^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΗ ΓΩΝΙΑ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ”


Με επιστολή του προς τη Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης,κυρία Μπορμπουδάκη Ελένη, ζητά την δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου στην Τ.Κ.Ασή Γωνιάς  ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης.
Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει:
 Κυρία Διοικήτρια,
           Η Ασή Γωνιά είναι ιστορικό χωριό του δήμου Αποκορώνου του νομού Χανίων . Ο οικισμός είναι κτισμένος στις απολήξεις των Λευκών Ορέων σε υψόμετρο 380 μέτρων σε δυσπρόσιτη τοποθεσία. Απέχει 57 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων και 35 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο. Ο πληθυσμός του οικισμού ανέρχεται σε 550 μόνιμους κατοίκους, η πλειοψηφία των οποίων ασχολείται με την κτηνοτροφία .Διαθέτει πενταθέσιο δημοτικό σχολείο, αθλητικό όμιλο, αρκετά τυροκομεία και φούρνους,σούπερ μάρκετ, καφενεία και ταβέρνες καθώς και οργανωμένο και ενεργό πολιτιστικό σύλλογο. Διαθέτει χώρο πολλαπλών εκδηλώσεων για γάμους- ιστορικές εκδηλώσεις με χιλιάδες συμμετέχοντες. Η διασύνδεση Χανίων, Ρεθύμνου πραγματοποιείται και από τη Ν.Ε.Ο. δια μέσω της Ε.Ο. Αργυρούπολης- Ασή Γωνιά- Καλλικράτη Σφακίων. Η Αση Γωνιά αποτελεί τόπο προορισμό με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα.
Λόγω της δυσπρόσιτης τοποθεσίας του , οι αποστάσεις από το κοντινότερο Κέντρο Υγείας είναι μεγάλες με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων του χωριού.
Κυρία Διοικήτρια,
Ως Δήμαρχος έχω χρέος να στηρίξω τους ανθρώπους του ορεινού και ηρωικού αυτού τόπου, που με το δικό τους καθημερινό άνισο, πολλές φορές αγώνα, συνεχίζουν να δίνουν ζωή στις σκληροτράχηλες βουνοκορφές με τις δραστηριότητές τους, δίνοντας με τη στάση ζωής τους, άλλη διάσταση στη ζοφερή και κυνική πραγματικότητα που ζούμε.
Επειδή θεωρούμε ότι η πρόοδος και η άνθιση αυτού του ξεχωριστού τόπου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ύψιστο αγαθό της “προστασίας της υγείας” παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για τη σύσταση “Περιφερειακού Ιατρείου Αση Γωνιάς” πλήρους στελεχωμένου.
Ο Δήμος Αποκορώνου για τον σκοπό αυτό θα παραχωρήσει κατάλληλο κτίριο για να στεγάσει τις ανάγκες του, παραχωρώντας και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή.
Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική σας ανταπόκριση, συμβάλλοντας  ουσιαστικά με τις ενέργειές σας στην ανάπτυξη και την πρόοδο του ιστορικού αυτού τόπου.
Με εκτίμηση,
Χαράλαμπος Κουκιανάκης
Δήμαρχος Αποκορώνου


Facebook twitter youtube