^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ”


Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29/06/2021 υπερψηφίστηκε, μόνο από τους συμβούλους της παρούσας Δημοτικής Αρχής, το συμφωνητικό μίσθωσης αγροτεμαχίου για την κατασκευή νέας, συμπληρωματικής  δεξαμενής άρδευσης στο Ν. Χωριό.  Κατόπιν των παραπάνω, τα έργα διακοπής τροφοδοσίας των δικτύων της περιοχής Δυτικού Αποκόρωνα, από τη δεξαμενή Μεγάλων Χωραφίων, με ακατάλληλα για την καλλιέργεια αβοκάντο νερά των πηγών Ζούρμπου, μπαίνουν στην τελική φάση υλοποίησής τους. Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω έργα μελετήθηκαν, από τον Δήμο Αποκορώνου, χωρίς να έχει θεσμική υποχρέωση για αυτό, έπειτα από συνεχή δίκαια αιτήματα των παραγωγών της περιοχής.
Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τόνισε ότι δυστυχώς, για μία ακόμη φορά οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, με τον συνδυασμό «Αποκόρωνας, Ενότητα, Ελπίδα και Προοπτική» να αποχωρεί και τους συνδυασμούς «Αποκόρωνας η Γη μας» και «Λαϊκή Συσπείρωση» να καταψηφίζουν, φέρνοντας ως πρόσκομμα τη δαπάνη για τη μίσθωση, η οποία σημειωτέον είναι μηδαμινή, σε σχέση με το προφανές όφελος που θα προκύψει για τους παραγωγούς, λόγω της προστασίας των καλλιεργειών τους από την ξήρανση αλλά και της δυνατότητας στρεμματικής επέκτασης της πολύ προσοδοφόρας καλλιέργειας αβοκάντο. Η συγκεκριμένη λύση είναι άμεση αναγκαία και μοναδική μιας και η τοποθέτηση της νέας δεξαμενής άρδευσης από τον Ο.Α.Κ. θα πραγματοποιηθεί δίπλα στην υπάρχουσα, χωρίς να απαιτούνται νέα δίκτυα ή άλλες εγκαταστάσεις, με το κόστος κατασκευής να περιορίζεται δραστικά. Η αντιπρότασή τους για μη κατασκευή συμπληρωματικής δεξαμενής και την εκ περιτροπής άρδευση στην περιοχή (με υδρονομείς !) φέρνει τους αγρότες πολλές δεκαετίες πίσω (δεκαετία το 50), γεγονός που δεν είναι αποδεκτό από μία Δημοτική Αρχή, με έντονα αναπτυξιακό προσανατολισμό, όπως έχει αποδείξει ότι είναι η παρούσα και θα πρέπει ίσως να δώσουν εξηγήσεις επ΄αυτού στους άμεσα ενδιαφερόμενους, που δεν είναι άλλοι από τους αγρότες της περιοχής.
Καταλήγοντας ο  Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, συμπλήρωσε ότι βασικό μας μέλημα είναι η στήριξη των παραγωγών του Αποκόρωνα και εξ’αυτής η οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Σε αυτή τη κατεύθυνση ο Δήμος μας θα είναι δυναμικά παρών και θα συνεχίζει να αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που παρέχει ο τόπος και οι άνθρωποί του πέρα από μικροσκοπιμότητες που μπαίνουν εμπόδιο στην αναπτυξιακή του τροχιά.
Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης κάλεσε όλες τις υγιείς δυνάμεις του Αποκόρωνα να συμπράξουν προς την κατεύθυνση αυτή.


Facebook twitter youtube