^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ &ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ , προϋπολογισμού 135.200 ευρώ.”


Υπεγράφησαν σήμερα (12-03-2021) δυο (2) συμβάσεις έργου μεταξύ δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, και του νόμιμου εκπρόσωπου της εταιρείας ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” ως κάτωθι:

1.”Συντήρηση σχολικών κτιρίων Καλυβών και Βρυσών Δήμου Αποκορώνου” προϋπολογισμού 74.400 ευρώ με Φ.Π.Α.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην αποκατάσταση των φθορών και τη λειτουργική και αισθητική οργάνωση των κτιρίων για τις ανάγκες στέγασης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αποκορώνου στον οικισμό των Καλυβών & στον οικισμό των Βρυσών.
Οι εργασίες που προβλέπονται είναι οι εξής:
Επιδιορθώσεις τοπικά σε τμήματα της ξύλινης κεραμοσκεπής.
Έλεγχος και αποκατάσταση φθορών και μικρορηγματώσεων σε επιχρίσματα εσωτερικά και εξωτερικά.
Ελαιοχρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά στα σημεία παρέμβασης.
Συνοδές εργασίες που θα κριθούν απαραίτητες ώστε να είναι εύρυθμη και με ασφάλεια η λειτουργία των δημοτικών σχολείων.

2.”Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων Δήμου Αποκορώνου  προϋπολογισμού 60.800 ευρώ με Φ.Π.Α.

Σκοπός του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών για την συντήρηση των κτιρίων καθώς και κατασκευή ραμπών ΑΜΕΑ σε διάφορα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αποκορώνου. Οι εργασίες αφορούν δομικά στοιχεία των κτιρίων και τους αύλειους χώρους αυτών και συγκεκριμένα :
• Έλεγχος και αποκατάσταση φθορών και μικρορηγματώσεων σε επιχρίσματα εσωτερικά και εξωτερικά.
• Ελαιοχρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά στα σημεία παρέμβασης.
• Επισκευές τοπικές και στεγανώσεις σε κεραμοσκεπές.
• Κατασκευές ραμπών ΑΜΕΑ.
• Συνοδές εργασίες που θα κριθούν απαραίτητες ώστε να είναι εύρυθμη και με ασφάλεια η λειτουργία των δημοτικών σχολείων
• Επιδιορθώσεις τοπικά σε τμήματα της ξύλινης κεραμοσκεπής.
• Έλεγχος και αποκατάσταση φθορών και μικρορηγματώσεων σε επιχρίσματα εσωτερικά και εξωτερικά.
• Ελαιοχρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά στα σημεία παρέμβασης.
• Συνοδές εργασίες που θα κριθούν απαραίτητες ώστε να είναι εύρυθμη και με ασφάλεια η λειτουργία των δημοτικών σχολείων.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τόνισε  ότι η δημοτική αρχή τα τελευταία έξι (6) χρόνια, με σχεδιασμό έχει θέσει υψηλά στην ατζέντα το θέμα της υγιεινής -ασφάλειας, για μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, υλοποιώντας και δρομολογώντας έργα ώστε τα σχολεία μας να λειτουργούν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.


Facebook twitter youtube