^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Έκκληση Δημάρχου Αποκορώνου προς το Δημοτικό Συμβούλιο”

Έκκληση  προς τους Δημοτικούς Συμβούλους απηύθυνε δημόσια ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, για την υπερψήφιση της εισήγησής του για την ίδρυση Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.) και Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) στο Δήμο Αποκορώνου, στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιείται δια περιφοράς.
Συνάδελφοι,
το θέμα της ίδρυσης Δημοτικού Γηροκομείου και Κ.Η.Φ.Η. , δεν πρέπει να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης.
Έχουμε χρέος να σκύψουμε ευλαβικά στους συνδημότες της τρίτης ηλικίας, να τους απλώσουμε το χέρι και να τους δώσουμε μια ζεστή αγκαλιά.
Δεν είναι δυνατόν μια κοινωνική δομή τέτοιου είδους προσφοράς να λέμε εάν οικονομικά μπορεί να σταθεί.
Με την ίδια ακριβώς λογική θα πρέπει να κλείσουμε τους παιδικούς σταθμούς γιατί επιβαρύνουν οικονομικά τον Δήμο κατ’έτος  240.000 ευρώ, είναι δυνατόν;
Για ένα πράγμα να είστε βέβαιοι, πρέπει να προχωρήσουμε όσα εμπόδια κι αν χρειαστεί να υπερπηδήσουμε . Όταν κάτι το θες με τη ψυχή σου τελικά το επιτυγχάνεις.
Να αποτελέσει στόχο ζωής, το οφείλουμε σε εκείνους που μας έφεραν σε αυτό το κόσμο, στους απόμαχους της  ζωής και να τους παρέχουμε ιδανικές συνθήκες διαβίωσης. Σας θέλω δίπλα μου  σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα.
Κάνω έκκληση, λοιπόν, σε κάθε έναν από εσάς και ευελπιστώ στη θετική σας ψήφο για την ίδρυση Μονάδας  Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων  και να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των συνδημοτών μας που μας εξέλεξαν.
Ο διαθέσιμος χώρος στην κοινότητα Σελλιών, εντός οικισμού του χωριού οικόπεδο έκτασης 4 στρεμμάτων, ιδανικό για έναν τέτοιο χώρο αφού βρίσκεται πολύ κοντά στο Κ.Υ.Βάμου σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (δάσος Ορπακιά) με κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες και να εξετασθεί η δυνατότητα εξυπηρέτησης  εκτός από τον Δήμο μας και του όμορου Δήμου Σφακίων.
Το ακίνητο αυτό ιδιοκτησίας της πρώην κοινότητας με συμβολαιογραφικούς τίτλους, ανήκει πλέον στον Δήμο μας και πληροί τις προϋποθέσεις για να αναγερθεί σε αυτό η προτεινόμενη μονάδα.
Ας αποδείξουμε για άλλη μια φορά ότι ο Αποκόρωνας το ΑΞΙΖΕΙ και ότι θα παλέψουμε να κάνουμε τη διαφορά!
Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!!!


Facebook twitter youtube