα του ζητηθούν να υποβάλει από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για τους ίδιους λόγους που επικαλείται, ήτοι:
Ο χώρος αρμοδιότητας της Λιμενικής Υπηρεσίας Γεωργιούπολης εκτείνεται από τον ποταμό Μουσέλα (όρια νομών Χανίων-Ρεθύμνου) έως το ακρωτήριο Δράπανο. Η απόσταση από την έδρα της προϊσταμένης Υπηρεσίας (Κ.Λ. Χανίων-Σούδας) είναι περίπου 35 χιλιόμετρα.
Εντός των ορίων του χώρου αρμοδιότητας του Λιμενικού Φυλακίου Γεωργιούπολης λειτουργούν πλήθος ξενοδοχειακών μονάδων όλων των κατηγοριών με συνολικό αριθμό κλινών περί τις 22.000.
Λειτουργούν επίσης 15 χώροι ναυαγοσωστών, καθώς υπάρχουν συχνά περιστατικά πνιγμών.
Δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις θαλασσίων μέσων αναψυχής καθώς και καταδυτικό κέντρο και χωροθετείται το πρώτο καταδυτικό πάρκο στη χώρα στη θέση «Ομπρόσγιαλος» Τ.Κ. Κεφαλά.
Από τον λιμένα Γεωργιούπολης αποπλέουν Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφη για την πραγματοποίηση ημερήσιων εκδρομών, ενώ ελλιμενίζεται ικανός αριθμός Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών.
Τα φαινόμενα της παράνομης αλιείας και σταθμεύσεως στον αιγιαλό, είναι συχνά καθ’όλη την διάρκεια του έτους.
Τα περιστατικά ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος με δυσμενέστατες συνέπειες στην τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη της περιοχής, είναι συχνά λόγω απουσίας εγκαταστάσεων βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων.
Το Λιμενικό Φυλάκιο Γεωργιούπολης, εφαρμόζοντας την υφιστάμενη διαταγή του ΥΝΑ, θα λειτουργεί ουσιαστικά υπό μορφή 12ωρης σκοπιάς τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο, ενώ για τους υπόλοιπους εννέα μήνες του έτους θα λειτουργεί υπό μορφή 8ωρης σκοπιάς.
Εύκολα γίνεται αντιληπτό, ότι ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας του Λιμενικού Φυλακίου, έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συναλλασσόμενους πολίτες, την δραματική υποβάθμιση της αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή καθώς και την κατάρρευση της πρόληψης παράνομων ενεργειών.
Η εξοικονόμηση πόρων και προσωπικού αποτελούσε τον Κεντρικό Στόχο της εφαρμογής του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στο Λιμενικό Σώμα.
Στην  συγκεκριμένη περίπτωση του τρόπου λειτουργίας του Λιμενικού Φυλακίου, ο προαναφερθείς ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ δεν ισχύει, μιας  και το Λιμενικό Φυλάκιο Γεωργιούπολης στεγάζεται σε κτίριο το οποίο έχει παραχωρηθεί δωρεάν, αναφορικά με τους λογαριασμούς ΝΕΡΟΥ Κ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ, από το Λιμενικό Ταμείο Χανίων, ενώ η 12ωρη και η 8ωρη λειτουργία του, απαιτεί καθημερινή μετακίνηση υπηρεσιακού οχήματος από και προς την Κεντρική Υπηρεσία , κάτι που συνεπάγεται αυξημένο λειτουργικό κόστος λόγω υπέρμετρης κατανάλωσης καυσίμων, αύξησης φθορών στα χρησιμοποιούμενα οχήματα κ.λ.π.
Επιπροσθέτως, σημείωσε, ότι το Λιμενικό Φυλάκιο Γεωργιούπολη απασχολούσε 4 Άτομα τα οποία μοιράζουν τις υπηρεσίες τους σε Γεωργιούπολη και Σούδα, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μηδαμινή ωφέλεια για την Κεντρική Υπηρεσία αναφορικά με την απασχόληση προσωπικού.
Κρίνουμε απαραίτητο να σας αναφέρουμε ότι ως Δημοτική Αρχή επιδιώκουμε την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και επιθυμούμε την ενίσχυση των δομών του Δήμου μας οι οποίες συμβάλλουν δραστικά και καταλυτικά με την παρουσία τους και την ενεργοποίησή τους.


Facebook twitter youtube