^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τον δήμαρχο Αποκορώνου, Χαράλαμπο Κουκιανάκη και του εκπροσώπου του οικονομικού φορέα ΙΣΟΔΟΜΗ Ε.Ε. Αντωνίου Νικολακάκη, υπεγράφη την 27/02/2019 σύμβαση έργου “Ανάδειξη εξωραϊσμός περιοχής πηγάδια και περιηγητικής διαδρομής Γαβαλοχωρίου” προϋπολογισμού 56.000,00 € με ΦΠΑ, χρηματοδοτούμενο από Π.Δ.Ε. Περιφέρεια Κρήτης. Το έργο ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και δεν είχε εκτελεστεί λόγω αδυναμίας του αναδόχου.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τα πηγάδια αποτελούν τουριστικό αξιοθέατο, αλλά ο χώρος και λόγω της φυσικής του ομορφιάς, έλκει επισκέπτες αναζητούν λίγη ώρα χαλάρωσης στη φύση. Η όλη περιοχή εντάσσεται στις πεζοπορικές διαδρομές της ευρύτερης περιοχής και στην κυκλική ποδηλατική διαδρομή από την Αλμυρίδα στο Γαβαλοχώρι. Στόχος της επέμβασης είναι η ανάδειξη του χώρου ως τουριστικού αξιοθέατου και η δημιουργία μιας πιο φροντισμένης εικόνας με περισσότερες εξυπηρετήσεις.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης ανέφερε ότι η νέα διαμόρφωση περιλαμβάνει:

1) Αποψίλωση του υφιστάμενου γύρω απ’ τον πλάτανο πεζουλιού – καθιστικού
2) Νέα ράμπα εισόδου για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών και στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου
3) Κατασκευή χαμηλού στηθαίου στα όρια του χώρου προς την πλαγιά
4) Τοποθέτηση σκάλας πρόσβασης στο χώρο της παλιάς γέφυρας
5) Στοιχεία εξοπλισμού από οπλισμένο σκυρόδεμα προκατασκευασμένο
6) Πληροφοριακή πινακίδα, καθιστικό κυκλικής μορφής, βρύση πόσιμου νερού, έντεκα (11) φωτιστικά, κάδο απορριμμάτων, κολονάκια παρεμπόδισης κυκλοφορίας, κ.α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Ελληνική Καμάρα)

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 5564/1.6.2017 εγγράφου μας , σας γνωρίζουμε ότι η «Ελληνική Καμάρα» η οποία βρίσκεται στην εδαφική περιφέρεια της κοινότητας Μάζας Αποκορώνου είναι ετοιμόρροπη και σε αυξημένο κίνδυνο να καταρρεύσει. Με την πρόσφατη κακοκαιρία αποκολλήθηκε ένα τμήμα στην ανατολική πλευρά και σε συνδυασμό με την βλάστηση που έχει αναφυεί στους αρμούς και τον μεγάλο όγκο νερού που διέρχεται καθημερινά από αυτήν, είναι έτοιμη να καταρρεύσει.

Για να αποτραπεί αυτό με ό,τι συνεπάγεται για το ιστορικό αυτό μνημείο των Ελληνιστικών χρόνων , το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και για τους  επισκέπτες της (σωματική υγεία-κίνδυνος τραυματισμού),σας ζητούμε για άλλη μια φορά να μεριμνήσετε για την συντήρηση του μνημείου αυτού του Δήμου μας  και να προχωρήσετε στις απαραίτητες εργασίες  που απαιτούνται .

Αλλιώς , θα έχετε την αποκλειστική ευθύνη για οτιδήποτε υποστεί το μνημείο αυτό.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε από κοινού ενέργεια και συνδρομή χρειαστείτε για τον σκοπό αυτό.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, ανακοινώνεται η αναστολή της λειτουργίας  του Δημοτικού Σχολείου Βρυσών και του Νηπιαγωγείου Βρυσών αύριο Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου  2019,λόγω λειτουργικών προβλημάτων στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος που προκλήθηκαν από τη θεομηνία.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Ο Δήμος Αποκορώνου καλεί τους δημότες των οποίων οι καλλιέργειες εσπεριδοειδών, αβοκάντο  και κηπευτικών έχουν υποστεί ζημιά από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στις 25/02/2019 να προσέλθουν στο Δημοτικό Κατάστημα Καλυβών προκειμένου να υποβάλλουν Δήλωση Ζημιάς στην παραγωγή έως τις 12/03/2019.

Δικαιολογητικά:

 • Δήλωση καλλιέργειας / εκτροφής ΕΛΓΑ έτους 2018
 • Δελτίο Ταυτότητας – ΑΦΜ - τραπεζικός λογαριασμός

Η υποβολή των Δηλώσεων Ζημιάς μέσω των ΠΣΕΑ λόγω πλημμύρας – κατολίσθησης σε φυτικό κεφάλαιο, σε πάγιο κεφάλαιο (θερμοκήπια - κτηνοτροφικές μονάδες - γεωργικές αποθήκες) και αποθηκευμένα προϊόντα είναι επίσης μέχρι 12/03/2019.

Πληρ: Δημοτικό Κατάστημα Καλυβών, τηλ 2825340504.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, ανακοινώνεται η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και αύριο Τρίτη  26 Φεβρουαρίου  2019, λόγω έντονης βροχόπτωσης  που πιθανών να δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα ,κατά τόπους πτώση βράχων και χωμάτινων όγκων θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των διερχόμενων .

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, ανακοινώνεται η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) αύριο Δευτέρα   25 Φεβρουαρίου  2019, λόγω έντονης βροχόπτωσης  που πιθανών να δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα ,κατά τόπους πτώση βράχων και χωμάτινων όγκων θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των διερχόμενων.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λόγω των αναμενόμενων άσχημων καιρικών συνθηκών των ερχόμενων ημερών, αναβάλλεται η προγραμματισμένη δεντροφύτευση της Δευτέρας 25/2/2019 στην τοποθεσία καρύδι στον επαρχιακό δρόμο Βρυσών – Βάμου για την Παρασκευή 01 Μαρτίου και ώρα 10:00 π.μ.

Συμμετέχω, προστατεύω και Δεντροφυτεύω

Η Εθελοντική Ομάδα του Μαραθωνίου Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου, για την προστασία της βιοποικιλότητας των δασικών μας εκτάσεων, σας ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ να συμμετέχετε στην 2η φάση δεντροφύτευσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Αποκορώνου την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. στην τοποθεσία καρύδι στον επαρχιακό δρόμο Βρυσών – Βάμου.

Έλα ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ..! και Στήριξε με τη συμμετοχή σου την Πράσινη Αποστολή του Μαραθωνίου Κρήτης.

Πληροφορίες 2825340321 - 6974506195

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, ανακοινώνεται η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) αύριο Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, λόγω έντονης βροχόπτωσης που πιθανόν να δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα, κατά τόπους πτώση βράχων και χωμάτινων όγκων, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των διερχόμενων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Αρχή Αποκορώνου στα πλαίσια της εκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζει από την ανάληψη των καθηκόντων της, με ευαισθησία στο χώρο της παιδείας, προσπάθησε και προσπαθεί να παρέχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης και διαβίωσης στη μαθητιώσα νεολαία μας.
Την Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019, Δημοτική Αρχή, Σχολικές Επιτροπές, Εκπαιδευτικοί και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων έκοψαν την πίτα τους σε κλίμα ομοψυχίας ανταλλάσοντας ευχές και δίνοντας υπόσχεση για περαιτέρω βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης.
Από τον Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη και τους προέδρους και αναπληρωτές Σχολικών Επιτροπών Α/βάθμιας αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Κουκουράκη & β/βάθμιας αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Νικολακάκη, πραγματοποιήθηκε μια εκτενής αναφορά των πεπραγμένων.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή δαπάνησε μέχρι σήμερα 472.000 € (επιχορηγήσεις σχολικών επιτροπών 120.000 € και από ιδίους πόρους, προγράμματα Leader, Περιφέρεια Κρήτης 352.000 €) για εργασίες – υλικοτεχνικές υποδομές – βελτιώνοντας συνεχώς αστοχίες του παρελθόντος και επιλύοντας χρόνια τελματωμένα προβλήματα.
Δημιουργεί νέες ισχυρές ασφαλείς υποδομές, τέτοιες που να συμπορεύονται με το μέλλον και να αντιστέκονται στο χρόνο.
Στο πλαίσιο αυτού του μακρόπνοου σχεδιασμού εντάχθηκαν και αποπερατώθηκαν εργασίες όπως:
- Αντικατάσταση στεγών δημοτικών σχολείων, μονώσεις, κ.α.
- Αντικατάσταση κουφωμάτων, ηλεκτρολογικών & υδραυλικών εγκαταστάσεων
-Αποκατάσταση κτιρίων, εξωτερικές περιφράξεις, κοπές δέντρων, ελαιοχρωματισμοί, κ.α.
- Αναπλάσεις παιδικών χαρών (πρόγραμμα Leader)
- Εφοδιασμός υλικοτεχνικής υποδομής (Η/Υ, φωτοτυπικά μηχανήματα, κλιματιστικά, κ.α.)
- Προμήθεια – τοποθέτηση αίθουσας προκάτ
- Τοποθέτηση συστημάτων συναγερμού ασφαλείας σε σχολικές μονάδες κ.α.

Διεκδικούμε την ανέγερση νέου διδακτηρίου (Γενικό Λύκειο Βάμου) σε δημοτικό ακίνητο από τις Κτηριακές Υποδομές ΑΕ, έχοντας υποβάλλει πλήρη φάκελο για την έναρξη εκπόνησης σχετικής μελέτης.
Η πληθυσμιακή αύξηση στο Δήμο μας δημιουργεί ανάγκες για ανέγερση νέων κτηριακών σύγχρονων σχολικών μονάδων, παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης στα παιδιά μας και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε.

Δελτίο τύπου της Αποκόρωνας Αναπτυξιακή Α.Ε.

Σχετικά με δημοσίευμα που αναφέρεται οτι ο Δήμος Αποκορώνου στηρίζει το πρόγραμμα συνεργασίας Horizon 20/20 όσον αφορά την επεξεργασία υγρών και στερεών υποπροϊόντων ελαιοτριβείων οπού πρόκειται να συμμετέχουν ομάδες και οργανισμοί από διάφορες χώρες με βάση την ιδέα Ιταλών ερευνητών σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ένα ιδιωτικό ελαιοτριβείο  στην Κίσσαμο κλπ.

Ο Δήμος Αποκορώνου στηρίζει και επικροτεί καινοτόμες λύσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον, πλην όμως έχει προχωρήσει αυτόνομα με τις ήδη υπάρχουσες καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη λύση των προβλημάτων και δεν αναμένει τα τυχόν αποτελέσματα νέων ερευνών που ενδεχομένως να διαρκέσουν σε μεγάλο βάθος χρόνου.

Για ΔΣ Αποκόρωνας Αναπτυξιακή

Σ. Σταυρουλακης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος  Αποκορώνου σας προσκαλεί να παρευρεθείτε  στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου, για το έτος 2019, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι Αποκορώνου την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 στις 09:00 π.μ.

Επίσης καλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , Τοπικοί Σύμβουλοι ή εκπρόσωποι υπηρεσιών, Συλλόγων και Φορέων να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.


Facebook twitter youtube