^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, με τη νέα διοίκηση του Δημόσιου ΙΕΚ Αποκορώνου (τη Διευθύντρια Τρίκκα Μαρία και τον Υποδιευθυντή Παπαδοκωνσταντάκη Κυριάκο) ,πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αποκορώνου, στα πλαίσια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εξέλιξη και καλή λειτουργία του  ΔΙΕΚ με σκοπό την προσέλκυση νέων σπουδαστών, την άριστη κατάρτισή τους αλλά και τη δημιουργία νέων στοχευμένων τμημάτων ανάλογων των εργασιακών δυνατοτήτων που προσφέρει ο τόπος μας.

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημόσιο ΙΕΚ Αποκορώνου, θα αποκτήσει 3 νέα εργαστήρια που αφορούν τις ειδικότητες Μαγειρικής Τέχνης και Ζαχαροπλαστικής, Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας και Εργαστηριακό – Χημείο το οποίο θα εξυπηρετεί σύνολο ειδικοτήτων, όπως Αμπελουργίας και Οινολογίας, Μελισσοκομίας, Τυροκομίας κ.α. αναβαθμίζοντας την επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση που παρέχει η σχολή στους καταρτιζόμενους.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε ότι σκοπός του ΙΕΚ Αποκορώνου είναι η δημιουργία άρτιων επαγγελματιών που θα αποφοιτήσουν και θα αναδειχτούν επαγγελματικά, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε ως εργαζόμενοι σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις κυρίως της περιοχής, συνεισφέροντας στην τοπική ανάπτυξη. Για πρώτη φορά φέτος το ΙΕΚ Αποκορώνου προσελκύει σπουδαστές και από την υπόλοιπη Ελλάδα και αναμένεται να λειτουργήσουν στη σχολή 9 τμήματα με πάνω από 150 σπουδαστές, σε ειδικότητες εστιασμένες στην αγορά και στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος, κ. Κουκιανάκης ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δημόσιου ΙΕΚ Αποκορώνου, για την συνδρομή στην εγκατάσταση των εργαστηρίων,  που είχε προμηθευτεί η σχολή με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης και  έχουν αρχίσει ήδη οι ηλεκτρολογικές  και υδραυλικές εργασίες που είναι απαραίτητες στο κτήριο για τη λειτουργία τους.

Η Διοίκηση του Δ.ΙΕΚ Αποκορώνου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Κουκιανάκη, για την άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματα τη σχολής, αλλά και για τη στήριξη και υποστήριξη που παρέχει στο ΙΕΚ όλα αυτά τα χρόνια, από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα.

Πληροφορίες σχετικά με εγγραφές, τμήματα και αποτελέσματα :
Τηλ. Επικοινωνίας : 2825061460
Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
site: https://iek-apokor.chan.sch.gr


Facebook twitter youtube