^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Άρθρα

Ανακοίνωση - Ενημέρωση 13/10/2014

Ο Δήμος Αποκορώνου ενημερώνει τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που βρίσκονται επί της παράλληλης του ΒΟΑΚ στο σχέδιο πόλεως Καβρού, ότι στο τέλος Οκτωβρίου τρέχοντος θα ξεκινήσουν οι εργασίες του έργου ανάπλασης του δημόσιου χώρου μεταξύ του παραλλήλου και του ΒΟΑΚ.

Το εργοτάξιο θα εκτείνεται μεταξύ των προσβάσεων του οικισμού Καβρού στο ΒΟΑΚ και εξαιτίας των εργασιών και για λόγους ασφαλείας οδηγών και πεζών, ο χώρος θα οριοθετηθεί, περιφραχθεί και θα σημανθεί.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ο χώρος αυτός αποτελεί δημόσιοκτήμα (ζώνη απαλλοτρίωσης ΒΟΑΚ) και επιβλέπουσα το έργο υπηρεσία είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης, αρμόδια υπηρεσία για τα έργα συντήρησης στο ΒΟΑΚ.

Στα πλαίσια αυτά ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες που έχουν τοποθετήσει μόνιμες ή κινητές κατασκευές, πινακίδες ή άλλο υδραυλικό και ηλεκτρολογικό/ηλεκτρονικό εξοπλισμό να τα απομακρύνουν έγκαιρα με δαπάνες τους έτσι ώστε να ξεκινήσει ο ανάδοχος άμεσα τις εργασίες με σκοπό να προλάβει, χωρίς καθυστερήσεις, να ολοκληρώσει το έργο πριν την έναρξη της επομένης τουριστικής περιόδου.

Ο Δήμος Αποκορώνου ευελπιστεί στη άμεση ανταπόκριση και συνεργασία των Δημοτών – καταστηματαρχών.

 ΒΡΥΣΕΣ 13 / 10 / 2014

Εκ της Τεχνικής Υπηρεσίας

Δήμου Αποκορώνου.

 


Facebook twitter youtube