^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Άρθρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνεχίζεται ο τρίτος γύρος δολωματικών ψεκασμών κατά του δάκου στο Δήμο Αποκορώνου από την Τετάρτη  29-09-21 στις εξής κοινότητες:

Μάζα-Βρύσες-Μαχαιροί-Στύλος-Τζιτζιφές-Πεμόνια-Φρέ-Νίππος-Βαφές.

Παρακαλούνται οι κάτοχοι ελαιώνων στις παραπάνω κοινότητες όπως διευκολύνουν την προσβασιμότητα των συνεργείων ψεκασμών προς τις καλλιέργειες τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνεχίζεται ο τρίτος γύρος δολωματικών ψεκασμών κατά του δάκου στο Δήμο Αποκορώνου από σήμερα, Παρασκευή 24-09-21 στις εξής κοινότητες: Καλαμίτσι Αλεξάνδρου, Καλαμίτσι Αμυγδάλι, Βάμος, Κάϊνα, Ξηροστέρνι, Αρμένοι, Νιο Χωριό.
Παρακαλούνται οι κάτοχοι ελαιώνων στις παραπάνω κοινότητες όπως διευκολύνουν την προσβασιμότητα των συνεργείων ψεκασμών προς τις καλλιέργειες τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Πρόγραμμα wifi4eu στο δήμο Αποκορώνου”


Όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο  Δήμος μας επέκτεινε το δίκτυο σημείων ελεύθερης πρόσβασης σε γρήγορο ίντερνετ μέσω του προγράμματος WiFi4EU στο οποίο συμμετέχει.
Έτσι σε μία σειρά από κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους πλέον δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης του κοινού σε γρήγορο ίντερνετ.
Οι εσωτερικοί χώροι πρόσβασης είναι στο δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες και στο ΔΙΕΚ Αποκορώνου στον Καβρό ενώ οι εξωτερικοί χώροι είναι το δυτικό τμήμα (προς το παρόν) της παραλίας Καλυβών, ο εξωτερικός χώρος του γυμναστηρίου και Γυμνασίου - Λυκείου Βάμου, η πλατεία Βάμου (έξω από το δημοτικό κατάστημα), η πλατεία Γεωργιούπολης, η παιδική χαρά και η πέριξ ανάπλαση στην παραλία Γεωργιούπολης, ο χώρος πρασίνου και περιπάτου στο βόρειο μέτωπο του Καβρού (δίπλα στον ΒΟΑΚ), η πλατεία στο ποτάμι στις Βρύσες.
Για τη σύνδεση, επιλέγετε από τα διαθέσιμα δίκτυα το WiFi4EU, και την πρώτη φορά της σύνδεσης σας θα πρέπει να οδηγηθείτε σε σελίδα σύνδεσης με τα στοιχεία του προγράμματος όπου επιλέγετε την δήλωση αποποίησης ευθυνών και κάνετε κλικ στο κουμπί της σύνδεσης και κατόπιν μπορείτε να πλοηγηθείτε ελεύθερα στο διαδίκτυο. Η διαδικασία σύνδεσης στην αρχή είναι υποχρεωτική στο πλαίσιο των ελέγχων για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου και της τήρησης των όρων της χρηματοδότησης από την ΕΕ.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, με τη νέα διοίκηση του Δημόσιου ΙΕΚ Αποκορώνου (τη Διευθύντρια Τρίκκα Μαρία και τον Υποδιευθυντή Παπαδοκωνσταντάκη Κυριάκο) ,πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αποκορώνου, στα πλαίσια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εξέλιξη και καλή λειτουργία του  ΔΙΕΚ με σκοπό την προσέλκυση νέων σπουδαστών, την άριστη κατάρτισή τους αλλά και τη δημιουργία νέων στοχευμένων τμημάτων ανάλογων των εργασιακών δυνατοτήτων που προσφέρει ο τόπος μας.

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημόσιο ΙΕΚ Αποκορώνου, θα αποκτήσει 3 νέα εργαστήρια που αφορούν τις ειδικότητες Μαγειρικής Τέχνης και Ζαχαροπλαστικής, Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας και Εργαστηριακό – Χημείο το οποίο θα εξυπηρετεί σύνολο ειδικοτήτων, όπως Αμπελουργίας και Οινολογίας, Μελισσοκομίας, Τυροκομίας κ.α. αναβαθμίζοντας την επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση που παρέχει η σχολή στους καταρτιζόμενους.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε ότι σκοπός του ΙΕΚ Αποκορώνου είναι η δημιουργία άρτιων επαγγελματιών που θα αποφοιτήσουν και θα αναδειχτούν επαγγελματικά, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε ως εργαζόμενοι σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις κυρίως της περιοχής, συνεισφέροντας στην τοπική ανάπτυξη. Για πρώτη φορά φέτος το ΙΕΚ Αποκορώνου προσελκύει σπουδαστές και από την υπόλοιπη Ελλάδα και αναμένεται να λειτουργήσουν στη σχολή 9 τμήματα με πάνω από 150 σπουδαστές, σε ειδικότητες εστιασμένες στην αγορά και στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος, κ. Κουκιανάκης ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δημόσιου ΙΕΚ Αποκορώνου, για την συνδρομή στην εγκατάσταση των εργαστηρίων,  που είχε προμηθευτεί η σχολή με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης και  έχουν αρχίσει ήδη οι ηλεκτρολογικές  και υδραυλικές εργασίες που είναι απαραίτητες στο κτήριο για τη λειτουργία τους.

Η Διοίκηση του Δ.ΙΕΚ Αποκορώνου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Κουκιανάκη, για την άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματα τη σχολής, αλλά και για τη στήριξη και υποστήριξη που παρέχει στο ΙΕΚ όλα αυτά τα χρόνια, από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα.

Πληροφορίες σχετικά με εγγραφές, τμήματα και αποτελέσματα :
Τηλ. Επικοινωνίας : 2825061460
Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
site: https://iek-apokor.chan.sch.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμος Αποκορώνου, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την Κινητή Μονάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ Χανίων, έχει προγραμματίσει δωρεάν μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 στο δημοτικό κατάστημα στον Καβρό και ώρες 10:00-13:00, την Τετάρτη  15 Σεπτεμβρίου  για όσους επιθυμούν να εξεταστούν.
Οι προσερχόμενοι πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους ή τον αριθμό ταυτότητας καθώς επίσης να εφαρμόσουν τα μέτρα ατομικής προστασίας και να τηρούν τις αποστάσεις.
Eπίσης ενημερώνουμε ότι για τους μη εμβολιασμένους πολίτες, η ψηφιακή βεβαίωση αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. (Περισσότερες πληροφορίες εδώ: ( https://bit.ly/3hqwlym)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα την 13/09/2021 ύστερα από εύρεση σχετικής χρηματοδότησης τοποθετείται το αντλητικό  συγκρότημα της γεωτρήσεως της ΤΚ Εμπροσνέρου στη θέση  «γήπεδο Εμπροσνέρου» του Δήμου Αποκορώνου.

Συγκεκριμένα αφορά ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινότητας Εμπροσνέρου για την επάρκεια  υδροδότησης μέρος του οικισμού Εμπροσνέρου της Δ.Ε. Κρυονερίδας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά γεώτρησης : σωλήνωση   4’’  (ιντσών) σε βάθος  200 μ. συγκρότημα τύπου  PN81-14+M8-580   75 Hp.

Μήνυμα του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη για τη νέα σχολική χρονιά


Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,
Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες
Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες

Το ξεκίνημα κάθε νέας σχολικής χρονιάς είθισται να  χαρακτηρίζεται  τόσο από αισθήματα αισιοδοξίας όσο και από την πεποίθηση ότι αυτό θα είναι καλύτερο από όλα τα προηγούμενα.  
Αναμφίβολα η  προηγούμενη σχολική χρονιά ήταν πρωτόγνωρη για τον τόπο μας. Για κάθε Αποκορωνιώτισσα και Αποκορωνιώτη, για κάθε πολίτη τούτης της χώρας , ο κορονοϊός δεν έκανε την παραμικρή διάκριση, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα. Προκειμένου όμως να απαλλαγούμε από αυτή τη λαίλαπα, οφείλουμε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να ενεργούμε με γνώμονα το αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης,
Στο νέο ξεκίνημα, που μας βρίσκει και πάλι αντιμέτωπους με τον αόρατο και ύπουλο εχθρό αλλά περισσότερο οργανωμένους, το κλίμα ευφορίας που διαπιστώνω στις τάξεις των μαθητών/τριων, εκπαιδευτικών και γονέων στον Αποκόρωνα με κάνει να αισιοδοξώ και να ευελπιστώ για ένα καλύτερο αύριο. Η πίστη στις αρχές μας είναι αυτή που δημιουργεί το όραμα και κατ΄ επέκταση μας οδηγεί στην κατάκτησή του.
Ο Δήμος Αποκορώνου, με ιδιαίτερες ευαισθησίες στο χώρο της Εκπαίδευσης, φρόντισε από την πλευρά του να προετοιμάσει υλικοτεχνικά όλα τα σχολεία της περιφέρειάς του ώστε οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί, από την 13η Σεπτέμβρη να απολαμβάνουν ασφαλείς το αγαθό της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας.  
Το καλοκαίρι που διανύσαμε, έδωσε μεγάλη βαρύτητα σε μια σειρά από έργα που αφορούν έναν μεγάλο όγκο πάγιων αναγκών της σχολικής κοινότητας. Οι παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν έχουν να κάνουν με ανακατασκευές στεγών (Καλύβες, Βρύσες), τοποθετήσεις σκίαστρων, ανακαινίσεις ή δημιουργία νέων αιθουσών (Νέο Χωριό),  αντικαταστάσεις φωτιστικών με νέας τεχνολογίας τύπου LED, τοποθετήσεις ειδικών φίλτρων νερού, εγκαταστάσεις νέων μονάδων κλιματισμού και θέρμανσης, συντήρηση και βάψιμο σχολικών κτιρίων (Φρες, Εμπρόσνερος, Ασή Γωνιά, Βάμος, Κουρνάς, Γεργιούπολη κλπ), απολυμάνσεις, καλλωπισμό αύλειων χώρων καθώς και βελτίωσης της προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ με ράμπες (σε όποιο σχολείο χρειάστηκε). Συμπληρωματικά έχουν δρομολογηθεί και οι εξελίξεις για να ξεκινήσουν εργασίες  σε πολλούς αύλειους χώρους (συντήρηση κιγκλιδωμάτων, διαμόρφωση χώρων, επιστρώσεις με ελαστικούς τάπητες κλπ).
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε επίσης στους βρεφικούς- παιδικούς  σταθμούς όπως και στα νηπιαγωγεία  του δήμου με σημαντικές παρεμβάσεις στη συντήρηση των κτιρίων και τους χώρους αναψυχής των παιδιών (παιδικές χαρές σε Καλύβες, Στύλο, Νέο Χωριό κλπ). Επίσης επισκευάζεται και αναβαθμίζεται πλήρως ο βρεφικός σταθμός των Καλυβών ο οποίος θα λειτουργεί πλήρως από το 2022, ενώ έργα εκτελούνται στον παιδικό σταθμό Βάμου. Σημαντικές τέλος παρεμβάσεις έχουν γίνει στους παιδικούς σταθμούς Μάζας, Αρμένων και Μουρίου.
Για πρώτη ίσως φορά γίνεται πράξη μια τόσο μεγάλη παρέμβαση στο σύνολο των σχολικών μονάδων του δήμου μας πράγμα που δείχνει και την προτεραιότητα που έχει η δημοτική αρχή ως προς την ασφάλεια, τον εκσυγχρονισμό, τη λειτουργικότητα, τη στατικότητα, την υγιεινή (έχουν τοποθετηθεί δεκαεννέα καθαρίστριες πλήρους και μειωμένου ωραρίου από την 1η Σεπτεμβρίου) και την αισθητική των σχολείων μας
Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές, σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε μία δημιουργική κι εποικοδομητική χρονιά. Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί, συνδημότισσες και συνδημότες, θέλω να σας ευχηθώ μια καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη.
Στηριζόμαστε στην ευσυνειδησία, στην εργατικότητα, στη συνεργασία σας και στις ικανότητές σας. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας, με την υπευθυνότητα που μας  διακρίνει, θα εργασθούμε για την επίτευξη των στόχων.
Συνεχίζουμε έχοντας ως σημαία το σύνθημα «Πρώτα οι μαθήτριες και οι μαθητές στον Αποκόρωνα» και είμαι βέβαιος πως το στοίχημα της Ολικής Ποιότητας θα κερδηθεί…

Περισσότερα Άρθρα...

 1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ”
 2. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Με αφορμή τα δημοσιεύματα με όγκους απορριμμάτων στην Αλμυρίδα”
 3. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη”
 4. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 5. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ «ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ, ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ»
 6. Δελτίο τύπου «Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, στους μαθητές»
 7. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 8. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Ευχαριστήρια επιστολή από τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης για την ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε ο Δήμος Αποκορώνου στους δοκιμαζόμενους πυρόπληκτους Μανιάτες”
 9. Δελτίο τύπου «Απούσα η Αντιπολίτευση πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης από την προγραμματισμένη ενημέρωση για τον Β.Ο.Α.Κ.»
 10. Δελτίο τύπου "Απάντηση Δημάρχου Αποκορώνου προς την αντιπολίτευση για την νέα χάραξη του ΒΟΑΚ: "Η υποκρισία περισσεύει"


Facebook twitter youtube