^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΕΝΤΑΣΟΝΤΑΙ ΕΝΝΕΑ (9) ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ)

Εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα “ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”  στο πλαίσιο της  Πρόσκληση ΙΙΙ η βελτίωση , αναβάθμιση εννέα (9) παιδικών χαρών του Δήμου Αποκορώνου συνολικού προϋπολογισμού  300.000€ ( συμπεριλαμβανομένου  Φ.Π.Α.) με πηγή χρηματοδότησης Π.Δ.Ε. Υπουργείου Εσωτερικών 213.000€ και από ιδίους πόρους του Δήμου 87.000€,ύστερα από αίτημα ένταξης του Δήμου Αποκορώνου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης στοχεύουμε στην βελτίωση, αναβάθμιση εννέα παιδικών χαρών του Δήμου μας, με σκοπό να γίνουν κατάλληλες για χρήση και στην συνέχεια να πιστοποιηθούν.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης ανέφερε ότι ο σχεδιασμός και η οργάνωση των παιδικών χαρών ακολουθεί τις αρχές αειφόρου σχεδιασμού, δηλαδή , διασφαλίζει το μικρότερο δυνατόν περιβαλλοντικό αντίκτυπο μέσα από την παροχή βέλτιστης ποιότητας.

Βασικός στόχος των παρεμβάσεων είναι η αναβάθμιση και η λειτουργική αποκατάσταση των χώρων αυτών, μέσω της αντικατάστασης του υπάρχοντος εξοπλισμού, αλλά και της τοποθέτησης νέου σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το υπουργείο εσωτερικών προκειμένου να παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου μόλις πληροφορήθηκε τον θλιβερή είδηση του θανάτου του πρώην Δημάρχου Βάμου Γιάννη Χατζηδάκη, ο οποίος υπηρέτησε με ήθος και ανιδιοτέλεια την τοπική αυτοδιοίκηση για πολλά έτη, συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε:

Α) Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος,

Β) Να κοινοποιήσει το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο,

Γ) να παραστεί στην επικήδειο τελετή,

Δ) να κατατεθεί εις μνήμη του εκλιπόντος, το ποσό των 1.500 € στο Ίδρυμα Αγ. Σοφία για το Πρόγραμμα Βοήθειας Κατ’ Οίκον .

Ο Γιάννης Χατζηδάκης ήταν ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με την αυτοδιοίκηση, ανέδειξε την μεγάλη του αγάπη τον Βάμο σαν κοιτίδα πολιτισμού και στην μνήμη όλων μας θα μείνει ως ο άνθρωπος πρότυπο αυτοδιοικητικού.


Ιωάννης Αποστολάκης

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Συνάντηση Δημάρχου Αποκορώνου κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη και τους Βουλευτές του Ν. Χανίων

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συσκέψεων της Αντιπεριφέρειας Χανίων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, των βουλευτών Χανίων κ. Βαγιωνάκη και κ. Μπαλωμενάκη, του κ. Ξιφαρά συνεργάτη του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη και του δημάρχου Αποκορώνου κ. Κουκιανάκη, παρουσία και λοιπών συνεργατών τους.
Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση για σημαντικά ζητήματα του δήμου Αποκορώνου και η εξεύρεση λύσεων και η προώθηση αυτών που θα πρέπει να δρομολογηθούν στο επόμενο διάστημα.
Ο δήμαρχος Αποκορώνου, αφού ξεκαθάρισε την πολύ καλή έως τώρα πορεία των συνεργασιών του δήμου με την Περιφέρεια Κρήτης, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όλες τις τοπικές υπηρεσίες, έθεσε προς συζήτηση τα παρακάτω θέματα, τα οποία αφορούν κυρίως συνεργασίες του δήμου με Υπουργεία και κεντρικές υπηρεσίες:
Ο κ. Κουκιανάκης ξεκίνησε ενημερώνοντας για ένα έκτακτο και σημαντικό ζήτημα που προέκυψε, καθώς ενημερώθηκε ότι η σχετική μελέτη που εκπονήθηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και που βρίσκεται σε διαβούλευση, εξαιρεί και τις δέκα οχτώ (18) Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας από τα προνόμια των μειονεκτικών περιοχών. Η τυχόν εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης, θα αποτελέσει καίριο πλήγμα κατά των 2.500 περίπου δικαιούχων αγροκτηνοτρόφων μας που κατοικούν στις μειονεκτικές αυτές περιοχές και θα δουν τα εισοδήματα τους να μειώνονται. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δικαιούται εξισωτική αποζημίωση, η οποία λειτουργούσε και ως αντιστάθμιση των πρόσθετων δαπανών και της απώλειας εισοδήματος τους τα τελευταία χρόνια, ενώ επιπλέον η εφαρμογή της απόφασης θα έχει πολλαπλές συνέπειες, όπως το ότι θα απολέσουν τα επιπλέον μόρια που λαμβάνουν μέχρι σήμερα στην ένταξη τους σε διάφορα προγράμματα (νέοι αγρότες, σχέδια βελτίωσης, κλπ).  Ο κ. Πολάκης και οι Βουλευτές ανέφεραν ότι θα ενημερωθούν άμεσα για το συγκεκριμένο ζήτημα και θα ενημερώσουν σχετικά τον Δήμαρχο.
Σχετικά με το μεγάλο έργο της οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ στο τμήμα Πετρές – Γεωργιούπολη, η πρώτη φάση του έργου προϋπολογισμού 8.700.000 €, εγκρίθηκε στις 18-9-2018 από το Δ.Σ. του ΟΑΚ και ο κ. Κουκιανάκης ζήτησε (σε συνέχεια της πρόσφατης σύσκεψης με τον κ. Πρωθυπουργό) την άμεση δημοπράτηση του έργου και την ανάγκη της συμμετοχής του ΟΑΚ τουλάχιστον ως φορέα επίβλεψης. Ο κ. Πολάκης διαβεβαίωσε ότι το έργο αποτελεί προτεραιότητα και θα αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Σχετικά με τα έργα διαχείρισης υδατικών πόρων στον Αποκόρωνα,  παρουσιάστηκαν τα δύο μεγάλα έργα ύδρευσης των περιοχών Βάμου και Γεωργιούπολης που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι με προϋπολογισμό 2.830.000€ (χωρίς τον ΦΠΑ) και τα οποία θα επιλύσουν τα προβλήματα ύδρευσης των δύο περιοχών και ταυτόχρονα θα προστατεύσουν περιβαλλοντικά τις πηγές Αρμένων και την Λίμνη Κουρνά, αφού θα μειώσουν σημαντικά τις σημερινές αντλήσεις.
Επίσης, παρουσιάστηκε το έργο άρδευσης της Δ.Ε. Βάμου, προϋπολογισμού 2.750.000€, το οποίο έχει υποβληθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ σε σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο Υπουργός και οι Βουλευτές συμφώνησαν για την σημαντικότητα των δύο έργων και θα στηρίξουν την πρόταση του δήμου για το μεγάλο αρδευτικό έργο.
Ο κ. Κουκιανάκης παρουσίασε τα αιτήματα του δήμου προς την Εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (που είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους) και αφορούν την εκπόνηση μελέτης για νέο κτίριο Λυκείου στο Βάμο, καθώς και για την αποκατάσταση του υφιστάμενου κτιρίου. Το ζήτημα κρίθηκε από όλους ως ιδιαίτερα σημαντικό και αναφέρθηκε ότι θα αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες για την προώθηση των αιτημάτων αυτών.
Τέλος, ο Δήμαρχος Αποκορώνου ενημέρωσε για αιτήματα χρηματοδότησης έργων οδοποιίας από το υπουργείο υποδομών και ζήτησε την εξασφάλιση σχετικών πιστώσεων.
Κλείνοντας, ο κ. Κουκιανάκης ευχαρίστησε για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει και για την στήριξη των αιτημάτων του δήμου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Ενημέρωση Δήμου Αποκορώνου για το Σχέδιο Διαχείρισης των νερών των πηγών Αρμένων)

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, στα πλαίσια της πάγιας τακτικής της για πλήρη διαφάνεια, όπως άλλωστε επιβάλουν οι Δημοκρατικοί Θεσμοί, απαντά τα επόμενα, σχετικά με τις ανησυχίες των κατοίκων των Αρμένων, για το προς αδειοδότηση σχέδιο διαχείρισης των νερών των ομώνυμων πηγών.
Ο όγκος νερού που απορρέει ετησίως από τις πηγές ανέρχεται, κατά μέσο όρο, σε 24,7 εκατομ. κυβικά (μετρήσεις 35 ετών), εκ των οποίων τα 12,1 εκατομ. απορρέουν κατά τους εαρινούς – θερινούς μήνες (από Απρίλιο, έως και Οκτώβριο).
Σύμφωνα με το προς αδειοδότηση σχέδιο διαχείρισης, ο όγκος νερού που θα αντλείται ετησίως από τις πηγές για ύδρευση των Δ.Ε. Αρμένων και Βάμου (αδειοδοτούμενα αντλιοστάσια Δήμου σύμφωνα με την αρ. 389/ 25-4-18 άδεια χρήσης νερού για 1.000.000 κ.μ. και ενίσχυση από ΟΑΚ 300.000 κ.μ.) ανέρχεται σε 1,3 εκατομ. κυβικά, εκ των οποίων 1,0 εκατομ. περίπου κατά τους εαρινούς – θερινούς μήνες (από Απρίλιο, έως και Οκτώβριο) των υψηλών αναγκών.
Επίσης, ο όγκος νερού που θα αντλείται από τον Ο.Α.Κ. για άρδευση,  κατά τους εαρινούς – θερινούς μήνες, ανέρχεται σε 3,0 εκατομ. κυβικά. Από αυτά τα 2,1 εκατομ. προορίζονται για κάλυψη των αναγκών των Ζωνών Δυτικού και Κεντρικού Αποκόρωνα, με προτεραιότητα στον Δυτικό Αποκόρωνα (Τ.Ο.Ε.Β. Αρμένων), λόγω των υψηλών, σε ποσότητα και ποιότητα νερού, απαιτήσεων των καλλιεργειών αβοκάντο ενώ τα 0,9 εκατομ. προορίζονται, μελλοντικά, για ενίσχυση των αναγκών της περιοχής Κεντρικού Αποκόρωνα, για την οποία ο Δήμος έχει υποβάλει, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., πρόταση χρηματοδότησης Αρδευτικού Έργου από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 του ΥΠ.Α.Α.&Τ.
Επομένως, ο συνολικός όγκος νερού που θα αντλείται ετησίως από τις πηγές ανέρχεται σε 4,3 εκατομ. κυβικά, εκ των οποίων τα 4,0 εκατομ. θα αντλούνται κατά τους εαρινούς – θερινούς μήνες. Οι όγκοι αυτοί ανέρχονται στο 17% της ετήσιας απορροής των πηγών και στο 33% της εαρινής – θερινής ενώ ποσοστά αντίστοιχα 83% και 67% θα ρέουν ελεύθερα προς τη θάλασσα. Επισημαίνεται, ότι η κείμενη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία επιβάλει την αποδέσμευση Περιβαλλοντικής Παροχής ίσης προς το 30% της απορροής, η οποία, όπως φαίνεται από τα παραπάνω δεδομένα, υπερκαλύπτεται.
Επισημαίνεται επίσης ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, τηρώντας τις δεσμεύσεις της, έχει ήδη εντάξει στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι, του Υπουργείου Εσωτερικών, το Έργο : «Ύδρευση Ανατολικού Τμήματος Δ.Ε. Βάμου, Δήμου Αποκορώνου, με νερά γεωτρήσεων στην περιοχή Βρυσών», του οποίου η έναρξη υλοποίησης αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους ή το αργότερο στις αρχές του επόμενου, με επίσημο και δεσμευτικό, βάσει χρηματοδοτικού του σχήματος, χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, διάρκειας 12 μηνών. Το έργο αυτό προβλέπει τη μεταφορά, για υδρεύσεις στη Δ.Ε. Βάμου, πλεονάζοντος όγκου νερού, ο οποίος υπερβαίνει το 1,0 εκατομ. κυβικά ετησίως. Κατόπιν τούτου, ο συνολικός αντλούμενος όγκος νερού από τις πηγές Αρμένων, θα μειωθεί σύντομα σε λιγότερο από 3,3 εκατομ. κυβικά ετησίως.
Συμπερασματικά, η παρούσα Δημοτική Αρχή, προσηλωμένη στο έργο της, έρχεται, μετά από πολλά χρόνια, να αδειοδοτήσει τη χρήση των νερών των πηγών Αρμένων, με εφαρμογή της κείμενης Νομοθεσίας, σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και πλήρη κάλυψη των υδρευτικών και αρδευτικών αναγκών στην περιοχή, προστατεύοντας παράλληλα το υδατικό δυναμικό των πηγών από αυθαιρεσίες, οι οποίες, ενδεχομένως συνέβαιναν κατά το παρελθόν.
-      Οι προς αδειοδότηση αντλούμενοι όγκοι νερού θα είναι δεσμευμένοι νομικά, τόσο ως προς την ποσότητα όσο και ως προς το είδος χρήσης (ύδρευση – άρδευση) καθώς και την περιοχή για την οποία θα προορίζονται, υπό την αυστηρή εποπτεία της Δ/νσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.
-      Οι παραπάνω όγκοι νερού, προορίζονται αποκλειστικά για χρήση εντός του Δήμου Αποκορώνου, πρωτίστως για την πλήρη κάλυψη των αναγκών στη Δ.Ε. Αρμένων καθώς και για συμπληρωματική κάλυψη των αναγκών στη Δ.Ε. Βάμου, η οποία, σημειωτέον, δεν διαθέτει αξιόλογους υδατικούς πόρους.
-      Τέλος οι παραπάνω όγκοι νερού αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό ποσοστό της δυναμικότητας των πηγών, ακόμη και κατά τους εαρινούς – θερινούς μήνες, το οποίο, βραχυπρόθεσμα, θα μειωθεί περαιτέρω, έπειτα από την ολοκλήρωση ήδη χρηματοδοτημένου Έργου Ύδρευσης. Τούτο συνεπάγεται την αποδέσμευση, ως Περιβαλλοντική Παροχή, ποσοστού της δυναμικότητας των πηγών, υπερδιπλάσιου αυτού που επιβάλει η κείμενη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
Επομένως ισχυρισμοί ότι το προς αδειοδότηση σχέδιο διαχείρισης των πηγών Αρμένων ενέχει κινδύνους υπεράντλησης του νερού των πηγών ή μη κάλυψης των αναγκών συγκεκριμένων περιοχών, είναι αυθαίρετοι, προπαγανδιστικού χαρακτήρα και εγείρουν δικαιολογημένες μεν, αβάσιμες δε ανησυχίες στους πολίτες, εξυπηρετώντας, ενδεχομένως, μικρά πολιτικά συμφέροντα. Ωστόσο, η παρούσα Δημοτική Αρχή συνεχίζει ακάθεκτη το αναπτυξιακό της έργο, κατ’ εντολή των πολιτών, προς όφελος τόσο της Τοπικής όσο και της Εθνικής Οικονομίας και ευημερίας, πάντα με όρους εναρμόνισης και σεβασμού προς το Περιβάλλον, όπως άλλωστε επιβάλλει η κείμενη Νομοθεσία.
Για την ιστορία η εν λόγω μελέτη είχε σταλεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για χρηματοδότηση.
Σήμερα, επικαιροποιείται η εν λόγω μελέτη και αιτούμαστε εκ νέου χρηματοδότηση αυτής.

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Δ.ΙΕΚ. ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Δήμος Αποκορώνου συνεχίζει πιστά και απαρέγκλιτα το έργο υποστήριξης των εκπαιδευτικών των δομών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης ανέφερε πως με τον συνεργάτη του κ. Νικόλακάκη Νικόλο, ο οποίος είναι και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος του γραφείου πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών,  σήμερα, ολοκλήρωσαν και παραδίδουν για άμεση χρήση στις εγκαταστάσεις του Δημόσιου ΙΕΚ Αποκορώνου στον Καβρό, ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής και πολυμέσων ώστε  να καλύψει  τις εκπαιδευτικές του ανάγκες.

Επενδύοντας στο ΙΕΚ, ουσιαστικά επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών μας, τα οποία μπορούν να σπουδάσουν στον τόπο τους δωρεάν και να αποκτήσουν εξειδίκευση με αναγνωρισμένο πτυχίο του δημοσίου σε σύγχρονες ειδικότητες οι οποίες θα τους προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους από τον Αποκορώνα και όχι μόνο, να επιλέξουν το ΙΕΚ Αποκορώνου για τις σπουδές τους και μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής έως την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, με την ειδικότητα της αρεσκείας τους.

Ειδικότητες Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2018Β:

·ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ & ΡΕΠΟΡΤΕΡ
·ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
·ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ & ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
·ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
·ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΜΑΚΙΓΙΑΖ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΔΡΟΛΗΨΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ)

Υπογράφθηκε σήμερα σύμβαση για την εκτέλεση έργου με τίτλο “Αποκατάσταση ζημιών στα δίκτυα ύδρευσης – άρδευσης και στις υδροληψίες” από τον δήμαρχο Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη και τον ανάδοχο κ. Αντώνιο Παντελάκη, νόμιμο εκπρόσωπο του οικονομικού φορέα ΣΤΟΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ, προϋπολογισμού 74.152,00 €. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την άμεση αποκατάσταση υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης του Δήμου Αποκορώνου και συγκεκριμένα στην περιοχή Κεφαλά.

Το δίκτυο θα αποκατασταθεί, θα τοποθετηθεί κάτω από υφιστάμενους δημοτικούς δρόμους. Το δίκτυο θα είναι από σωλήνα πιέσεως πολυαιθυλαινίου ΡΕ100 (με ελάχιστη απαιτούμενη αντοχή MRS10 = 10 Mpa) ονομαστικής διαμέτρου 110 mm/ PN 10 atm, συνολικού μήκους περίπου 1.000 μέτρων. Στις εργασίες περιλαμβάνονται τα απαραίτητα φρεάτια ελέγχου, τα οποία θα κατασκευασθούν από σκυρόδεμα. Μετά την αντικατάσταση του αγωγού θα αποκατασταθεί πλήρως το ασφαλτικό οδόστρωμα, στις θέσεις ορυγμάτων του υπογείου δικτύου.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο έργο θα δώσει πληρότητα νερού στην ευρύτερη περιοχή Κεφαλά έως ότου δημοπρατηθεί, συμβασιοποιηθεί και υλοποιηθεί το έργο ύδρευσης προϋπολογισμού 1.700.000 € που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες ύδρευσης τις ευρύτερης περιοχής με ποιοτικό και ποσοτικό νερό που θα μεταφέρεται από τις υφιστάμενες γεωτρήσεις Μάζας Αποκορώνου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ)

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη και τον ανάδοχο του έργου κ. Αθανάσιο Δραμηλαράκη, σύμβαση έργου προϋπολογισμού 73.904,00 € για εργασίες αποκατάστασης ζημιών σε δημοτικά κτίρια.

Το έργο αφορά αναγκαίες παρεμβάσεις για την άμεση αποκατάσταση των προκληθεισών βλαβών και φθορών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επηρέασαν το Δήμο Αποκορώνου στις 26/10/2017 και ειδικότερα:

α) την άμεση τμηματική επισκευή της υφιστάμενης ξύλινης κεραμοσκεπής συνολικού εμβαδού 450 τμ με αντικατάσταση φθαρμένων κεραμιδιών, μόνωσης, ξύλινων ζευκτών και ψευδοροφής Δημοτικού Σχολείου Καλυβών
β) την αποκατάσταση υπογείου Δημαρχείου Αποκορώνου με κατασκευές νέου υπερυψωμένου μεταλλικού αρχείου, εργασίες υγρομόνωσης & προστασίας του κτιρίου (εξωτερικοί χρωματισμοί, προστασία δαπέδων και οροφών, επιδιορθώσεις κουφωμάτων, κλπ)

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 13/8/2018

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, σε τακτική συνεδρίαση στις 13/08/2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αποκορώνου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Α/Α

ΘΕΜΑΤΟΣ

ΤΙΤΛΟΣ

1ο Θέμα:

Τροποποίηση Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Αποκορώνου

(εισηγητής: Δήμαρχος)

2ο Θέμα:

Ορισμός Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΙΣ 26/10/2017 ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΒΡΥΣΩΝ ΤΗΣ ΔΕ ΚΡΥΟΝΕΡΙΔΑΣ” Δήμου Αποκορώνου

(εισηγητής: Δήμαρχος)

3ο Θέμα:

Ορισμός Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΙΣ 26/10/2017 ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΝΙΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕ ΑΡΜΕΝΩΝ Δήμου Αποκορώνου

(εισηγητής: Δήμαρχος)

4ο Θέμα:

Ορισμός Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΙΣ 26/10/2017 ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΒΑΦΕ ΤΗΣ ΔΕ ΚΡΥΟΝΕΡΙΔΑΣ Δήμου Αποκορώνου

(εισηγητής: Δήμαρχος)

5ο Θέμα:

Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου με τίτλο: "Αποκατάσταση ζημιών στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου στον οικισμό Νιό Χωριό"

(εισηγητής: Δήμαρχος)

6ο Θέμα:

Έγκριση “Μελέτης Συνολικής Θεώρησης Αισθητικής και Λειτουργικής Αναβάθμισης του Οικισμού Καλυβών” στο πλαίσιο υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης του έργου με τίτλο “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΑΛΥΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΞΥΔΑ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ"στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ) 2014-2020, ΜΕΤΡΟ 19: «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ CLLD/LEADER»

(εισηγητής: Δήμαρχος)

7ο Θέμα:

Έγκριση τεχνικών μελετών του έργου με τίτλο “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΑΛΥΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΞΥΔΑ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ" στο πλαίσιο υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ) 2014-2020, ΜΕΤΡΟ 19: «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ CLLD/LEADER»

(εισηγητής: Δήμαρχος)

8ο Θέμα:

Υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στοπλαίσιοτης από 17/5/2018 πρόσκλησης της ΟΤΔ ΟΑΚ ΑΕ για το μέτρο 19 τουΕ.Π. “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας” 2014-2020

(εισηγητής: Δήμαρχος)

9ο Θέμα:

«Έγκριση από Δ.Σ. του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) της έργου με τίτλο: «ΜΟΝΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΜΟΥ»

(εισηγητής: Δήμαρχος)

10ο Θέμα:

Έγκρίση 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου με τίτλο: «ΜΟΝΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΜΟΥ»

(εισηγητής: Δήμαρχος)

11ο Θέμα:

Έγκρίση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου με τίτλο:

«ΕΡΓΑ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΣΗ ΓΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ»

(εισηγητής: Δήμαρχος)

12ο Θέμα:

Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής Εργασιών του έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΡΑΜΙΩΝ»

(εισηγητής: Δήμαρχος)

13ο Θέμα:

Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου “Ανάπλαση εντός οικισμού Κάβαλλος” Δήμου Αποκορώνου

(εισηγητής: Δήμαρχος)

14ο Θέμα:

Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου “Ανάπλαση εντός οικισμού Καμπιά” Δήμου Αποκορώνου

(εισηγητής: Δήμαρχος)

15ο Θέμα:

Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου “Ανάπλαση εντός οικισμού Καλαμίτσι Αλεξάνδρου” Δήμου Αποκορώνου

(εισηγητής: Δήμαρχος)

16ο Θέμα:

Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου “Ανάπλαση εντός οικισμού Βάμος” Δήμου Αποκορώνου

(εισηγητής: Δήμαρχος)

17ο Θέμα:

Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου “Ανάπλαση εντός οικισμού Καλαμίτσι Αμυγδάλου” Δήμου Αποκορώνου

(εισηγητής: Δήμαρχος)

18ο Θέμα:

Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου “Ανάπλαση εντός οικισμού Τζιτζιφές” Δήμου Αποκορώνου

(εισηγητής: Δήμαρχος)

19ο Θέμα:

Έγκριση της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης Εργασιών και του 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Νέων Τιμών Μονάδος Εργασιών που αφορούν στην κύρια σύμβαση του έργου «ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΕΛΑΦΡΑΣ ΛΥΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΜΟΥ, αναδόχου εταιρείας «ΣΤΟΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ» και έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου

(εισηγητής: Δήμαρχος)

20ο Θέμα:

Παράταση συμβατικού χρόνου παράδοσης που αφορά στην «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ», αναδόχου ΜΠΕΡΒΑΝΑΚΗ ΧΡΥΣΗΣ

(εισηγητής: Δήμαρχος)

21ο Θέμα:

Παράταση συμβατικού χρόνου παράδοσης που αφορά στην «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ», αναδόχου ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

(εισηγητής: Δήμαρχος)

22ο Θέμα:

Παράταση συμβατικού χρόνου παράδοσης που αφορά στην «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΤΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣΑΡΔΕΥΣΗΣ», αναδόχου ΞΑΓΟΡΑΡΑΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

(εισηγητής: Δήμαρχος)

23ο Θέμα:

Παράταση συμβατικού χρόνου παράδοσης που αφορά στην «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΡΔΕΥΣΗΣ», αναδόχου ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

(εισηγητής: Δήμαρχος)

24ο Θέμα:

Ιδιοκτησιακό καθεστώς που αφορά το έργο ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΑΛΥΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΞΥΔΑ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ"στο πλαίσιο υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ) 2014-2020, ΜΕΤΡΟ 19: «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ CLLD/LEADER»

(εισηγητής: Δήμαρχος)

25ο Θέμα:

Τροποποίηση προϋπολογισμού για επιχορήγηση συντήρησης σχολείων

(εισηγητής: Τερεζάκη Ειρήνη)

26ο Θέμα:

Τροποποίηση προϋπολογισμού για προμήθεια GPS και καμερών

(εισηγητής: Τερεζάκη Ειρήνη)

27ο Θέμα:

Ανάκληση της 181/2018 αποφ ΔΣ λόγω εσφαλμένου ΚΑ και λήψη νέας για τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού του έτους 2018 για την πράξη με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΡΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ» με κωδικό ΟΠΣΑΑ 2014-2020 0006102449

(εισηγητής: Τερεζάκη Ειρήνη)

28ο Θέμα:

Τροποποίηση προϋπολογισμού για διάφορες δαπάνες

(εισηγητής: Τερεζάκη Ειρήνη)

29ο Θέμα:

Έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού με δίμηνη σύμβαση

(εισηγητής: Δήμαρχος)

30ο Θέμα:

Έγκριση της 47/ 2018 απόφασης Δ.Σ. της ΚΕΔΑ περί “Κατάρτιση και ψήφιση τροποποίηση του Προϋπολογισμού έτους 2018

(εισηγητής: Μπενάκη Αργυρώ)

31ο Θέμα:

Έγκριση της 52/ 2018 απόφασης Δ.Σ. της ΚΕΔΑ περί “Κατάρτιση και ψήφιση τροποποίηση του Προϋπολογισμού έτους 2018

(εισηγητής: Μπενάκη Αργυρώ)

32ο Θέμα:

Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΔΗΠΕΘΕΚ, Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, Δήμο Αποκορώνου & υπολοίπων φορέων όπως περιγράφονται στην προγραμματική σύμβαση. Ορισμός Εκπροσώπου για την υπογραφή της Σύμβασης

(εισηγητής: Δήμαρχος)

33ο Θέμα:

Διαγραφές ποσών από τέλη ύδρευσης και αλλαγή τιμολόγησης

(εισηγητής: Γυπαράκης Γεώργιος)

34ο Θέμα:

Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου στο τέως δημοτικό σχολείο στον Βαφέ

(εισηγητής: Νικολακάκης Νικολάος)

35ο Θέμα:

Έγκριση παραχώρησης της χρήσης του τέως κοινοτικού γραφείου Μαχαιρών στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαχαιρών

(εισηγητής: Τερεζάκη Ειρήνη)

36ο Θέμα:

Λήψη απόφασης για την ανανέωση άδειας παραγωγού πωλητή Λαϊκών Αγορών στην Βλαζάκη Στέλλα του Αναστασίου κάτοικο Στύλου Τ.Κ. 73003 της Δ.Ε. Αρμένων Δήμου Αποκορώνου

(εισηγητής: Σταυρουλάκης Σταύρος)

37ο Θέμα:

Λήψη απόφασης για την ανανέωση άδειας παραγωγού πωλητή Λαϊκών Αγορών στον Βαϊλάκη Νεκτάριο του Γεωργίου κάτοικο Γεωργιούπολης Τ.Κ. 73007 της Δ.Ε. Γεωργιούπολης Δήμου Αποκορώνου

(εισηγητής: Σταυρουλάκης Σταύρος)

 

 

 

 

Έναρξη Προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας»

Ξεκινάει την 1/8/2018 και ώρα 14:00 μέχρι και την 20/8/2018 και ώρα 12η μεσημβρινή η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας άνω των 18 ετών, για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας».

Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο Δήμο Αποκορώνου είναι τριάντα (30), όπως φαίνονται στα έγγραφα της πρόσκλησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΕΝΤΑΞΗ ΥΔΡΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ Δ.Ε. ΒΑΜΟΥ & ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»

Ο Δήμος Αποκορώνου, ανακοινώνει πως με την 39125/27-7-2018 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», το έργο: «Ύδρευση Αστικής- Τουριστικής περιοχής από Γεωργιούπολη έως Καβρό και του Ανατολικού Τμήματος ΔΕ Βάμου Δήμου Αποκορώνου».  Η ένταξη αφορά ένα μεγάλο ενιαίο έργο που περιλαμβάνει δύο επιμέρους έργα ύδρευσης, στις Δ.Ε. Βάμου και Γεωργιούπολης και έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.830.770,32€ (χωρίς ΦΠΑ). Σημειώνεται ότι, αυτά τα έργα ύδρευσης δεν χρηματοδοτούνται και δεν δημοπρατούνται με ΦΠΑ, γι’ αυτό και υπάρχει η διαφορά με τον συνολικό μικτό προϋπολογισμό των 3,5 εκ. ευρώ που από το περασμένο έτος είχαμε ανακοινώσει.

Υπενθυμίζεται, πως τα  έργα αυτά υπεβλήθησαν στο ΠΕΠ Κρήτης, αλλά παρά το γεγονός πως οι μελέτες αξιολογήθηκαν θετικά για την πληρότητά τους, δεν εντάχθηκαν λόγω σφάλματος της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου. Επειδή όμως, επρόκειτο για ώριμα έργα υψηλής προτεραιότητας και ήταν θέμα χρόνου η χρηματοδότησή τους,  με το που προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και η σχετική με υδρεύσεις πρόσκληση, άμεσα πριν 1,5 μήνα ο δήμος Αποκορώνου υπέβαλε τα 2 αυτά έργα, τα οποία και χρηματοδοτήθηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για δύο εξαιρετικά σημαντικά έργα ύδρευσης, τα οποία θα αποδειχθούν καθοριστικά για το αναπτυξιακό μέλλον του Αποκόρωνα, επιλύοντας τα δύο μεγαλύτερα υδρευτικά θέματα του δήμου, καθώς εξασφαλίζουν τις απαιτούμενες ποσότητες πόσιμου ύδατος  στην Ανατολική Δημοτική Ενότητα Βάμου και στην τουριστική περιοχή από Γεωργιούπολη έως Καβρό.

Επίσης, τα έργα αυτά είναι κρίσιμα  για την περιβαλλοντική προστασία των πηγών Αρμένων και της Λίμνης του Κουρνά, που πλέον δεν θα επιβαρύνονται από τις αντλήσεις για την κάλυψη και της ύδρευσης των δύο περιοχών.

Έχει καταστεί σαφές προς όλους, ότι στρατηγικός στόχος του δήμου Αποκορώνου είναι η ορθολογική διαχείριση των υδάτων, που σαφώς περιλαμβάνει την κάλυψη όλων των υδροαρδευτικών αναγκών του δήμου και την περιβαλλοντική προστασία των πηγών, των γεωτρήσεων και της λίμνης του Κουρνά.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε και στον πρόσφατο απολογισμό πεπραγμένων του δήμου, έχει δικαιωθεί πλήρως η στρατηγική επιλογή μας να επενδύσουμε σε πολλές μελέτες ,που θα μας εξασφάλιζαν ωριμότητα για πολύ σημαντικά αναπτυξιακά έργα. Τα έργα που προαναφέραμε και άλλα πολλά που εξασφαλίστηκαν, καθώς και αυτά που θα εξασφαλίζονται στο μέλλον, είναι η απόδειξη της επιτυχίας αυτής της στρατηγικής, που νομοτελειακά θα συνεχίσει να δικαιώνεται.

Ευχαριστούμε το Υπουργείο Εσωτερικών για την άμεση και θετική αξιολόγηση της πρότασής μας, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην ωρίμανση των μελετών αλλά και στην υποστήριξη της πρότασης.

Δημόσιο ευχαριστήριο Δημάρχου Αποκορώνου

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, μετά τον απόηχο της καταστροφικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις Βρύσες Αποκορώνου την Δευτέρα 23/07/2018 και διαρκεί με αναζωπυρώσεις έως και σήμερα, καταστρέφοντας στο πέρασμα της ιδιωτικές περιουσίες, περιβάλλον και δημόσιες υποδομές, αισθάνεται την ανάγκη δημόσια να ευχαριστήσει:

 • Την Πυροσβεστική Υπηρεσία που σήκωσε το μεγάλο βάρος της πυρκαγιάς και συγκεκριμένα τον Πύραρχο Ιωάννη Μαραγκάκη Διοικητική Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, τον αντιπυραγό Δημοσθένη Μπουντουράκη Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, τον αντιπύραρχο Γεώργιο Μαρκουλάκη Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών και το σύνολο των πυροσβεστών που έλαβαν μέρος στην κατάσβεση
 • Την Αστυνομία
 • Το Ναύσταθμο Κρήτης
 • Τους χειριστές των ελικοπτέρων
 • Την ομάδα Σαμαρειτών Ερυθρού Σταυρού
 • Την ομάδα Εθελοντών Εκτάκτων Αναγκών Αποκορώνου
 • Τους υπαλλήλους του Δήμου Αποκορώνου
 • και ιδιαίτερα τους απλούς πολίτες κάθε ηλικίας οι οποίοι αυθόρμητα και μαζικά προσήλθαν και βοήθησαν το έργο της κατάσβεσης αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι διακατέχονται με αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Με την συνδρομή όλων αποφεύχθηκαν τα πολύ χειρότερα και κυρίως δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2017 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2018

Σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αποκορώνου στις 20/7/2018 πραγματοποιήθηκε ο τρίτος δημόσιος απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, με την συμπλήρωση περίπου των τεσσάρων ετών της θητείας της.
Ξεκινώντας ο δήμαρχος τόνισε πως, «ήδη από πέρυσι έχει ενεργοποιηθεί και δρομολογηθεί σχεδόν το σύνολο των βασικών στόχων που αρχικά είχαμε θέσει, όπως αυτοί τελικά ιεραρχήθηκαν, διαμορφώθηκαν και εμπλουτίστηκαν μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας και την οριστικοποίηση των πραγματικών δεδομένων και συνθηκών του δήμου, αλλά και των νέων θεμάτων που προέκυψαν. Και πολλοί από αυτούς έχουν ήδη ουσιαστικά επιτευχθεί, ενώ άλλοι –πιο χρονοβόροι διαδικαστικά- έχουν πάρει τον δρόμο τους, με σαφώς ορατή την επίτευξή τους σε σύντομο ή μεσοπρόθεσμο ορίζοντα».
Επίσης, κ. Κουκιανάκης αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Αντιπεριφέρεια Χανίων, τους άλλους δήμους και τον ΟΑΚ, καθώς και στην καλή συνεργασία με τις υπηρεσίες και τόνισε ότι αυτά είναι απτά παραδείγματα μιας φιλοσοφίας που μόνο θετικά οφέλη μπορεί να φέρει στον τόπο μας. Και βέβαια, όπως είπε «αυτό δεν μας εμποδίζει να διεκδικούμε δυναμικά, ακόμα και να συγκρουόμαστε αν χρειαστεί για τα συμφέροντα του δήμου μας».
Στον τρίτο αυτό απολογισμό (και τελευταίο πριν τον συνολικό που θα παρουσιαστεί τον επόμενο χρόνο),  έγινε ιδιαίτερη και αναλυτικότερη αναφορά στο τελευταίο 12μηνο, παρουσιάζοντας τα σημαντικά σημεία εξέλιξης των θεμάτων της πρώτης τριετίας, καθώς και τις νέες δράσεις του τελευταίου έτους. Τα κύρια ζητήματα όπου υπήρξαν συγκεκριμένα αποτελέσματα στους τελευταίους 12 μήνες είναι τα παρακάτω:
ΟΔΟΠΟΙΙΑ:
Όπως τονίστηκε, στον τομέα της οδοποιίας, έχουν δρομολογηθεί όλα τα έργα προτεραιότητας και με πολύ μεγάλες χρηματοδοτήσεις, για όλες τις κατηγορίες δρόμων στον δήμο Αποκορώνου.
Συγκεκριμένα, εξασφαλίστηκαν πολύ μεγάλες χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση ζημιών σε δημοτική και επαρχιακή οδοποιία στον Αποκόρωνα, από την θεομηνία που έπληξε τον δήμο μας, στις 26/10/2017 (εξασφαλίστηκε ποσό 1,73 εκ. € για τον δήμο και 1,5 εκ. € δόθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.
Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, δρομολογείται πολύ μεγάλο οδικό έργο, η αποκατάσταση της Παλαιάς Εθνικής Οδού (ΠΕΟ) του δήμου μας, με το κόστος των παρεμβάσεων αποκατάστασης των άμεσων αναγκών (αφορούν τμήματα από τον ποταμό Κοιλιάρη έως και την δυτική είσοδο των Δραμίων) να φτάνει στα 2 εκ. €, -εκ των οποίων τα 1,2 εκ. € έχουν ήδη εξασφαλιστεί- και αναμένεται η έγκριση και της υπόλοιπης πίστωσης από τον κ. Αρναουτάκη και την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας.
Ένα τρίτο σημαντικό έργο οδοποιίας είναι η κατασκευή 4 συνολικά αγροτικών δρόμων στις Δ. Ε. Αρμένων και Γεωργιούπολης  που εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Κρήτης με συνολικό προϋπολογισμό 814.000€.
Όσο αφορά τον ΒΟΑΚ, ο δήμος Αποκορώνου σε κάθε περίπτωση είναι στο κέντρο των εξελίξεων όσο αφορά την κατασκευή νέου αυτοκινητόδρομου με τον διαγωνισμό για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο. Σχετικά με την οδική ασφάλεια στο τμήμα Γεωργιούπολη – Πετρές. και την πρώτη φάση της που αφορά τις επεμβάσεις στον ΒΟΑΚ, απομένει η τελική έγκριση όλων των μελετών από το Δ.Σ. του ΟΑΚ, και στην συνέχεια το έργο πρέπει -άμεσα - να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να δημοπρατηθεί, ενώ θεωρούμε απαραίτητο το έργο να το επιβλέψει ο ΟΑΚ.
Παράλληλα, το τελευταίο 12μηνο είχαμε την υλοποίηση των ασφαλτοστρώσεων σε ολόκληρη την Γεωργιούπολη ενώ επίσης ολοκληρώθηκαν τα έργα της Αντιπεριφέρειας στην δημοτική ενότητα Βάμου, καθώς και για την αποκατάσταση ζημιών από την πρώτη θεομηνία της 11/2/2017.

ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΡΔΕΥΣΗ
Υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1 του Υπουργείου Εσωτερικών, τα δύο πολύ σημαντικά έργα ύδρευσης για τον δήμο Αποκορώνου, που αφορούν την ύδρευση του ανατολικού τμήματος της Δ.Ε. Βάμου  (1,7 εκ. ευρώ) και  την ύδρευση της περιοχής από Γεωργιούπολη έως Καβρό (1,8 εκ. ευρώ). Μετά την υλοποίηση αυτών των δύο μεγάλων έργων, ουσιαστικά θα έχει επιλυθεί πλήρως κάθε σημαντικό πρόβλημα ύδρευσης στον δήμο Αποκορώνου, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος με την μείωση των αντλήσεων από τις πηγές των Αρμένων και την λίμνη του Κουρνά.
Επίσης, ο  Δήμος Αποκορώνου υπέβαλλε, πρόταση για ένταξη του Έργου : «Δίκτυα Άρδευσης Κεντρικού Αποκόρωνα», στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.  Ο προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται σε 2.752.800€ (με ΦΠΑ).  Το έργο προχωρά με την συνεργασία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και αποτελεί, διαχρονικό πάγιο αίτημα του δήμου για την επέκταση του μεγάλου «Έργου Αξιοποίησης Υδατικού Δυναμικού Δυτικής Κρήτης» (Έργο ΟΑΔΥΚ) στις Τ.Κ. Κεφαλά, Ξηροστερνίου και Σελλιών. Επίσης, εκπονούνται οι μελέτες επέκτασης του έργου προς την περιοχή μεταξύ Κεφαλά και Δραπάνου και παράλληλα έχει ανατεθεί μελέτη για την ωρίμανση νέων αρδευτικών δικτύων στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αποκόρωνα.
Τέλος, έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί το αρδευτικό έργο της Ασή Γωνιάς που ήταν ενταγμένο στα ΟΠΑΑΧ, καθώς ο δήμος διαχειρίστηκε σωστά και μεθοδικά τα προβλήματα που προέκυψαν.

 ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
Ουσιαστικές, αλλά και οριστικές μπορούμε να πούμε εξελίξεις, είχαμε το τελευταίο διάστημα στο μεγάλο έργο της Αποχέτευσης Γεωργιούπολης. Η πιο θετική εξέλιξη,  αφορά την μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού, που αναμένεται να συμβασιοποιηθεί και να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Επιπλέον, αφού συμπληρώθηκαν οι ελλιπείς μελέτες, το υποέργο των δικτύων του βιολογικού θα ενταχθεί εκ νέου στο ΕΣΠΑ με αυξημένο προϋπολογισμό σε σχέση με τον αρχικό κατά περίπου 3 εκ. €. Τέλος, μελετήθηκε και μια πρώτη φάση επέκτασης των αποχετευτικών δικτύων για την κάλυψη και επιπλέον περιοχών και θα ακολουθήσει και δεύτερη οριστική φάση των μελετών αυτών.
Σημαντικές όμως εξελίξεις και δρομολόγηση έργων είχαμε και για τον βιολογικό των Καλυβών, καθώς  ο κ. Αρναουτάκης αποδέχθηκε το τεχνικό δελτίο και ενέκρινε συνολική πίστωση 372.000€, για την μελέτη και κατασκευή του έργου αύξησης της δυναμικότητας της μονάδας, ώστε να καλυφθεί η αύξηση του εξυπηρετούμενου πληθυσμού την θερινή περίοδο.
Σχετικά με την διαδικασία ωρίμανσης των μελετών και αδειοδότησης του έργου της αποχέτευσης της Αλμυρίδας, είχαμε την οριστικοποίηση της οριοθέτησης του αιγιαλού, η οποία ανοίγει πλέον τον δρόμο για την πλήρη ωρίμανση του έργου.

 ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Στην τελική ευθεία μπαίνει και το εξαιρετικά σημαντικό και πρωτοποριακό έργο για τον νομό Χανίων και την Κρήτη γενικότερα, το Καταδυτικό Πάρκο Αποκορώνου,  όπου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου και έγινε κατάθεση πλήρη φακέλου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την έγκριση χωροθέτησής του.
Ένας ακόμα προγραμματικός στόχος, η ανάπτυξη Δικτύου  Πεζοπορικών Διαδρομών στο σύνολο του Αποκόρωνα, μελετάται και στο τέλος του έτους αναμένεται να έχουμε την πλήρη πρόταση για να διεκδικήσουμε την χρηματοδότησή της.
Υπογράφεται Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης, Πολυτεχνείου Κρήτης και Δήμου Αποκορώνου και αφορά την «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Προστασίας του Παρόχθιου Δάσους & η Αντιπλημμυρική Προστασία του Ποταμού Κοιλιάρη», προϋπολογισμού 186.000€.
Συνεχίστηκε και το 2018, η εξασφάλιση 10 γαλάζιων σημαιών -δηλαδή 4 νέων σε σχέση με το 2015-, γεγονός που αποτελεί την εγγύηση ότι οι παραλίες του Δήμου Αποκορώνου διαθέτουν τις απαιτούμενες υποδομές και είναι καθαρές για τους επισκέπτες.

ΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 156.000€ από τον κ. Περιφερειάρχη, για έργο Ανάπλασης της πλατείας στην γειτονιά Μελαδιανά στην Ασή Γωνιά.
Χρηματοδοτήθηκε από τον κ. Αρναουτάκη (με την ουσιαστική συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχελογιάννη) το έργο «Ανάδειξη – Εξωραϊσμός περιοχής Πηγάδια  και Περιηγητικής διαδρομής Γαβαλοχωρίου», 56.000.
Το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Νιό Χωριό, που καταστράφηκε ολοσχερώς από την θεομηνία της 26ης Οκτωβρίου 2017, σήμερα ήδη υλοποιείται με 247.000€ από τις πιστώσεις των θεομηνιών.
Είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης από την Αντιπεριφέρεια Χανίων η κατασκευήης δύο γηπέδων ποδοσφαίρου 5χ5 σε Βρύσες και Κεφαλά, καθώς και η αναβάθμιση του γηπέδου μπάσκετ στον Φρε, και θα δοθούν προς χρήση στην κοινωνία του Αποκόρωνα. Επίσης υλοποιήθηκε από πόρους του δήμου, η τοποθέτηση πλαστικού τάπητα στο γήπεδο 5χ5 στους Αρμένους.
Πέρυσι άρχισε η προετοιμασία φακέλων για να καταστεί δυνατή η πιστοποίηση των παιδικών χαρών και φέτος υποβλήθηκε πρόταση για την προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων δαπέδων ασφαλείας και εξοπλισμού από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2 με προϋπολογισμό 300.000€. Επίσης, θα υλοποιηθεί το έργο κατασκευής παιδικής χαράς και λοιπών υποδομών αναψυχής στις Καλύβες, με 140.000€ από πόρους του δήμου.
Έγινε συμπλήρωση και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου - Λυκείου Βάμου, με την τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών και τουαλετών, με 76.000€, ενώ ήδη έχουν εγκριθεί και 49.600€ από τον κ. Περιφερειάρχη, για να προστεθεί και μια επιπλέον αίθουσα.
Επίσης είχαμε πολλές παρεμβάσεις στην αποκατάσταση προβλημάτων των κτιριακών υποδομών του δήμου (σχολεία και δημόσια κτίρια), μέσω των χρηματοδοτήσεων αποκατάστασης ζημιών από θεομηνία, αλλά και μέσω την διάθεσης ίδιων επενδυτικών πόρων του δήμου (σε δημοτικό σχολείο Εμπροσνέρου, Γυμνάσιο – Λύκειο Βάμου, δημοτικό σχολείο Βρυσών, δημαρχείο Βρυσών και δημοτικό σχολείο Καλυβών. Ακόμα, ολοκληρώνεται η «Επισκευή κτιρίου – Διαμόρφωση χώρου Παιδικού Σταθμού Βάμου & Νηπιαγωγείου Στύλου και Παϊδοχωρίου» με 130.000€ από το LEADER.
 Τέλος, ο Δήμος επέλεξε να αξιοποιήσει  το κτίριο του «Παιδικού Σταθμού Καλυβών» και κατέθεσε φάκελο για την ίδρυση ενός  τμήματος  βρεφικής φροντίδας προϋπολογισμού 50.000 ευρώ δημιουργώντας 7νέες θέσεις εργασίας  επιδοτούμενες από το πρόγραμμα της  "Εναρμόνισης επαγγελματικής με  οικογενειακή ζωή" - ΕΣΠΑ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Ο δήμαρχος, αναφέρθηκε στην συνέχεια και στα εξαιρετικά οικονομικά στοιχεία του δήμου, που επιβεβαιώνονται και από τις εγκρίσεις  των τελικών  ισολογισμών και απολογισμών του 2015 και του 2016, ενώ ανάλογη θετική εικόνα μπορούμε να πούμε πως έχει και το κλείσιμο του 2017.
Ακόμα, τονίστηκε πως πέρα από τα αναπτυξιακά έργα και δράσεις, γίνεται μια πραγματικά εντυπωσιακή και αθόρυβη δουλειά από αιρετούς και δημοτικές υπηρεσίες, για μια συνεχώς βελτιούμενη καθημερινότητα των δημοτών μας. Οι υπηρεσίες της καθημερινότητας στο Αποκόρωνα, ανεβαίνουν επίπεδο κάθε χρόνο, παρά τις αντιξοότητες και τα θεσμικά εμπόδια.
Ειδική αναφορά έγινε στην μεγάλη και αξιέπαινη προσπάθεια των υπηρεσιών του δήμου να υλοποιήσουν τις τόσες πολλές δράσεις και έργα που παρουσιάστηκαν και παράλληλα να διαχειριστούν στην πιεστική καθημερινότητα με τις ατέρμονες και συνεχώς αυξανόμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Όπως είπε ο κ. Κουκιανάκης οι υπάλληλοι του δήμου έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους και τους ευχαρίστησε όλους για την προσπάθειά τους.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Μετά την εισήγηση του Δημάρχου, σε ειδικές ενότητες παρουσιάστηκαν επίσης:
Η πρότυπη για τα δεδομένα της Κρήτης, διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς (μέσω και των εκατοντάδων νόμιμων υιοθεσιών, κυρίως στο εξωτερικό) και την επίλυση του χρόνιου προβλήματος του –πρώην πλέον- παράνομου ιδιωτικού «κυνοκομείου» της Καϊνας. Στο ζήτημα αυτό αναγνωρίζεται από όλους η πρωτοπορία του δήμου Αποκορώνου και κυρίως της Αντιδημάρχου κ. Ρένας Τερεζάκη.
Από τον κ. Νικολακάκη Νίκο  παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του γραφείου πληροφορικής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, όπου πραγματοποιείται ένα πολύ μεγάλο έργο με αμείωτους ρυθμούς. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η δυνατότητα που παρέχεται στους δημότες, σε όλο και περισσότερες περιοχές, να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε ασύρματο internet, όπως και  η έξυπνη εφαρμογή (mobil apprication) για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών.
Η  υλοποίηση της δακοκτονίας από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Αποκορώνου, είναι μια διαρκής και απόλυτα επιτυχημένη διαδικασία, όχι μόνο λόγω της ποιοτικής δουλειάς που γίνεται, αλλά και λόγω των πρωτοβουλιών και των συνεργασιών που λαμβάνει ο κ. Σταυρουλάκης και τα οποία οδηγούν σε πολύ θετικά αποτελέσματα. Σημαντική πλέον εξέλιξη είναι η δικαίωση των διεκδικήσεων για την αύξηση των πιστώσεων για την δακοκτονία στο νομό Χανίων, καθώς και την εξαίρεση από τον ΕΦΚΑ.
Τέλος, παρουσιάστηκαν, τα πεπραγμένα της Κοινωφελούς  Επιχείρησης  του Δήμου Αποκορώνου (Κ.Ε.Δ.Α.), από την Πρόεδρο και Αντιδήμαρχο κ. Μπενάκη Αργυρώ, όπου έχει επιτευχθεί ένα εκτεταμένο  δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, που περιλαμβάνει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας και έχει άμεσα αντανακλαστικά, ώστε να ανταποκριθεί στις καταστάσεις οικονομικής κρίσης και έντονων κοινωνικών προβλημάτων που πλήττουν τους πολίτες του Δήμου  Αποκορώνου.  Δράσεις όπως οι παιδικοί σταθμοί, η λειτουργία του   Κοινωνικού Παντοπωλείου  - Ενδυματοπωλειου - Ανταλλακτήριου - Φροντιστηρίου , η υλοποίηση του  «ΚΕΝΤΡΟΥ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, η συμμετοχή σε Δίκτυα ενισχύοντας την εξωστρέφεια της Κοινωφελούς Επιχείρησης  και η διοργάνωση επιτυχημένων πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Πρόκειται για ένα πραγματικά μεγάλο έργο και πολυσύνθετο που πραγματοποιείται στον Αποκόρωνα.

Κλείνοντας ο κ. Κουκιανάκης, αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του για τον μεγάλο αγώνα που δίνουν καθημερινά,  ανέφερε πως «σήμερα και ειδικά μετά από όλα αυτά που έγιναν το τελευταίο 12μηνο, ειλικρινά θεωρώ πως ξεπεράστηκε κάθε αντικειμενική προσδοκία και δρομολογήθηκαν τόσα νέα σημαντικά θέματα που σίγουρα αφορούν και την επόμενη θητεία».
Τόνισε ακόμα πως «έχει δικαιωθεί η στρατηγική επιλογή μας να επενδύσουμε σε μελέτες που θα μας εξασφάλιζαν ωριμότητα για πολύ σημαντικά αναπτυξιακά έργα».
Τέλος ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά πως, «Τώρα που μπήκαμε στην τελική ευθεία, δεν νομίζω πως έχει κανείς αμφιβολία πως ο σχεδιασμός μας είναι 10ετής και σταδιακά υλοποιείται με ιεράρχηση στόχων και ρεαλιστική αξιοποίηση των οικονομικών και διοικητικών δυνατοτήτων μας. Με το έργο μας καταφέραμε να έχουμε την αποδοχή και την στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των Αποκορωνιωτών και πολύ θετικά σχόλια και από τους εκτός δήμου φορείς και πολίτες. Εγώ και οι συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για φέρουμε τον Αποκόρωνα στην θέση που του αξίζει».                                                 


Facebook twitter youtube