^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Δελτίο τύπου «Εκτέλεση έργου νεραύλακα στο Νιο Χωριό»


Ο δήμος Αποκορώνου εκτελεί έργο αντικατάστασης Δημοτικού Παλιού Καναλέτου στην περιοχή Ν.Χωριού Δήμου Αποκορώνου με Υπόγειο Σωληνωτό Αγωγό».
Το υπόψη καβαλέτο αποτελεί τμήμα ευρύτερου δικτύου διαμέσου των οποίων μεταφέρεται η οικολογική παροχής της πηγής Πλατάνου στον τελικό αποδέκτη ποταμό Μανταμά.
Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανακης, ανέφερε ότι σκοπός της εκτέλεσης του υπόψη έργου είναι η διευκόλυνση πρόσβασης στις παρακείμενες ιδιοκτησίες επειδή η υπερύψωση του καναλέτου 1 Μ. περίπου πάνω από το φυσικό έδαφος, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες αυτών δυσχεραίνει την πρόσβαση ( γεωργικών μηχανημάτων κλπ.) στις ιδιοκτησίες τους.
Ειδικότερα το υπόψη έργο περιλαμβάνει:
Την κατασκευή νέου υπόγειου αγωγού, από πλαστικούς σωλήνες δομημένου τοιχώματος, μήκους 239μ, ονομ.διαμετρου DN 315mm.
Την κατασκευή στην αρχή και το πέρας του παραπάνω αγωγού των φρεατίων Φ1 και Φ2, από οπλισμένο σκυρόδεμα.
Ο νέος αγωγός θα τοποθετηθεί κατά μήκος και στην άκρη υφιστάμενης αγροτικής οδού, παράλληλης προς το καναλέτο , σε μικρό βάθος.
Ο αγωγός θα ξεκινά από το νέο φρεάτιο Φ1, το οποίο θα τροφοδοτείται με νερό από το ανάντη τμήμα του καναλέτου, που διατηρείται και θα καταλήγει στο φρεάτιο Φ2 και θα έχει συνεχώς κατερχόμενη κατά μήκος κλίση ώστε να λειτουργεί κατά περίπτωση είτε ως ελευθέρας ροής, είτε ως αγωγός υπό πίεση, ανάλογα με την από ανάντη παροχή τροφοδοσίας του.
Το φρεάτιο Φ2, στο τέρμα του αγωγού ,θα τροφοδοτεί με υπερχείλιση υφιστάμενο σωληνωτό αγωγό προς υφιστάμενο χάνδακα, ο οποίος μεταφέρει την οικολογική παροχή προς τον ποταμό Μανταμά.
Τελειώνοντας ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανακης τόνισε ότι μέσα από τη σύνθεση και τη συνεργασία όλων έρχονται τα θετικά αποτελέσματα. Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των συνδημοτών μακριά από κάθε μορφής μικροσκοπιμότητες που δεν ωφελούν και η κοινωνία απεχθάνεται.


Facebook twitter youtube