^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “33.000.000 ΕΥΡΏ ΓΙΑ ΈΡΓΑ ΤΟ 2021 ΣΤΟΝ Δήμο Αποκορώνου”

Την πλήρη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αποκορώνου, όπως αυτό συντάχθηκε από τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, χαρακτηρίζοντάς  το προοδευτικό και αναπτυξιακό , αναβαθμίζοντας σημαντικά τις υποδομές του Αποκόρωνα.

Συνεχίζοντας , ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε:
“Η στρατηγική μας επιλογή για ωρίμανση μελετών κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική θητεία μας, μας έδωσε τη δυνατότητα και διεκδικήσαμε σημαντικές χρηματοδοτήσεις για τον Δήμο μας.
Αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι ωριμάζοντας μελέτες, βαδίζουμε στο σωστό δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου, όπως αυτό φαίνεται στο τεχνικό πρόγραμμα έτους 2021, συνολικού ύψους 33.032.319 ευρώ, ποσό πρωτόγνωρο για τον Δήμο μας.
Από το ως άνω ποσό μόλις 287,429 ευρώ είναι από κατανομή ΣΑΤΑ 2021 και ΣΑΤΑ ΠΟΕ.

Ενδεικτικά Έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση:
α.Ύδρευση αστικής τουριστικής περιοχής Γεωργιούπολης-Καβρού 1.492.770 ευρώ
β. ύδρευση Ανατολικού τμήματος Δ.Ε.Βάμου 1.298.000 ευρώ
γ. Προμήθεια και εγκατάσταση αφυδάτωση ιλύος (ΕΕΛ Καλυβών )322.400 ευρώ
δ. Προμήθεια και εγκατάσταση συμπληρωματικών μονάδων επεξεργασίας και δοκιμαστική λειτουργία  ΕΕΛ Καλυβών 711.760 ευρώ
ε. Αποχέτευση Γεωργιούπολης και ευρύτερης περιοχής επεξεργασίας λυμάτων
3.966.278 ευρώ.
στ. Αποχέτευση Γεωργιούπολης και ευρύτερης περιοχής, σύνδεση με δίκτυο ΔΕΗ 200.000 ΕΥΡΏ.
ζ. Αποχέτευση Γεωργιούπολης αντλιοστάσια, ολοκλήρωση αγωγών λυμάτων και αγωγός τελικής διάθεσης 12.536.986 ευρώ.
η. Αποκατάσταση δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας στο σύνολο των Τ.Κ. του Δήμου μας 6.033.000 ευρώ.
θ. Συντήρηση σχολικών, δημοτικών κτιρίων, αύλειων κτλ 436.000 ευρώ
ι. Ανάπλαση Νίππους 258.958 ευρώ
ια. Βυθιζόμενα συστήματα αποκομιδής αστικών απορριμμάτων 322.400 ευρώ.
ιβ. Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα 5χ5 Στύλου 24.800 ευρώ.
ιγ. Αποκατάσταση θολωτού Ι.Ν.ΑΓ.Χαραλάμπους Κόκκινο Χωριό 10.000 ευρώ
ιδ. Ανάπλαση παραλιακού μετώπου οικισμού Καλυβών 302.588 ευρώ.
ιε.Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών 290.421 ευρώ.
Ιστ. Δημιουργία κλειστού αθλητικού κέντρου 600.000 ευρώ.

Συνεχίζουμε να είμαστε διεκδικητικοί και αποτελεσματικοί στην ωρίμανση μελετών (βιολογικός Αλμυρίδας, Αθλητικό Κέντρο Αποκόρωνα, Πολιτιστικό Κέντρο Ασή Γωνιάς, Δημοτικό Γηροκομείο κ.α.) εξεύρεση πόρων και επιχορηγήσεων.
Τελειώνοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου , Χαράλαμπος Κουκιανάκης , συνεχάρη και ευχαρίστησε αιρετούς, υπηρεσιακούς και ειδικούς συνεργάτες για το αποτέλεσμα, παρά το γεγονός της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών του Δήμου μας.


Facebook twitter youtube