^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Δημόσια διαβούλευση για την ιθαγένεια στην ΕΕ ως προϋπόθεση της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Συμμετοχής

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναλάβει πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της ευρύτερης ενημέρωσης των πολιτών για τα δικαιώματα τους αναφορικά με την κινητικότητα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις αξίες της ευρωπαϊκής ιθαγένειας και τη συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες μέσω δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να διατυπώσουν μέσω σχετικού ερωτηματολογίου, τις απόψεις και εμπειρίες τους σε θέματα που σχετίζονται με την άσκηση των ανωτέρω δικαιωμάτων και για τον τρόπο βελτίωσης των υφιστάμενων διαδικασιών.

 

Το Υπουργείο εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότηαης ενθαρρύνει τους Έλληνες πολίτες και τους πολίτες από άλλα κράτη της Ε.Ε. που διαμένουν στην Ελλάδα να συμμετάσχουν στην δημόσια συτή διαβούλευση απαντώντας στο ερωτηματολόγιο που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Ε.Ε. σε αυτό τον σύνδεσμο

 

 

Διαβούλευση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων Δήμου Αποκορώνου

Ο Δήμος Αποκορώνου θέτει σε δημόσια διαβούλευση το προσχέδιο του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΤΣΔΑ) του δήμου που εκπονήθηκε από μελετητικό γραφείο υπό την ευθύνη της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο της απόφασης 29/2016 Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου με την οποία είχε εξουσιοδοτήσει την Περιφέρεια Κρήτης για την εκπόνηση του τοπικού σχεδίου.

Απόψεις και προτάσεις κάθε ενδιαφερόμενου ιδιώτη ή φορέα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την Τετάρτη 13/4 στις 2 μ.μ., εγγράφως στο Δημαρχείο Αποκορώνου (ΤΚ 730 07 Βρύσες Χανίων) ή με ηλεκτρονική αλληλογραφία στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Το προσχέδιο είναι διαθέσιμο για κατέβασμα εδώ.

 

Μαραθώνιος της Κρήτης

Ο Μαραθώνιος της Κρήτης αποτελεί ένα σημαντικό πολιστικό, αθλητικό και τουριστικό γεγονός σε μια απο τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Η οργανωτική αρτιότητα, η αγωνιστική εγκυρότητα, οι πολυποίκιλες παροχές προς όλους τους συμμετέχοντες, η μοναδική διαδρομή τόσο του Μαραθωνίου δρόμου όσο και των άλλων αγωνιστικών διαδρομών, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, είναι μερικοί απο τους λόγους για να προσεγγίσουν τον επισκέπτη απο όλα τα πλάτη και τα μήκη της Ελλάδας αλλά και της γής, να γίνει δρομέας στην πόλη των Χανίων. Δείτε περισσότερα και κάντε εγραφή εδώ.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ - 16/12/2016

Ειδοποιούνται οι κάτοικοι των παρακάτω περιοχών ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες στο δίκτυο, θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος:

Στις 16.12.2016 ημέρα Παρασκευή και από ώρα 08.00 έως 15.00 στις περιοχές: Ασκύφου – Ακονές – Ασφένδου – Ίμπρος – Χώρα Σφακίων – Ανώπολη – Λουτρό – Αγ.Ιωάννης – Αγ.Ρουμέλη.

(ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ 16.12.2016) και από ώρα 08.00 έως 11.00 στις περιοχές: Αλίκαμπος – Κράπη.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από τον χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω. Γι’ αυτό τον λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα. Έτσι για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα και αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.


Facebook twitter youtube