^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Άρθρα

Ανακοίνωση Δημάρχου επ' ευκαιρίας των Χριστουγένων

Αγαπητή δημότισσα,

Αγαπητέ δημότη,

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας γνωρίζαμε ότι όλοι οι πολίτες πλέον βιώνουν οικονομικές δοκιμασίες.

Αποφασίσαμε λοιπόν να απλώσουμε ένα δίκτυο προστασίας για όλους.

Οι περικοπές όμως στους πόρους που ο Δήμος μας έχει πρόσβαση είναι δραματικές.

Καλούμαστε λοιπόν, με πολύ λιγότερα να κάνουμε πολύ περισσότερα !

Στα πλαίσια των παραπάνω, ανακοινώνω τις δράσεις για τους βασικούς τομείς που πλήττονται άμεσα από την Κρίση: την Υγεία, την Παιδεία , την Εκπαίδευση , την Οικονομία και τέλος την πρόσβαση στις Νέες Τεχνολογίες.

Αναφερόμενοι στον τομέα της υγείας οργανώσαμε τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος / Εθελοντικής Αιμοδοσίας Δήμου Αποκορώνου.

Στόχος είναι η κάλυψη των αναγκών σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και δημοτών.

Ήδη Οργανώσαμε και την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία που έγινε την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Βάμου και συνεχίζουμε.

Για την εκπαίδευση & απασχόληση, ξεκινάμε νέα Αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα “Δια Βίου Μάθησης” που θα παρέχουν γνώση & πιστοποιημένα Πτυχία.

Για την ανακούφιση της παιδικής και οικογενειακής φτώχειας, οργανώνουμε Κοινωνικό Παντοπωλείο με πρώτη δράση τη συλλογή τροφίμων και προσφορά της «τσάντας αγάπης» στα πλαίσια των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Οργανώνουμε το κοινωνικό φροντιστήριο και δρομολογούμε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Τέλος για τις Νέες Τεχνολογίες ο Δήμος παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε διάφορα σημεία τα οποία επεκτείνονται συνεχώς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης μέσω Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δήμος Αποκορώνου για πρώτη φορά φέτος γιορτάζει τα Χριστούγεννα.

Η Κεντρική Εκδήλωση με το Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου θα πραγματοποιηθεί 10 Δεκεμβρίου, 6 μ.μ. στο Δημαρχείο Βρυσών. Στις 18 Δεκεμβρίου, 10 π.μ. στο κέντρο ΚΟΝΤΑΡΟΣ διοργανώνουμε γιορτή για τα παιδιά μας.

Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας από καρδιάς Υγεία, Αγάπη και Οικογενειακή Ευτυχία.
Καλά Χριστούγεννα !


Χαράλαμπος Κουκιανάκης                                                                                                                 Βρύσες 08/12/2014
Δήμαρχος Αποκορώνου


Facebook twitter youtube