^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (αδέσποτα ζώα)

Ο Δήμος  Αποκορώνου , τηρεί πιστά τις νομοθετικές διατάξεις για την ευζωία και προστασία των αδέσποτων ζώων μας, ως μέγιστο δείγμα του πολιτισμού μας. Με την ανάληψη  των καθηκόντων μου σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων  ζώων  , σε συνεργασία  με το Δήμαρχο κ. Χαρ. Κουκιανάκη προβαίνουμε στις παρακάτω ενέργειες :

 1. Δημιουργούμε  αυτοτελές Γραφείο για τα αδέσποτα ζώα με υπάλληλο αποκλειστικής απασχόλησης στο κτίριο του Δημαρχείου Βρυσών με τηλ. επικοινωνίας 2825340321
 2. Προχωρούμε σε ηλεκτρονική καταγραφή  των αδέσποτων ανά χωριό για την καλύτερη φροντίδα και σίτιση μέσω υπαλλήλων του δήμου και δικτύου εθελοντών
 3. Διαθέτουμε επιπλέον πιστώσεις στον προϋπολογισμό για να αυξηθούν οι στειρώσεις , η υγειονομική φροντίδα , η σίτιση και ο εξωραϊσμός και  η αναβάθμιση των απαραίτητων  χώρων προσωρινής φιλοξενίας και ανάρρωσης των ζώων
 4. Απλώνουμε «δίχτυ προστασίας» για τα αδέσποτα  για να αποφευχθούν άσχημες εικόνες και εικόνες ντροπής  γιατί τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας και εμείς πρέπει να  ανταποκρινόμαστε στο δικαίωμά τους αυτό.

Ο Δ. Αποκορώνου   παρά τις αντιξοότητες προσπαθεί ν’  αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, διαθέτοντας οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, εγκαταστάσεις και κάθε μέσο που μπορεί να συμβάλλει στη διαχείρισή τους. Σ’ αυτό το δύσκολο έργο σας θέλουμε συμπαραστάτες και όχι επικριτές.

Σας καλούμε να συνεχίσουμε το δρόμο που ήδη έχουμε “ανοίξει” για το σημαντικό πρόβλημα και στοίχημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Με εκτίμηση

Νιολάκη Νίκη

Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος - Αρμόδια για τα αδέσποτα ζώα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου από το 'Σύλλογο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε " στο Δ. Αποκορώνου)

Ένα αναπηρικό αμαξίδιο προσέφερε χθες στη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αποκορώνου ο Σύλλογος «Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. (Εμπόρων – Βιοτεχνών – Επαγγελματιών) Ν. Χανίων».

Το αμαξίδιο παρέδωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ντίλης Ιωάννης και ο Γραμματέας κ. Κουκουράκης Νικόλαος στον Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Χαραλ. Κουκιανάκη.

Θεωρούμε πολύ ευγενική και ουσιώδη την προσφορά αυτή η οποία θα βοηθήσει συμπολίτες μας σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής τους.

Με την ευχή να είναι πάντα καλά ο Σύλλογος και οι οικογένειες τους, εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες και ευελπιστούμε η θεάρεστη αυτή πράξη τους να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 500.000 ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜ. ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Ο δήμος Αποκορώνου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει άλλη μια σημαντική χρηματοδότηση δημοτικών έργων. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Δέδε, εγκρίθηκε πίστωση 500.000€ για το έργο «Συντήρηση Δημοτικού Οδικού Δικτύου Δήμου Αποκορώνου Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Περιφέρειας Κρήτης». Καθοριστική για  την έγκριση της χρηματοδότησης, ήταν η πρόσφατη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη και τους άλλους Βουλευτές του νομού Χανίων, όπου τέθηκε το ζήτημα και εξηγήθηκε η αναγκαιότητα και η υψηλή μελετητική ωριμότητα από πλευράς δήμου για την εκτέλεση και του συγκεκριμένου έργου.

Με την υλοποίηση αυτού του έργου, ουσιαστικά συμπληρώνονται όλες οι απαιτούμενες άμεσες παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης της δημοτικής οδοποιίας, κυρίως εντός των οικισμών του δήμου. Σημειώνεται ότι, σήμερα είναι σε εξέλιξη 4 σημαντικές εργολαβίες αποκατάστασης ζημιών στο δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο του δήμου Αποκορώνου από την περυσινή μεγάλη θεομηνία. Ο συνολικός προϋπολογισμός των 4 έργων που εκτελούνται είναι 1.730.000€ και αφορούν το σύνολο του Αποκόρωνα, κάτι που θα γίνεται καθημερινά αντιληπτό με την καθημερινή υλοποίηση εργασιών σε κάθε οικισμό του δήμου. Απλά χρειάζεται υπομονή γιατί δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν όλα ταυτόχρονα.

Είναι σαφές ότι οι ανάγκες είναι πάντοτε μεγαλύτερες από τις διαθέσιμες πιστώσεις, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και με αυτές τις επιπλέον 500.000€ θα υλοποιηθούν αναγκαίες παρεμβάσεις και δίκαια αιτήματα των κοινοτήτων του Αποκόρωνα, πέρα από κάθε προσδοκία και πέρα από κάθε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί και η αναμενόμενη μετά από 2-3 μήνες έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του δήμου από την Αντιπεριφέρεια Χανίων (ύψους 1.500.000€), καθώς και η δημοπράτηση επεμβάσεων στην παλαιά εθνική οδό (Καλύβες, από Νιό Χωριό έως Βρύσες και από Ασπρουλιάνους έως Δράμια), τότε είναι σαφές ότι συντελείται μια άνευ προηγουμένου αναβάθμιση του οδικού δικτύου του  δήμου Αποκορώνου. Κορυφαίο βέβαια έργο θα είναι η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ  από Γεωργιούπολη έως Πετρέ, ύψους 8.700.000€, που έχει πλήρη ωριμότητα και για το οποίο ζητούμε και αναμένουμε την άμεση δημοπράτησή του.

Ο δήμος Αποκορώνου ευχαριστεί το Υπουργείο Υποδομών, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη και τους Βουλευτές του νομού Χανίων, για την εξασφάλιση της προαναφερόμενης πίστωσης των 500.000€.


Facebook twitter youtube