^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Προσφορά αγάπης για το Πάσχα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αποκορώνου


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, του Δ Αποκορώνου ενόψει του Πάσχα ετοίμασε πασχαλινά πακέτα – τσάντες προσφοράς και ΑΓΑΠΗΣ για τις ευπαθείς ομάδες.
Πρόκειται για μια πράξη αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο και αφορά 385 οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, ενώ  παράλληλα ενεργοποιεί την τοπική κοινωνία, ενισχύει την κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Αποκόρωνα.
Μέσα σε κλίμα ανθρώπινης αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης, η πασχαλινή διανομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου έχει ήδη ξεκινήσει από χθες  Μ.Τρίτη 27 Απρίλη και ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απρίλη με διανομή «κατ’ οίκον»  και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό .
Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης και η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου ευχαριστεί όλους τους απλούς πολίτες ,ντόπιους κι Ευρωπαίους, που στέκονται αρωγοί στο δύσκολο έργο ,τους παραγωγούς και επιχειρηματίες που προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, τους ιερείς, τους  εργαζόμενους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες  του  Δήμου καθώς και τους Εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου για την ανιδιοτελή προσφορά τους, οι οποίοι αποδεικνύουν καθημερινά ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, η αγάπη και η προσφορά προς τον Αποκόρωνα , και ειδικά προς τον συνάνθρωπό μας, είναι αξίες βαθιά ριζωμένες μέσα μας και όλοι μαζί ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη που τόσο ανάγκη έχουμε στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.
Ιδιαίτερες θερμές ευχαριστίες για τη φετινή διανομή του Πάσχα στην Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων που για μια ακόμη χρονιά  ενίσχυσε την  προσπάθεια μας προσφέροντας 700 κιλά αρνίσιο κρέας όπως και στην οικογένεια Φυντριλάκη που προσέφερε ποσότητα  πορτοκαλιών εις μνήμη του Νικ. Φυντριλάκη,  ιεροψάλτη Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Καλυβών.
Είθε το φετινό Πάσχα  να σηματοδοτήσει την έναρξη  μιας νέας προσπάθειας να φωτίσει τις ψυχές όλων μας με πίστη, ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο με αγάπη και προσφορά για τον τόπο και τον συνάνθρωπο μας !!


Facebook twitter youtube