^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Ανάπλαση βορείου μετώπου οικισμού Κουρνά

Αυτοψία και αναγγελία έναρξης εργασιών την ΤΕΤΑΡΤΗ 29/10/2014, για την ανάπλαση του βορείου μετώπου οικισμού Κουρνά Δήμου Αποκορώνου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 9/10/ 2014, από τον Δήμαρχο Αποκορώνου κον Χαράλαμπο Κουκιανάκη, παρουσία κλιμακίου της Τεχνικής Υπηρεσίας Της Πρεριφέριας Κρήτης με επικεφαλής την Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Περιφέρειας, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους και τους ανάδοχους εργολάβους.

Περισσότερα...

Αντιμετώπιση κρουσμάτων "Καταροϊκού Πυρετού"

Συνάντηση ενημέρωσης, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αποκόρωνα κου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, αναφορικά με τα αυξημένα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13/10/2014 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στις Βρύσες.

Περισσότερα...

Δωρεάν προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου κος Κουκιανάκης ανακοινώνει την πρόθεση για υλοποίηση δωρεάν προγραμμάτων επιμόρφωσης ενηλίκων “Δία Βίου Μάθησης”. Τα προγράμματα αυτά έχουν σκοπό όσο το δυνατόν περισσότεροι δημότες να εξασφαλίσουν μεγαλύτερες ευκαιρίες εκπαίδευσης και ένταξης στην αγορά εργασίας.

Περισσότερα...

Πρόγραμμα Εορτασμού 28ης Οκτωβρίου

Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου καθορίζουμε πρόγραμμα εορτασμού για όλο το Δήμο με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης Πρωινής της 27ης μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2014

Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Δημοτικών καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβριου 2014

Περισσότερα...

Ενημέρωση για το πρόγραμμα "LEONARDOSTRAT –TRAINING" στις Βρύσες

 Ο Δήμος Αποκόρωνα σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης πραγματοποιεί ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη 29/10/2014 και ώρα 19:00, στο Δημαρχείο στις Βρύσες Αποκορώνου για την παρουσίαση του προγράμματος LEONARDOSTRAT– TRAINING «Δημιουργία Ευρωπαϊκού Δικτύου ανάπτυξης δεξιοτήτων συμβούλων και εργαλείων για μια κοινή στρατηγική στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις», με ιδιαίτερη αναφορά στην μεθοδολογία του έργου, τους σκοπούς και τα εργαλεία αυτού.

Περισσότερα...

Εκδήλωση για τα τροχαία ατυχήματα

Εκδήλωση με θέμα τα Τροχαία Ατυχήματα οργανώνει ο Δήμος Αποκόρωνα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων ( ΠΡΟ.Τ.Α ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Επαγγελματικό Λύκειο Βρυσών,

την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 στις 11π.μ

Περισσότερα...

Κοινοφελής Γυναικείος Συνεταιρισμός

 Η Κοινωφελής Υπηρεσία του Δήμου Αποκόρωνα σε συνεργασία με τον ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ, οργανώνουν συνάντηση ενημέρωσης αναφορικά με τα ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (Δια Βίου Μάθησης).

Περισσότερα...

Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. Αποκόρωνα

Έλεγχο και προσωρινή παραλαβή του Χώρου Διάθεσης Απορριμμάτων Αρμένων και Ασή Γωνιάς από την ΔΕΔΙΣΑ, πραγματοποίησε χθες 10/11/2014 ο Δήμαρχος Αποκορώνου κος Χαράλαμπος Κουκιανάκης, παρουσία κλιμακίων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αποκόρωνα, της ΔΕΔΙΣΑ και του υπεύθυνου εργολάβου έργου.

Περισσότερα...

Δημοτική Τράπεζα Αίματος στον Αποκορώνα

Στα πλαίσια της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αποκόρωνα και με σύνθημα

Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ… ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΤΙΜΗΣ, ο Δήμαρχος Αποκόρωνα κύριος Χαράλαμπος Κουκιανάκης ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος / Εθελοντικής Αιμοδοσίας Δήμου Αποκόρωνα.

Περισσότερα...

Επιτυχής η πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία την οποία διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αποκόρωνα, την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 στο Κέντρο Υγείας Βάμου.

Περισσότερα...

Λειτουργία της Λιμενικής Υπηρεσίας Γεωργιούπολης σε ετήσια και 24ώρη βάση

 Ανοικτή Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κύριο Μιλτιάδη Βαρβιτσώτη, απέστειλε ο Δήμαρχος Αποκορώνου κύριος Χαράλαμπος Κουκιανάκης, αναφορικά με την αναγκαιότητα ετήσιας και 24ώρης λειτουργίας του Λιμενικού Φυλακίου στην Γεωργιούπολη.

 Στην συγκεκριμένη επιστολή ο κύριος Κουκιανάκης παρουσιάζει τεκμηριωμένα τους λόγους για τους οποίους πρέπει να εφαρμοσθεί η από τον Δήμο προτεινόμενη λειτουργία του Φυλακίου, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί στον απόλυτο βαθμό η εύρυθμη λειτουργία και παροχή υπηρεσιών του στην κοινωνία του Αποκόρωνα.

Αναλυτικότερα η επιστολή έχει ως εξής :

Περισσότερα...

Δίκτυο Φροντίδας και Αλληλεγγύης...

Δίκτυο Φροντίδας και Αλληλεγγύης για όλους όσους έχουν ανάγκη, δημιουργεί ο Δήμος Αποκόρωνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Αποκόρωνα κύριου Χαράλαμπου Κουκιανάκη και των υπευθύνων της Κοινωφελούς Υπηρεσίας του Δήμου, δημιουργούνται Σημεία Συλλογής Τροφίμων σε κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Αποκόρωνα.

Περισσότερα...


Facebook twitter youtube