^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΙΩΤΩΝ

«ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία», ο Δήμος Αποκορώνου, η Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου Αττικής και το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, με την υποστήριξη των Συλλόγων του Αποκόρωνα ανακοινώνουν την από κοινού διοργάνωση Συνεδρίου για την Επαρχία Αποκορώνου, που θα πραγματοποιηθεί από 31 Αυγούστου μέχρι 3 Σεπτεμβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος «Αγία Σοφία» και του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου.

Περισσότερα...

Αρχική

Ο Δήμος μας συμμετέχει στην εκδήλωση κατά της καταστροφής των χημικων όπλων στην Μεσόγειο θάλασσα.

Αναχωρήσεις λεωφορείων από Νόμο Χανίων:

 • XANIA:Απο το ΚΤΕΛ θα αναχωρήσουν 6 λεωφορεία στις 10 το πρωί.
 • ΣΦΑΚΙΑ:από την Χώρα Σφακίων ένα λεωφορείο στις 11 το Πρωί.
 • ΑΚΡΩΤΗΡΙ:Πλατεία Καθιανων στις 11 το πρωι.
 • ΚΑΣΤΕΛΙ Κισσαμου:από το κτίριο του ΟΤΕ 9:15 το πρωί.
 • ΒΡΥΣΕΣ:απο το δημαρχείο Βρυσών 11 το πρωί.

 Ο Δήμος Αποκορώνου είναι δήμος της περιφέρειας Κρήτης που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αρμένων, Φρε, Βάμου, Γεωργιουπόλhς, Κρυονερίδας και της Κοινότητας Ασή Γωνιάς.

Η έκταση του Δήμου είναι 323.13 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 12.703 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001.

Περισσότερα...

Οικονομική Επιτροπή

Αρμοδιότητες Οικονομικής Επιτροπής

Η Οικονομική Επιτροπή είναι όργανο παρακολούθησης και ελέγχου της οικονομικής λειτουργίας του δήμου. Ειδικότερα έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες (άρθρο 72 του νόμου 3852/10 ΦΕΚ 87Α’):

α) συντάσσει τον προϋπολογισμό του δήμου,

β) ελέγχει την υλοποίηση του προϋπολογισμού και υποβάλλει ανά τρίμηνο έκθεση προς το δημοτικό συμβούλιο, στην οποία παρουσιάζεται η κατάσταση των εσόδων και εξόδων του δήμου. Η έκθεση αυτή στην οποία καταχωρούνται και τυχόν παρατηρήσεις της μειοψηφίας, δημοσιεύεται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του δήμου,

γ) προελέγχει τον απολογισμό,

δ) αποφασίζει για την έγκριση των δαπανών και τη διάθεση των πιστώσεων του προϋπολογισμού, εκτός από εκείνες που σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο, καθώς επίσης αποφασίζει αιτιολογημένα και για τις περιπτώσεις απευθείας ανάθεσης προμηθειών, παροχής υπηρεσιών, εκπόνησης μελετών και εκτέλεσης έργων σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις,

ε) με την επιφύλαξη της παραγράφου 4 του παρόντος, καταρτίζει τους όρους, συντάσσει τη διακήρυξη, διεξάγει και κατακυρώνει όλες τις δημοπρασίες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Για τη διεξαγωγή των δημοπρασιών και την αξιολόγηση των προσφορών μπορεί να συγκροτεί επιτροπές, από μέλη της, δημοτικούς ή δημόσιους υπαλλήλους ή ειδικούς επιστήμονες,

στ) μελετά την ανάγκη συνάψεως δανείων, καταρτίζει τους όρους τους και εισηγείται σχετικά στο δημοτικό συμβούλιο,

ζ) εισηγείται προς το δημοτικό συμβούλιο την επιβολή τελών, δικαιωμάτων και εισφορών,

η) αποφασίζει για την αποδοχή κληρονομιών, κληροδοσιών και δωρεών,

θ) εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο ετήσιο σχέδιο διαχείρισης και αξιοποίησης της περιουσίας του δήμου. Παρακολουθεί την υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου και ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο,

ι) αποφασίζει για ζητήματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης,

ια) εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο τα σχέδια κανονιστικών αποφάσεων του δήμου, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 73 παρ.1B v) και παρακολουθεί την υλοποίησή τους,

ιβ) αποφασίζει για την υποβολή προσφυγών στις διοικητικές αρχές,

ιγ) αποφασίζει για την άσκηση όλων των ενδίκων βοηθημάτων και των ενδίκων μέσων,

ιδ) αποφασίζει για το δικαστικό συμβιβασμό και εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο για τον εξώδικο συμβιβασμό ή την κατάργηση δίκης που έχουν αντικείμενο μέχρι ποσού τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ,

ιε) αποφασίζει για την πρόσληψη πληρεξουσίου δικηγόρου και για την ανάκληση της πληρεξουσιότητάς του, σε όσους δήμους, είτε δεν έχουν προσληφθεί δικηγόροι, με μηνιαία αντιμισθία, είτε αυτοί που έχουν προσληφθεί δεν έχουν δικαίωμα να παρίστανται σε ανώτατα δικαστήρια.

Μπορεί επίσης να αναθέτει την παροχή γνωμοδοτήσεων, μόνο εφόσον δεν έχουν προσληφθεί δικηγόροι, με μηνιαία αντιμισθία. Με απόφασή της είναι δυνατή, κατ’ εξαίρεση, η ανάθεση σε δικηγόρο, εξώδικου ή δικαστικού χειρισμού, ανά υπόθεση, ζητημάτων, τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία για τα συμφέροντα του δήμου και απαιτούν εξειδικευμένη γνώση ή εμπειρία. Στις περιπτώσεις αυτές η αμοιβή του δικηγόρου ορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 281 του Κ.Δ.Κ..

Για τις παραπάνω περιπτώσεις ιβ΄, ιγ΄ και ιδ΄, η απόφαση λαμβάνεται ύστερα από γνωμοδότηση δικηγόρου, η ανυπαρξία της οποίας συνεπάγεται ακυρότητα της σχετικής απόφασης. Προκειμένου για μισθολογικές απαιτήσεις, κάθε μορφής, περιλαμβανομένων και των επιδομάτων, δεν είναι δυνατή η παραίτηση από την άσκηση ενδίκων μέσων, ο δικαστικός ή εξώδικος συμβιβασμός και η κατάργηση δίκης, εκτός από τις περιπτώσεις που το νομικό ζήτημα έχει κριθεί με απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου.

Η παρούσα ρύθμιση ισχύει και όταν αποφασίζει, σχετικά, το δημοτικό συμβούλιο, λόγω υπέρβασης του αντικειμένου των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ της περίπτωσης ιδ΄ της παραπάνω παραγράφου.

Το δημοτικό συμβούλιο μπορεί, για θέματα ιδιαίτερα σοβαρά, με ειδική αιτιολογία, και με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του να αποφασίζει ότι θα ασκήσει το ίδιο αρμοδιότητες των προηγούμενων παραγράφων.

Η οικονομική επιτροπή με ειδική απόφαση που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της μπορεί να παραπέμπει συγκεκριμένο θέμα της αρμοδιότητάς της στο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη απόφασης, εφόσον κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται από την ιδιαίτερη σοβαρότητά του.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Αρμοδιότητες Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συνιστάται σε δήμους άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων, είναι αποφασιστικό και εισηγητικό όργανο άσκησης των σχετικών με την ποιότητα ζωής, τη χωροταξία, την πολεοδομία και την προστασία του περιβάλλοντος αρμοδιοτήτων του δήμου. Κατά την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων της λαμβάνει ειδική μέριμνα για το σχεδιασμό δράσεων που αποβλέπουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και εν γένει την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρίες.

Ειδικότερα οι αρμοδιότητες της περιγράφονται παρακάτω (άρθρο 73 ν. 3852/10, ΦΕΚ 87Α’):

Α. Είναι αρμόδια, με την επιφύλαξη του άρθρου 83 ν. 3852/10 (που περιγράφει τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου δημοτικής κοινότητας), για:

i) τη χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστημάτων και επιχειρήσεων μετά από προέλεγχο του σχετικού αιτήματος του ενδιαφερομένου,

ii) την ανάκληση ή την οριστική αφαίρεση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των καταστημάτων επιχειρήσεων και λοιπών εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων αρμοδιότητας του δήμου,

iii) τη χορήγηση ή ανάκληση της άδειας λειτουργίας μουσικής.

Η σχετική απόφαση λαμβάνεται μέσα σε είκοσι (20) ημέρες αφότου περιέλθουν στην επιτροπή όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά και στοιχεία.

Β. Εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο:

i) θέματα καθορισμού χρήσεων γης,

ii) θέματα ρυθμιστικών σχεδίων, προγραμματισμού εφαρμογής ρυθμιστικών σχεδίων, οικιστικής οργάνωσης ανοικτών πόλεων, εφαρμογής Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.), πολεοδομικών μελετών, ανάπλασης περιοχών, πολεοδομικών επεμβάσεων, χρηματοδότησης προγραμμάτων ανάπλασης, ανασυγκρότησης υποβαθμισμένων περιοχών, πολεοδομικής αναμόρφωσης προβληματικών περιοχών, αποζημίωσης ρυμοτομούμενων, πολεοδομικών ρυθμίσεων, εισφοράς σε γη ή σε χρήμα, περιοχών ειδικά ρυθμιζόμενης πολεοδόμησης (Π.Ε.Ρ.ΠΟ.) και έγκρισης πολεοδομικών μελετών,

iii) τη λήψη αποφάσεων για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος,

iv) τη λήψη αποφάσεων για θέματα χωροθέτησης κοιμητηρίων, κατά τις προβλέψεις του ν. 2508/1997 (ΦΕΚ 124 Α΄), κέντρων αποτέφρωσης νεκρών, καθώς και άλλων, σχετικών με το αντικείμενο, αρμοδιοτήτων του,

v) το σχέδιο κανονιστικών αποφάσεων των άρθρων 79 και 82 του Κ.Δ.Κ..

Η επιτροπή ποιότητας ζωής συντάσσει ετήσια έκθεση πεπραγμένων στους τομείς αρμοδιότητάς της, η οποία συζητείται και εγκρίνεται από το δημοτικό συμβούλιο.

Το δημοτικό συμβούλιο μπορεί, για θέματα ιδιαίτερα σοβαρά, με ειδική αιτιολογία, και με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του να αποφασίζει ότι θα ασκήσει το ίδιο αρμοδιότητες των προηγούμενων παραγράφων.

Η επιτροπή ποιότητας ζωής με ειδική απόφαση που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της μπορεί να παραπέμπει συγκεκριμένο θέμα της αρμοδιότητάς της στο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη απόφασης, εφόσον κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται από την ιδιαίτερη σοβαρότητά του.

Ο Δήμαρχος

Όνομα: Χαράλαμπος

Επώνυμο: Κουκιανάκης

Όνομα πατρός: Γεώργιος

Όνομα μητρός: Χαραυγή

Ημερομηνία Γέννησης: 12 / 12 / 1961

Τόπος Γέννησης: Νίππος Αποκορώνου Νομού Χανίων

Τηλ/νο Επικοινωνίας: 2825340330

Fax: 2825340345

Email :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οικογενειακή Κατάσταση: Παντρεμένος με τη Ναναδάκη Ευτυχία, από τον Καμπανό Σελίνου, υπάλληλο στο Δημοτικό Σταθμό Περιβολίων - Κυδωνίας, με την οποία  αποκτήσαμε τρία (3) παιδιά:

-         Χαραυγή, 25 ετών, καθηγήτρια Φιλόλογος

-         Σπυρίδωνα- Γεώργιο, 22 ετών, αστυνομικός

-         Κων/νο, 12 ετών, μαθητής γυμνασίου.

Σπουδές: Απόφοιτος της πρώην Σχολής Υπαξ/κων Χωροφυλακής.

Επαγγελματική Κατάσταση:

Υπηρέτησα ως Διοικητής, Γραμματέας, ή Αξ/κός Υπηρεσίας στο σύνολο σχεδόν των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού Χανίων:

-         Α.Σ. Λάκκων- Κυδωνίας ως Δ/κτής  για δύο χρόνια

-         Α.Σ. Καμπανού - Σελίνου ως Δ/κτής για τρία χρόνια

-         Α.Τ. Κισσάμου ως Υπ/τής Γραμματέας για δέκα χρόνια

-         Α.Τ. Ν. Κυδωνίας ως Υπ/τής Γραμματέας για δέκα χρόνια

-         Α.Τ. Χανίων ως Αξ/κός Υπηρεσίας για ένα χρόνο

-         Α.Τ. Βουκολιών ως Υπ/τής, Γραμματέας για ένα χρόνο

Υπηρέτησα για μικρά χρονικά διαστήματα στις υπηρεσίες:

-         Α.Σ. Κουρνά - Αποκορώνου ως Δ/κτής.

-         Α.Τ. Χ. Σφακίων ως Υπ/της.

Η Υπηρεσία εκτιμώντας την προσφορά μου, με τίμησε πολλές φορές με επαίνους και μετάλλια.

Συνδικαλιστική Δράση – Αιρετά αξιώματα:

Η συνδικαλιστική μου δράση, ξεκίνησε το 1988 όπου υπήρξα από τους πρωτεργάτες του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο της Αστυνομίας.

Εκλέχτηκα αιρετό μέλος στο Πρώτο Πανελλαδικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών με έδρα την Αθήνα.

Στις εκλογές την 16η & 17η   Μαρτίου 2005 για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου εκλέχτηκε Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νομού Χανίων, η οποία απαριθμούσε 448 μέλη.

 Εκλεγμένο μέλος της ΠΟΑΣΥ κατ’ επανάληψη.

Πολιτική Δράση – Αιρετά αξιώματα:

Στις Νομαρχιακές Εκλογές το 2006, λαμβάνω μέρος ως υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον επιτυχόντα συνδυασμό ΧΑΝΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ, με επικεφαλής τον κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη.

Διετέλεσα Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Νομού Χανίων επί τέσσερα έτη, με πλούσια δράση και άριστα αποτελέσματα.

Κοινωνική Δράση – Συμμετοχή σε Συλλόγους:

Μέλος Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Μέλος Ένωσης Αποστράτων Νομού Χανίων

Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αιμοδοτών Αποκόρωνα

Μέλος του Συλλόγου ΠΡΟ.Τ.Α (πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων)

Μέλος Συλλόγου Τριτέκνων νομού Χανίων

 

Ο Δήμαρχος (Πρώην)

Σύντομο βιογραφικό

Ο Γρηγόρης Μαρκάκης γεννήθηκε το 1950 στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου του Νομού Χανίων, από τον Ονούφριο και τη Μαρία, το γένος Κουτσουπάκη. Είναι παντρεμένος με την Κωστούλα Κοκκινάκη, με την οποία έχουν μια κόρη, τη Μαρία.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1973.

Το 1976 απέκτησε την άδεια Δικηγορίας και το 1977, κατόπιν διαγωνισμού, διορίστηκε στην Υπηρεσία Τελωνείου. Υπηρέτησε στα Τελωνεία Πειραιώς και Κορίνθου και το 1984 μετατέθηκε στα Τελωνεία Χανίων και Σούδας.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπροσνεριτών Αθήνας. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της διαδημοτικής επιχείρισης “Αποκόρωνας Αναπτυξιακή ΑΕ”.

Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1990. Το 1994 εξελέγη Πρόεδρος της Κοινότητας Εμπροσνέρου. Το 1998 εξελέγη Δήμαρχος του “Καποδιστριακού” Δήμου Κρυονερίδας, και επανεξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 2002 και 2006.

Στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, με την εφαρμογή του προγράμματος “Καλλικράτης”, επανεξελέγη ως Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Αποκορώνου.

Οι Αντιδήμαρχοι

Ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης  Αποκορώνου με  Πράξη του θα ανακοινώσει τους νέους αντιδήμαρχους στις 08/09/2014.

Οι Αντιδήμαρχοι_old

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου με την Πράξη του 44/2012 και αφού έλαβε υπόψη τα άρθρα 59 και 282 παρ. 16 του ν. 3852/10, ορίζει τους Αντιδημάρχους του Δήμου Αποκορώνου, για χρονικό διάστημα δύο χρόνων (δηλαδή από 16/08/2012 έως τη λήξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου), μεταβιβάζοντας σε αυτούς συγκεκριμένες αρμοδιότητες του, όπως παρακάτω:

Α.    Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Χαριτάκη Εμμανουήλ και του μεταβιβάζει

 • καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:
 1. την εποπτεία της Υπηρεσίας ύδρευσης Άρδευσης (συντήρηση και διαχείρισης των συστημάτων ύδρευσης, άρδευσης, των αντλιοστασίων & τη διαχείριση του νερού
 2. τη Δ/νση λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού Καλυβών
 3. αρμοδιότητες για θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Παραμένει ως Ληξίαρχος στην δημοτική ενότητα  Αρμένων.

Β.    Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Ζυμβραγουδάκη Ευάγγελο ως αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και του μεταβιβάζει:

 • καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:
 1. την εποπτεία και ευθύνη της Υπηρεσίας Καθαριότητας (την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων και των αποβλήτων, της οργάνωσης και διάθεσης των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά σε κεντρικό επίπεδο)
 2. τη διαχείριση του Δημοτικού Φωτισμού
 3. αρμόδιος του Γραφείου κινήσεως και των οχημάτων του Δήμου
 4. αρμόδιος τμήματος Π.Σ.Ε.Α.
 5. αρμοδιότητες για θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Γ. Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Βαγιωνάκη Πέτρο και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

 1. θέματα  Περιβάλλοντος (επίβλεψη μελετών και έργων προστασίας περιβάλλοντος – Πρασίνου, την ευθύνη του τομέα Ανάπτυξης, εναλλακτικών μορφών ενέργειας, έρευνας  και τεχνολογίας, την ευθύνη των Δασών, δημοτικών και κοινοτικών καλλιεργητικών εκτάσεων και  βοσκοτόπων)
 2. καταστημάτων, επιχειρήσεων  και εμπορίου (τον έλεγχο και την έκδοση πάσης φύσεως αδειών καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τη χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος, την προστασία της δημόσιας υγείας, τον υγειονομικό έλεγχο  των καταστημάτων και επιχειρήσεων, την προστασία του καταναλωτή, τη λειτουργία Δημοτικών και λαϊκών αγορών, εμποροπανηγύρεων, την άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων και τη χορήγηση των σχετικών αδειών, τη Διαφήμιση, και τους χώρους για την τοποθέτηση πλαισίων προβολής υπαίθριας διαφήμισης και την επιβολή σχετικών προστίμων (ν.2946/2001, ΦΕΚ 224Α’/2001)
 3. την προεδρία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
 4. αρμοδιότητες για θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
 • Κατά τόπο τις αρμοδιότητες στη δημοτική ενότητα του τέως Δήμου Αρμένων:
 1. έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα
 2. παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα
 3. μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα
 4. υπογράφει, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητα
 5. συνεργάζεται με τους προέδρους και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους
 6. την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των Πολιτών για θέματα της δημοτικής ενότητας
 7. την τέλεση πολιτικών γάμων στη δημοτική ενότητα
 8. την εποπτεία και έλεγχο για τη διαφύλαξη των εντός των καταργούμενων ΟΤΑ υλικών και περιουσιακών στοιχείων (τέως Δήμου Αρμένων).

Δ. Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Νικολούδη Εμμανουήλ και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

 1. την οργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου (τη χορήγηση της χρήσης – διάθεσης των αιθουσών και χώρων του Δήμου για Πολιτιστικές και Κοινωνικές εκδηλώσεις
 2. νομικά θέματα του Δήμου
 3. αρμοδιότητες για θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

E. Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Μιχελάκη Στυλιανό και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

 1. θέματα πρωτογενούς τομέα (Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνοτροφίας, Αλιείας)
 2. θέματα Παιδείας (Σχολικές Επιτροπές, αρμοδιότητες των κτιριακών υποδομών των σχολείων, της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)
 3. αρμοδιότητες για θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Κατά τόπο τις αρμοδιότητες στη δημοτική ενότητα του τέως Δήμου Βάμου.

 1. έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα
 2. παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα
 3. μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα
 4. υπογράφει, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας
 5. συνεργάζεται με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους
 6. την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των Πολιτών για θέματα της δημοτικής ενότητας
 7. την τέλεση πολιτικών γάμων στη δημοτική ενότητα
 8. την Εποπτεία και έλεγχο για τη διαφύλαξη των εντός των καταργούμενων ΟΤΑ υλικών και περιουσιακών στοιχείων (τέως Δήμου Βάμου).

Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος Αντιδημάρχου τις αρμοδιότητες ασκεί ο Δήμαρχος.

Τις κατά τόπον αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ.Βαγιωνάκη Πέτρο που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ Εμμανουήλ Χαριτάκης.

Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Νικολούδης Εμμανουήλ, που αναπληρώνει το Δήμαρχο.

Εκτελεστική Επιτροπή

Μέλη και λειτουργία

Σύμφωνα με το άρθρο 62 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87Α’/7.6.2010 τεύχος : Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) σε όλους τους δήμους που έχουν περισσότερους από έναν αντιδήμαρχο συνιστάται Εκτελεστική Επιτροπή στην οποία μετέχουν ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι.

Περισσότερα...

Δημοτικό Συμβούλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου αποτελείται από τα κάτωθι μέλη:

1 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΥΚΙΑΝΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
2 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΜΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
4 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΙΜΑΝΤΖΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
5 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΕΡΕΖΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
6 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΠΕΝΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ
7 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΟΤΖΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
8 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
9 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΑΤΖΟΡΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
10 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
11 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΡΥΩΝΑΚΗ-ΝΙΟΛΑΚΗ ΝΙΚΗ
12 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
13 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΛΑΖΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
14 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΥΠΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
15 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
16 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
17 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΚΟΥΝΤΡΙΔΑΚΗ-ΑΘΗΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
18 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΠΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
19 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ
20 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΑΓΙΩΝΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
21 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΠΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
22 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΡΟΥΛΛΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΑΣ
23 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
24 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΙΠΕΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
25 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΛΛΑΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΦΛΕΜΕΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
26 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΣΙΛΕΔΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
27 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Υποκατηγορίες

 • Υπηρεσίες
 • Μνημεία - Αξιοθέατα
 • Δ. Ενότητες
 • Πολιτιστικά
 • Κέντρο Δια Βίου Μάθησης
 • Ενημέρωση
 • Ψηφίσματα Δ.Σ.
 • Αρχείο Ανακοινώσεων
 • Κοινωφελής Επιχείρηση

  Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αποκορώνου

 • Κέντρο Κοινότητας
 • IEK

  Δημόσιο ΙΕΚ Αποκορώνου

  Καβρός Αποκορώνου
  Τ.Κ. 73007
  Τηλ: 2825061460
  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  web:iek-apokor.chan.sch.gr/

 • Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

  Σκοπός των πενταετών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων είναι η προώθηση της δημοτικής και της εσωτερικής ανάπτυξης του Δήμου, σε εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις αναπτυξιακού σχεδιασμού σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και τις νέες αρμοδιότητες που ορίζει το Πρόγραμμα Καλλικράτης (ν. 3852/2010).

   

  Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα κατά κύριο λόγο θα προσδιορίζει τις νέες δραστηριότητες  που θα πρέπει να εκτελέσει ο Δήμος στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων του. Εκτός από τις δράσεις για την προώθηση της δημοτικής και τοπικής ανάπτυξης το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις για τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου ως δημόσιου οργανισμού (ως φορέα παροχής συλλογικών αγαθών και υπηρεσιών αλλά και ως θεσμού διασφάλισης της υλοποίησης πολιτικών σε περιφερειακό επίπεδο, σύμφωνα με τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής, στο πλαίσιο των εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών), με σκοπούς τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της αποδοτικότητας και της νομιμοποίησης της λειτουργίας της.

   

  Με τα άρθρα 203-207 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006), θεσπίστηκε για πρώτη φορά, η υποχρέωση κατάρτισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (Ε.Π.) από τους πρωτοβάθμιους Ο.Τ.Α. Με το άρθρο 266 του ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) επιβεβαιώνεται η υποχρέωση κατάρτισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων από όλους τους Ο.Τ.Α. α' βαθμού. Το αρμόδιο κάθε φορά Υπουργείο με σχετικές υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους που εκδίδει δίνει κατευθύνσεις στους ΟΤΑ α' βαθμού για την κατάρτιση των Ε.Π.

   

  Οι προηγούμενες θεσμικές ρυθμίσεις αποσκοπούν στην εισαγωγή μόνιμων εσωτερικών διαδικασιών και συστημάτων προγραμματισμού στους Ο.Τ.Α. Στόχος είναι η διαδικασία του προγραμματισμού, της παρακολούθησης και της μέτρησης των αποτελεσμάτων των δράσεων των Ο.Τ.Α., να αποτελέσει μια σταθερή εσωτερική λειτουργία, στην οποία θα συμμετέχει σε όλες τις φάσεις, με συγκεκριμένο ρόλο, το ανθρώπινο δυναμικό τους.

   

  (Πηγή: ΕΕΤΑΑ ΑΕ, "Οδηγός κατάρτισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Δήμων - Έκδοση 1η", Σεπτέμβριος 2011)

 • Ζωοφιλικές Δράσεις

  Σε συνέχεια των δράσεων για την φροντίδα και αποκατάσταση των αδέσποτων ζώων που εγκαταλείπονται στα όρια του, ο Δήμος Αποκορώνου δημιούργησε μια βάση δεδομένων, όπου θα αναρτώνται οι φωτογραφίες και τα χαρακτηριστικά των αδέσποτων ζώων που σημαίνονται, εμβολιάζονται και στειρώνονται (φύλο, ηλικία, κλπ) υπό την αιγίδα του Δήμου, ούτως ώστε να είναι δυνατόν, κάθε ενδιαφερόμενος από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, να απευθύνεται στην βάση αυτή για να επιλέξει ζώο προς υιοθεσία.

  Η υιοθεσία ενός ζώου είναι μια πράξη ευθύνης και ως τέτοια αντιμετωπίζεται από τη Δημοτική Αρχή Αποκορώνου.

  Για τον λόγο αυτό, οι υποψήφιοι κηδεμόνες θα ενημερώνονται για τα δικαιώματα των ζώων και για τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε αυτά, προκειμένου τα ζώα που φεύγουν από τον δρόμο να αποκαθίστανται σε οικογένειες που θα τα αντιμετωπίσουν με σεβασμό, και για να πάψει ο φαύλος κύκλος της εγκατάλειψης, με την μετάθεση της ευθύνης ενός ζώου από τον κηδεμόνα προς την τοπική κοινότητα και το Δήμο.

  Η υπευθυνότητα των κηδεμόνων όσον αφορά τα κατοικίδια ζώα, είναι η πηγή της λύσης για την εξάλειψη του φαινομένου των αδέσποτων ζώων.

 • Συγχρηματοδοτούμενες πράξεις


Facebook twitter youtube