^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Ξεκινούν την Παρασκευή οι προγραμματισμένες εργασίες καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων στον Δήμο Αποκορώνου”

    Ανακοινώνεται από τον Δήμο Αποκορώνου ότι τέλος αυτής της εβδομάδας αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων στα χωριά του Δήμου Αποκορώνου από ιδιώτη εργολάβο, ξεκινώντας από την έδρα κάθε δημοτικής ενότητας και προχωρώντας προς τις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες.
    Ειδικότερα το αντικείμενο της σύμβασης αφορά  καθαριότητα, οδοκαθαρισμό και καλλωπισμό του συνόλου των εν γένει κοινόχρηστων χώρων (οδοί,πλατείες,πεζοδρόμια,χώροι στάθμευσης,ακτές κ.λ.π.) όλων των οικισμών του Δήμου Αποκορώνου.
Προβλέπονται εργασίες σάρωσης, αποψίλωσης ρείθρων-πεζοδρομίων-δέντρων από παράσιτα και παραφυάδες, ασβεστόχρωσης οδών και πλατειών, πλύσιμο πεζοδρομίων και πλατειών, εκχωμάτωση ρείθρων, αποξήλωση αφισών και αποκομιδή απορριμμάτων όταν απαιτείται, κόψιμο κλαδιών (που εμποδίζουν την κυκλοφορία-ορατότητα οδών), τον χειρονακτικό καθαρισμό ακτών, την τακτική καθαριότητα και διατήρηση της υγιεινής στις δημοτικές κοινόχρηστες τουαλέτες όλων των οικισμών και των ακτών (πλύσιμο, απολύμανση, άδειασμα καλαθιών απορριμμάτων), κλάδεμα επικίνδυνων  δέντρων.
Σκοπός του έργου είναι η αποτελεσματική προσφορά  υπηρεσιών καθαριότητας και υγιεινής προς τους μόνιμους και εποχιακούς κατοίκους του Δήμου, η φροντίδα για τη δημόσια υγεία και η βελτίωση της αισθητικής εικόνας του Δήμου.
    Επίσης, αύριο αναμένεται να παραληφθούν  129 καινούριοι κάδοι απορριμμάτων οι οποίοι στη συνέχεια θα διανεμηθούν στο σύνολο των οικισμών του Δήμου και μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα ο Δήμος  θα παραλάβει ένα ακόμη καινούριο απορριμματοφόρο όχημα.
    Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, μέλημά μας είναι ο Δήμος Αποκορώνου να είναι καθόλα έτοιμος κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου και στην προσπάθειά μας αυτή θέλουμε θεσμικούς, υπηρεσιακούς και απλούς πολίτες αρωγούς για ένα καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στον τόπο μας. Επιδιωκόμενος σκοπός, μέσα από τη σύνθεση και τη συνεργασία ΟΛΩΝ μας, ένας ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ.


Facebook twitter youtube