^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Συμμετέχω, προστατεύω και Δεντροφυτεύω

Η Εθελοντική Ομάδα του Μαραθωνίου Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου, για την προστασία της βιοποικιλότητας των δασικών μας εκτάσεων, σας ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ να συμμετέχετε στην 2η φάση δεντροφύτευσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Αποκορώνου την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. στην τοποθεσία καρύδι στον επαρχιακό δρόμο Βρυσών – Βάμου.

Έλα ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ..! και Στήριξε με τη συμμετοχή σου την Πράσινη Αποστολή του Μαραθωνίου Κρήτης.

Πληροφορίες 2825340321 - 6974506195

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, ανακοινώνεται η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) αύριο Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, λόγω έντονης βροχόπτωσης που πιθανόν να δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα, κατά τόπους πτώση βράχων και χωμάτινων όγκων, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των διερχόμενων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Αρχή Αποκορώνου στα πλαίσια της εκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζει από την ανάληψη των καθηκόντων της, με ευαισθησία στο χώρο της παιδείας, προσπάθησε και προσπαθεί να παρέχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης και διαβίωσης στη μαθητιώσα νεολαία μας.
Την Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019, Δημοτική Αρχή, Σχολικές Επιτροπές, Εκπαιδευτικοί και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων έκοψαν την πίτα τους σε κλίμα ομοψυχίας ανταλλάσοντας ευχές και δίνοντας υπόσχεση για περαιτέρω βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης.
Από τον Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη και τους προέδρους και αναπληρωτές Σχολικών Επιτροπών Α/βάθμιας αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Κουκουράκη & β/βάθμιας αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Νικολακάκη, πραγματοποιήθηκε μια εκτενής αναφορά των πεπραγμένων.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή δαπάνησε μέχρι σήμερα 472.000 € (επιχορηγήσεις σχολικών επιτροπών 120.000 € και από ιδίους πόρους, προγράμματα Leader, Περιφέρεια Κρήτης 352.000 €) για εργασίες – υλικοτεχνικές υποδομές – βελτιώνοντας συνεχώς αστοχίες του παρελθόντος και επιλύοντας χρόνια τελματωμένα προβλήματα.
Δημιουργεί νέες ισχυρές ασφαλείς υποδομές, τέτοιες που να συμπορεύονται με το μέλλον και να αντιστέκονται στο χρόνο.
Στο πλαίσιο αυτού του μακρόπνοου σχεδιασμού εντάχθηκαν και αποπερατώθηκαν εργασίες όπως:
- Αντικατάσταση στεγών δημοτικών σχολείων, μονώσεις, κ.α.
- Αντικατάσταση κουφωμάτων, ηλεκτρολογικών & υδραυλικών εγκαταστάσεων
-Αποκατάσταση κτιρίων, εξωτερικές περιφράξεις, κοπές δέντρων, ελαιοχρωματισμοί, κ.α.
- Αναπλάσεις παιδικών χαρών (πρόγραμμα Leader)
- Εφοδιασμός υλικοτεχνικής υποδομής (Η/Υ, φωτοτυπικά μηχανήματα, κλιματιστικά, κ.α.)
- Προμήθεια – τοποθέτηση αίθουσας προκάτ
- Τοποθέτηση συστημάτων συναγερμού ασφαλείας σε σχολικές μονάδες κ.α.

Διεκδικούμε την ανέγερση νέου διδακτηρίου (Γενικό Λύκειο Βάμου) σε δημοτικό ακίνητο από τις Κτηριακές Υποδομές ΑΕ, έχοντας υποβάλλει πλήρη φάκελο για την έναρξη εκπόνησης σχετικής μελέτης.
Η πληθυσμιακή αύξηση στο Δήμο μας δημιουργεί ανάγκες για ανέγερση νέων κτηριακών σύγχρονων σχολικών μονάδων, παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης στα παιδιά μας και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε.

Δελτίο τύπου της Αποκόρωνας Αναπτυξιακή Α.Ε.

Σχετικά με δημοσίευμα που αναφέρεται οτι ο Δήμος Αποκορώνου στηρίζει το πρόγραμμα συνεργασίας Horizon 20/20 όσον αφορά την επεξεργασία υγρών και στερεών υποπροϊόντων ελαιοτριβείων οπού πρόκειται να συμμετέχουν ομάδες και οργανισμοί από διάφορες χώρες με βάση την ιδέα Ιταλών ερευνητών σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ένα ιδιωτικό ελαιοτριβείο  στην Κίσσαμο κλπ.

Ο Δήμος Αποκορώνου στηρίζει και επικροτεί καινοτόμες λύσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον, πλην όμως έχει προχωρήσει αυτόνομα με τις ήδη υπάρχουσες καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη λύση των προβλημάτων και δεν αναμένει τα τυχόν αποτελέσματα νέων ερευνών που ενδεχομένως να διαρκέσουν σε μεγάλο βάθος χρόνου.

Για ΔΣ Αποκόρωνας Αναπτυξιακή

Σ. Σταυρουλακης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος  Αποκορώνου σας προσκαλεί να παρευρεθείτε  στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου, για το έτος 2019, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι Αποκορώνου την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 στις 09:00 π.μ.

Επίσης καλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , Τοπικοί Σύμβουλοι ή εκπρόσωποι υπηρεσιών, Συλλόγων και Φορέων να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, ανακοινώνεται η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης  που βρίσκονται  στην Τ.Κ Βρύσων( Νηπιαγωγεία , Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια)   για αύριο Πέμπτη  17 Ιανουαρίου 2019, λόγω  διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος από ΔΕΔΔΗΕ  και από ώρα 08:00 π.μ έως 16:00 μ.μ .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αποκορώνου σας ενημερώνει ότι λόγω προγραμματισμένης διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος από ΔΕΔΔΗΕ αύριο 17/01/2019 και από ώρα 08:00 π.μ έως 16:00 μ.μ το δημαρχείο Βρυσών Αποκορώνου θα παραμείνει κλειστό και θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, ενώ τα υπόλοιπα δημαρχεία και τα ΚΕΠ θα παραμείνουν ανοιχτά, αλλά δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία είσπραξη λογαριασμών ύδρευσης και λοιπών εσόδων.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Κλείσιμο Καταστήματος Εθνικής Τράπεζας στις Βρύσες Αποκορώνου

Σήμερα, Πέμπτη 10-1-2019, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Αποκορώνου στελέχη της Εθνικής Τράπεζας στον νομό Χανίων και του ανακοίνωσαν την ειλημμένη απόφαση της διοίκησης της τράπεζας να κλείσει οριστικά το κατάστημα Βρυσών. Μάλιστα ενημέρωσαν τον δήμαρχο ότι η απόφασή τους αυτή θα υλοποιηθεί άμεσα, δηλαδή από την επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι το κατάστημα Βρυσών της Εθνικής Τράπεζας, είναι το μοναδικό που λειτουργεί ανατολικά των Χανίων και εξυπηρετεί τους κατοίκους και επισκέπτες των δήμων Αποκορώνου και Σφακίων.

Ο κ. Κουκιανάκης εξέφρασε την έντονη και κατηγορηματική αντίθεσή του στην ενέργεια αυτή, η οποία δεν συνάδει με την μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και δραστηριότητα και με τον σημαντικό αριθμό κατοίκων, επισκεπτών και επιχειρήσεων της περιοχής. Μάλιστα, τόνισε πως είναι απαράδεκτο να αφήνει η τράπεζα χωρίς κατάστημα, ολόκληρο το ανατολικό τμήμα του νομού Χανίων.

Με δεδομένο ότι δεν αφέθηκε κανένα περιθώριο από τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας για αλλαγή της πολύ αρνητικής αυτής απόφασης, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι θα ενημερώσει άμεσα τους επικεφαλείς των παρατάξεων και το δημοτικό συμβούλιο, ώστε να εκφραστεί μια συνολική και επίσημη αντίδραση από πλευράς δήμου. Επίσης, ανέφερε πως θα εισηγηθεί την διακοπή των συναλλαγών του δήμου με την εν λόγω τράπεζα, και την μεταφορά τους στις τράπεζες που διατηρούν σήμερα καταστήματα εντός του δήμου Αποκορώνου.

Αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων

Με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, ανακοινώνεται η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία , Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) σήμερα Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις περιοχές του Δήμου μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Προϋπολογισμός Δήμου Αποκορώνου 2019)

Με πολύ αυξημένες πιστώσεις έργων και μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης ο προϋπολογισμός του 2019 στο δήμο Αποκορώνου

 

Σε ειδική συνεδρίαση την Παρασκευή 7/12/2018, το δημοτικό συμβούλιο Αποκορώνου ψήφισε τον προϋπολογισμό για το 2019. Το ύψος του προϋπολογισμού είναι 23,5 εκ. € πολύ αυξημένο σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό του 2018 που ήταν περίπου 16 εκ. €.

 

Στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος κ. Κουκιανάκης, συνόψισε τα δεδομένα του νέου προϋπολογισμού και ανέφερε τα παρακάτω:

 

Ο προϋπολογισμός για το 2019 που ψηφίζουμε, είναι ο τελευταίος που θα εγκρίνει αυτό το συμβούλιο, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση προεκλογικός, καθώς ελάχιστες προβλεπόμενες δράσεις θα είναι δυνατόν να ξεκινήσουν πριν τις εκλογές και αυτές θα αφορούν κυρίως λειτουργικά θέματα, αλλά και πάγιες υποχρεώσεις του δήμου (π.χ. διαγωνισμός ναυαγοσωστικής κάλυψης, προμήθειες, συντηρήσεις, ανταποδοτικές υπηρεσίες, κ.α.). Επίσης, αυτό που θα συνεχιστεί είναι η δημοπράτηση, συμβασιοποίηση και εκτέλεση όλων αυτών των έργων και δράσεων για τις οποίες έχουν ήδη εξασφαλιστεί πιστώσεις ή θα εξασφαλιστούν στο επόμενο διάστημα. H αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών από τον Οκτώβριο στον Μάιο του 2019, μετέτρεψε στην πράξη ως ουσιαστικά τελευταίο προϋπολογισμό πριν τι εκλογές (ή προεκλογικό κατά άλλους), αυτόν του 2018 και όχι του 2019. Από μια άποψη, αυτό είναι θετικό για την ομαλή και χωρίς εντάσεις λειτουργία του δήμου.

 

Αυτό που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στον νέο προϋπολογισμό, είναιη αναπτυξιακή πορεία του δήμου με την τεράστια αύξηση των πιστώσεων που εξασφαλίστηκαν για έργα και επενδύσεις κατά το 2018 και που έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται και θα συνεχίσουν στο επόμενο έτος. Μιλάμε για εγγεγραμμένες επενδυτικές πιστώσεις πάνω από 10.000.000€, όταν από το 2011 έως σήμερα, το αντίστοιχο ποσό δεν πλησίασε σε αυτά τα επίπεδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μόνο μέσα στο 2018 εξασφαλίστηκαν πάνω από 8.000.000€ νέων χρηματοδοτήσεων, (ποσό μη συγκρίσιμο και πολλαπλάσιο από κάθε άλλη φορά) εκ των οποίων τα περίπου 3.000.000€ αφορούσαν χρηματοδοτήσεις έκτακτων αναγκών (θεομηνίες), ενώ τα υπόλοιπα 5.000.000€ αποτελούσαν διεκδικήσεις βάσει ώριμων μελετών.

 

 

Έχουν αρχίσει σαφώς να αποδίδουν εντυπωσιακά οι μελέτες που ξεκίνησαν να εκπονούνται την 3ετία 2015-2017, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Υπενθυμίζεται, πως έχουν ήδη υποβληθεί για χρηματοδότηση νέες ώριμες προτάσεις περίπου 3.000.000€ (Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & LEADER) και προγραμματίζεται να υποβληθούν άλλα περίπου 2.000.000€ στους επόμενους μήνες (ΕΣΠΑ, Φιλόδημος, κ.α.).

Επίσης, μέσα στο 2019 θα έχουν ωριμάσει και αναμένεται να υποβληθούν τα περισσότερα μελετώμενα έργα (με κυριότερο τον Βιολογικό της Αλμυρίδας) με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 10.000.000€. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, όταν έχεις μια ώριμη μελέτη, αργά ή γρήγορα θα βρεθεί και η χρηματοδότηση (όπως έγινε με το μεγάλο έργο της ύδρευσης των περιοχών Βάμου & Γεωργιούπολης).

 

Είναι δρομολογημένο λοιπόν, να συνεχίσουν να έρχονται πολλές νέες πιστώσεις σε ύψος τουλάχιστον 5.000.000€ ετησίως (χωρίς τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις) και για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Άρα, η εικόνα του 2018 με τις νέες εντάξεις έργων, θα συνεχιστεί και το 2019 και το 2020 και ίσως να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα και η μεγάλη αναπτυξιακή διάσταση, που αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό του 2019 και μας κάνει να νιώθουμε δικαιωμένοι για την προσπάθειά μας.

 

Και φυσικά, αυτή είναι η μισή αναπτυξιακή εικόνα, γιατί ανάλογες και ίσως μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις (πάνω από 25.000.000€, κυρίως για έργα οδοποιίας) για τον Αποκόρωνα, δρομολογήθηκαν και δρομολογούνται αυτή την δημοτική περίοδο με την συνεργασία του δήμου με την Περιφέρειας Κρήτης και την Αντιπεριφέρεια Χανίων, τον ΟΑΚ, το Υπουργείο Υποδομών κ.α. (τα οποία ήταν και είναι εγγεγραμμένα στους προϋπολογισμούς τους και στο ΠΔΕ).

 

Τα λοιπά βασικά χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού, τα ανέπτυξε η κυρία Μπενάκη και δεν διαφέρουν ουσιαστικά από αυτά των προηγούμενων ετών. Νοικοκυρεμένη λειτουργία, ελάχιστες οφειλές, καμία αύξηση τελών, αντιμετώπιση και προσαρμογή στην αλλαγή νομικών δεδομένων λειτουργίας σε υπηρεσία καθαριότητας και ναυαγοσώστες που μας ταλαιπώρησε πολύ το 2018 κ.α. Όλες οι ανταποδοτικές υπηρεσίες, οι κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις είναι ουσιαστικά στα ίδια επίπεδα με το 2018.

 

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους υπαλλήλους του δήμου που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το συνεχώς δυσκολότερο γραφειοκρατικό περιβάλλον λειτουργίας. Όταν μάλιστα προστίθενται συνεχώς νέες χρηματοδοτήσεις που πρέπει να απορροφηθούν και νέες προτάσεις που πρέπει να υποβληθούν, καταλαβαίνουμε πως πολλές φορές οι υπηρεσίες μας υπερβαίνουν εαυτόν.

Να αναφέρω για άλλη μια φορά ότι, ενώ εγώ προσωπικά και η δημοτική αρχή θα θέλαμε να έχουμε ήδη προχωρήσει ακόμα περισσότερα θέματα (όπως π.χ. τα χωροταξικά), υπάρχει μια δεδομένη δυνατότητα των υπηρεσιών και ειδικά της τεχνικής υπηρεσίας (λόγω των λίγων μηχανικών και των πολλών έργων), που δεν μας επιτρέπει σε καμία περίπτωση να αναπτύξουμε μεγαλύτερους ρυθμούς από τους σημερινούς. Οπότε, όλα θα προχωρήσουν αλλά σταδιακά και στο μέτρο του δυνατού από υπηρεσιακή άποψη.

 

Μετά από συζήτηση, το δημοτικό συμβούλιο Αποκορώνου, ψήφισε τον αρχικό προϋπολογισμό του 2019, τον τελευταίο αυτής της δημοτικής περιόδου, με μεγάλη πλειοψηφία (14 υπέρ έναντι, 4 κατά).

Καλωσορίζουμε τις γιορτές με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δήμο Αποκορώνου

Ο Δήμος Αποκορώνου σας προσκαλεί στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, τη Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 το βράδυ, στο Δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες. Η εκδήλωση θα συνοδευτεί από ζωντανή μουσική και Χριστουγεννιάτικο κέρασμα.

Σας περιμένουμε   να ανοίξουμε όλοι μαζί τη φετινή εορταστική περίοδο με αγάπη , κέφι  και χριστουγεννιάτικη  διάθεση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ)

Η Κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Δήμο και τους ευρωπαίους πολίτες του Αποκόρωνα διοργανώνει την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 9:00π.μ. στην πλατεία Βρυσών γύρω από το ποτάμι   το Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό παζάρι .

Αποκορωνιώτες και ευρωπαίοι πολίτες καθώς επίσης σχολεία, φιλανθρωπικές οργανώσεις  και πολιτιστικοί σύλλογοι του τόπου μας θα συμμετάσχουν με πάγκους  σε ένα γιορτινό και γεμάτο διάθεση προσφοράςκλίμα.Στολίδια,χειροποίητες κατασκευές,γούρια,γλυκίσματα θα δώσουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να προμηθευτούν τα Χριστουγεννιάτικα δώρα από μια φιλανθρωπική εκδήλωση.Μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν με τις  9 μπάντες που θα παίζουν ζωντανή μουσική,τον Αϊ-Βασίλη ,τη  ζωγραφική προσώπου,τη λαχειοφόρο αγορά  και πολλά άλλα.

Τα έσοδα θα διιατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς σε σχολεία και δομές του Αποκόρωνα.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας το παζάρι θα μεταφερθεί  στους κοινόχρηστους χώρους του δημοτικού σχολείου Βρυσών.


Facebook twitter youtube