^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤIΣΤHΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου & Κοινωνικού φροντιστηρίου Αποκόρωνα η οποί α πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου το Σάββατο 14 / 2/ 2015 στο κέντρο Αριάδνη.

Μεγάλος αριθμός Αποκορονιωτών ανταποκρίθηκε στο ανοικτό κάλεσμα του Δημάρχου κου Κουκιανάκη, δηλώνοντας παρών στην εκδήλωση και συμμετέχοντας στην οικονομική ενίσχυση όσων συνδημοτών μας και συνανθρώπων μας στερούνται βασικά αγαθά διαβίωσης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος κος Κουκιανάκης, η επιτυχία της εκδήλωσης και αριθμός συμμετοχής όλων όσων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αποδεικνύει την Κοινωνική Συνοχή η οποία χαρακτηρίζει τους Αποκορωνιώτες και η οποία αποτελεί εμπόδιο και ασπίδα προστασίας στην ηθική και κοινωνική καταρράκωση η οποία προκαλείται από την κρίση η οποία ταλανίζει τα τελευταία χρόνια την Χώρα μας.

Ο κος Κουκιανάκης ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία της συγκεκριμένης εκδήλωσης, ενώ δεν παρέλειψε να συνχαρεί τους καταρτιζόμενους του προγράμματος «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ», ενός από τα εννέα προγράμματα του ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δημάρχου, προσέφεραν μαρμελάδες με γεύση πορτοκάλι, τις οποίες παρασκεύασαν ακολουθώντας τις οδηγίες του βραβευμένου Σέφ κου Γιάννη Αποστολάκη οι οποίες θα διατεθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε συνδημότες οι όποιοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της δύσκολης εποχής που ζούμε.

Με Εκτίμηση

Γραφείo Τύπου                                                                                                        BΡΥΣΕΣ 17 / 2 / 2015
Δήμου Αποκόρωνα


Facebook twitter youtube