^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΝΙΩΝ

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε
στα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου «Κρεμαστός»
στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου,
την Τρίτη 19 Αυγούστου 2014, στις 20:00.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ο Δήμαρχος
Γρηγόρης Μαρκάκης

Ο Περιφερειάρχης
Σταύρος Αρναουτάκης


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ
20.00 Αγιασμός από τον Σεβασμιότατο κ.κ Δαμασκηνό, Μητροπολίτη
Κυδωνίας & Αποκορώνου
20.15 Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Μαρκάκη & τον
Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη
20.30 Τελετή Εγκαινίων
20.40 Σύντομο ιστορικό του Θεάτρου από τoν Πολιτικό Μηχανικό Μανόλη
Χιωτάκη
21.00 Θεατρικός αυτοσχεδιασμός, με το μονόπρακτο του Τσέχοφ "Οι
βλαβερές συνέπειες του καπνού", με τον Μανόλη Πουλή
21.15 Καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου
Εμπρόσνερου & τον Πρόεδρο του Τ.Σ. Εμπρόσνερου και ριζίτικο τραγούδι
και μουσική από τον Σύλλογο
21.30 Κρητικοί χοροί από τον "Λαογραφικό Όμιλο Χανίων" & τον
Παραδοσιακό Σύλλογο "Οι Ακρίτες"
22.00 Παραδοσιακό πρόγραμμα από τους καλλιτέχνες του Συλλόγου
Αποκορώνου "Ο Χαρίλαος"
Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι:Γιάννης Αγιασμενάκης & Βαρδής
Σελλιανάκης
Θα ακολουθήσει κέρασμα από τον Σύλλογο και τους κατοίκους του χωριού.


Facebook twitter youtube