^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


Η απάντηση Κουκιανάκη στην αντιπολίτευση για το ΣΜΑ

Νίκη για την κοινωνία του Αποκόρωνα θα αποτελεί η λύση του χρόνιου προβλήματος των σκουπιδιών για ένα καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο τόπο μας.
Αντί λοιπόν να επικεντρωθούμε στη λύση του προβλήματος με το σύνθημα “ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ” , με επιθέσεις και εκβιασμούς στο πρόσωπο του Δημάρχου, προσπαθούμε να αποπροσανατολίσουμε την κοινωνία.
Στα έξι (6) και πλέον χρόνια ως Δημοτική Αρχή του Αποκόρωνα έχουμε αποδείξει ότι κοιτάμε τα προβλήματα κατάματα και χωρίς να υπολογίζουμε το οποιοδήποτε κόστος, δρομολογούμε αταλάντευτα λύσεις, μακριά από αντιπαραθέσεις που και η ίδια η κοινωνία απεχθάνεται.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το ίδιο  θα  πράξουμε και συνιστώ προς όλους ψυχραιμία και με σύνεση και συνεργασία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συμπορευτούμε για την υλοποίηση δρομολογημένων μεγάλων αναπτυξιακών έργων δημοτικού γηροκομείου, ανέγερση νέου Λυκείου Βάμου, αναβάθμιση Γυμνασίου Βάμου, Αθλητικού Κέντρου Αποκόρωνα, Καταδυτικού Πάρκου, Πολιτιστικού Κέντρου Ασή Γωνιάς, έργα υδρεύσεων-αρδεύσεων, αναπλάσεων, περιβαλλοντικών έργων, παιδικών χαρών, έργα οδοποιίας, βιολογικός Αλμυρίδας κ.λ.π.
Η συνεχιζόμενη αναπτυξιακή τροχιά του Δήμου μας δεν θα ανακοπεί, επικεντρωμένοι στην υλοποίηση του οράματός μας, δηλώνουμε ότι αφουγκραζόμενοι τις αγωνίες της κοινωνίας θα αποδίδουμε τη δέουσα σημασία και όχι περισσότερη στις στείρες αντιπαραθέσεις που δεν ωφελούν.
Ο αυτοδιοικητικός χρόνος είναι πολύτιμος, εξάλλου στη δημοκρατία αδιέξοδα δεν χωρούν.


Facebook twitter youtube