^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ

Τα προβλήματα, οι στόχοι καθώς και οι προγραμματισμένες ενέργειες του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αποκόρωνα, συζητήθηκαν στην σημερινή συνεδρίαση του προαναφερθέντος οργάνου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Αποκόρωνα στις 10:00 π.μ, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου του.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Κο Χαράλαμπο Κουκιανάκη, ξεκινούν εγκαίρως οι προβλεπόμενες διαδικασίες και προετοιμασίες έτσι ώστε να επιτευχθεί μια άρτια και οργανωμένη αντιπυρική περίοδο η οποία θα εξασφαλίσει καλύτερα αποτελέσματα από αυτά των προηγούμενων ετών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κύριος Κουκιανάκης τόνισε την επιτακτική ανάγκη για την έγκαιρη και μόνιμη τοποθέτηση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο Αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσσών καθώς και εθελοντικής ομάδας εκτάκτων αναγκών Αποκόρωνα, ο κύριος Κουκιανάκης κάλεσε όλους τους πολίτες του Αποκόρωνα να επιδείξουν την δέουσα ευαισθητοποίηση και να συνταχθούν στον κοινό αγώνα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της περιουσίας και της υγείας των κατοίκων- επισκεπτών του Δήμου Αποκόρωνα.

Το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αποκόρωνα, χαρακτηρίζει το 2015 ως χρονιά ιδιαιτέρως δύσκολη λόγω των έντονων φετινών βροχοπτώσεων, της αυξημένης βλάστησης και της ξηρής βλάστησης η οποία θα ακολουθήσει. Προτρέπει δε τους κατοίκους του Αποκόρωνα να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά την καύση κλαδιών ενώ συνεργεία του Δήμου θα προβαίνουν σε συχνό καθαρισμό δρόμων και οικοπέδων εντός οικισμού.

Συνεργεία του Δήμου σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών θα εξασφαλίζουν την σωστή λειτουργία των υδροστομίων, των δεξαμενών στα ορεινά του Δήμου, της σωστής λειτουργίας των 2 πυροφυλακίων ενώ Περιπολίες από μικτό κλιμάκιο θα υπάρχουν στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο δείκτης επικινδυνότητας είναι στην κλίμακα 4.

Με Εκτίμηση Γραφείο Τύπου                                                                                                ΒΡΥΣΕΣ / 3/ 2015

Δήμου Αποκόρωνα.


Facebook twitter youtube