^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υπογραφή σύμβασης για το έργο με τίτλο«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΥΔΡΟΑΡΔΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2017 ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΚΑΙ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019»,προϋπολογισμού 73.494,73 € με Φ.Π.Α.


    Υπεγράφη σήμερα, 30 Ιουλίου 2021, σύμβαση έργου με τίτλο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΥΔΡΟΑΡΔΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2017 ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΚΑΙ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019», προϋπολογισμού 73.494,73 € με Φ.Π.Α και χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Κρήτης, μεταξύ του  Χαράλαμπου Κουκιανάκη, Δήμαρχου Αποκορώνου και του ανάδοχου εργολάβου Αθανάσιου Δραμηλαράκη του Ιωάννη, Πολιτικού Μηχανικού Τ.Ε. - ΕΔΕ,

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2019 ο Δήμος Αποκορώνου χτυπήθηκε  από την καταιγίδα με την ονομασία «Χιόνη». Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με δημοσιευμένα επίσημα δεδομένα, ότι στους βροχομετρικούς σταθμούς Βρυσσών, Ασή Γωνιάς και Αγ. Πάντων, του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών στον Δήμο Αποκορώνου, έπεσε ύψος βροχής αντίστοιχα 358, 389 και 170 χιλιοστά.
Από την καταιγίδα προκλήθηκαν οι  ζημιές σε δημόσιες υποδομές :
Αφενός σε πολλά τμήματα του Δημοτικού και Αγροτικού Οδικού Δικτύου παρουσιάστηκαν φαινόμενα απόθεσης φερτών υλικών (χώματα, πέτρες, κλαδιά) στην επιφάνεια των οδών, σε διάφορες θέσεις συνέβησαν κατολισθήσεις πρανών και καταπτώσεις βράχων κλπ.
Αφετέρου προκλήθηκαν ζημιές στα Αντλιοστάσια και τις Δεξαμενές Υδροάρδευσης.
    1. Στο κτίριο του Αντλιοστασίου ύδρευσης στον οικισμό Αρμένων στην ΔΕ Αρμένων
    2. Στο κτίριο του αντλιοστασίου και της Δεξαμενής στην θέση «Γαλανές» στην ΔΕ Αρμένων
    3. Στο κτίριο του αντλιοστασίου και Δεξαμενή θέση «Πλατυβόλας» Σελιά
    4. Στο κτίριο του αντλιοστασίου και Δεξαμενή θέση Κούκουρος Πλάκας
    5. Στο κτίριο του αντλιοστασίου και Δεξαμενή θέση  Κοκκίνου Χωριού
Λόγω της καταιγίδας έχουν καταστραφεί οι μονώσεις, τα επιχρίσματα και τα δάπεδα των αντλιοστασίων και των δεξαμενών ύδρευσης και άρδευσης.
Προκειμένου ο Δήμος Αποκορώνου να αντιμετωπίσει τις καταστροφές από την  θεομηνία στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2019 αιτήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης την χορήγηση του ανωτέρω ποσού που ήταν αδέσμευτο  από εκπτώσεις προηγούμενης χρηματοδότησης (Καταιγίδα ¨Δαίδαλος” 26 Οκτωβρίου 2017 ).
Συνεχίζοντας, ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε ότι η παρούσα μελέτη προβλέπει εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης σε κτίρια Αντλιοστασίων και δεξαμενών Ύδρευσης στις Δημοτικές ενότητες Βάμου και Αρμένων του Δήμου Αποκορώνου τα όποια υπέστησαν ζημιές κατά την περίοδο της θεομηνίας των 13 και 14 Φεβρουαρίου 2019.
Ειδικότερα οι επεμβάσεις αποκατάστασης Ζημιών που προβλέπονται να γίνουν είναι οι εξής :
- Εκσκαφή θεµελίων και τάφρων µε χρήση µηχανικών µέσων σε εδάφη γαιώδη ηµιβραχώδη
- Eκσκαφή θεµελίων και τάφρων µε χρήση µηχανικών µέσων σε εδάφη βραχώδη, εκτός από γρανιτικά-κροκαλοπαγή, χωρίς χρήση εκρηκτικών
- Eκσκαφή θεµελίων και τάφρων µε χρήση µηχανικών µέσων σε εδάφη γαιώδη ηµιβραχώδη (µε τη µεταφορά των προϊόντων εκσκαφής)
- Eκσκαφή θεµελίων και τάφρων µε χρήση µηχανικών µέσων σε εδάφη βραχώδη, εκτός από γρανιτικά-κροκαλοπαγή, χωρίς χρήση εκρηκτικών (µε τη µεταφορά των προϊόντων εκσκαφής)
- Επίχωση µε προϊόντα εκσκαφών, εκβραχισµών ή κατεδαφίσεων
- Καθαίρεση µεµονωµένων στοιχείων κατασκευών από άοπλο σκυρόδεµα. Με εφαρµογή συνήθων µεθόδων καθαίρεσης
- Καθαίρεση µεµονωµένων στοιχείων κατασκευών από οπλισµένο σκυρόδεµα. Με εφαρµογή συνήθων µεθόδων καθαίρεσης
- Γραµµικά στραγγιστήρια από τσιµεντοσωλήνες Φ400 µε περίβληµα γεωυφάσµατος.
- Εξυγιαντικές στρώσεις µε θραυστό υλικό λατοµείου
- Σκυροδέµατα µικρών έργων . Για κατασκευές από σκυρόδεµα κατηγορίας C12/15 14.Σκυροδέµατα µικρών έργων . Για κατασκευές από σκυρόδεµα κατηγορίας C16/20
- Καθαίρεση επιχρισµάτων
- Επιχρίσµατα τριπτά - τριβιδιστά µε τσιµεντοκονίαµα
- Γωνιόκρανα προστασίας κατακορύφων ακµών επιχρισµάτων
- Προετοιµασία επιχρισµένων επιφανειών τοίχων για χρωµατισµούς
- Χρωµατισµοί επί επιφανειών επιχρισµάτων ή σκυροδέµατος µε χρώµατα υδατικής διασποράς, ακρυλικής, στυρενιοακρυλικής ή πολυβινυλικής βάσεως.Με σπατουλάρισµα. Εσωτερικών επιφανειών µε χρήση ακρυλικών χρωµάτων, ακρυλικής ή πολυβινυλικής βάσεως.
- Χρωµατισµοί επί επιφανειών επιχρισµάτων µε χρώµατα υδατικής διασποράς, ακρυλικής, στυρενιοακρυλικής ή πολυβινυλικής βάσεως. Εξωτερικών επιφανειών µε χρήση χρωµάτων, ακρυλικής ή στυρενιο-ακριλικής βάσεως.
Τελειώνοντας, ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τόνισε ότι διεκδικούμε και πετυχαίνουμε χρηματοδοτήσεις σε όλους τους τομείς ευθύνης μας και για ολόκληρο το εύρος του Δήμου , ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Σταύρο Αρναουτάκη καθώς επίσης και τη τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την άριστη συνεργασία και την άμεση υποβολή αιτημάτων χρηματοδότησης.


Facebook twitter youtube