^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Με αφορμή τα δημοσιεύματα με όγκους απορριμμάτων στην Αλμυρίδα”


Είσοδος Αλμυρίδας!!!

Η καλύτερη τουριστική εμφάνιση της Αλμυρίδας μας οδήγησε να τοποθετήσουμε τους κάδους σε συγκεκριμένο σημείο (στο οποίο δεν επιτρέπεται η εναπόθεση ογκωδών ) αλλάζοντας άρδην προς το καλύτερο τη τουριστική εικόνα της περιοχής.
Στην προσπάθειά μας αυτή σας θέλουμε ΟΛΟΥΣ αρωγούς και συμπαραστάτες σεβόμενοι τον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα!!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη”


Ο ουρανομίκης παγκόσμιο σύμβολο Αντίστασης, Ελευθερίας και ο σπουδαιότερος Έλληνας συνθέτης όλων των εποχών, περνάει στην αιωνιότητα, στην αθανασία, αφήνοντας ανεκτίμητη παρακαταθήκη.
Ο Δήμος Αποκορώνου τίμησε τον μεγάλο ΕΛΛΗΝΑ ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο δημότη του Δήμου και ονομάζοντας το δημοτικό θέατρο Εμπροσνέρου “Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης” όπου στις 05.06.2016 πραγματοποιήθηκε  ξεχωριστή συναυλία παρουσία του, ξεσηκώνοντας τον Αποκόρωνα!!
Ο Δήμος Αποκορώνου μετά το πέρας των μέτρων της πανδημίας covid-19 , θα τιμήσει με ξεχωριστές εκδηλώσεις τη ψυχή της Ελλάδας.
Αιωνία η μνήμη του!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αποκορώνου, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την Κινητή Μονάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ Χανίων, έχει προγραμματίσει δωρεάν μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 στο δημοτικό κατάστημα Καλυβών και ώρες 09:30-11:30 και στο δημοτικό κατάστημα στον Καβρό και ώρες 12:00-14:00 , την Τετάρτη  8 Σεπτεμβρίου  για όσους επιθυμούν να εξεταστούν.
Οι προσερχόμενοι πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους ή τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο και θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του test καθώς επίσης να εφαρμόσουν τα μέτρα ατομικής προστασίας και να τηρούν τις αποστάσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ «ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ, ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ»


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες βράδυ η παρουσίαση έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού τουριστικής προβολής του Αποκόρωνα, στον αύλειο χώρο του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου στους Άγιους Πάντες Αποκορώνου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή σύντομων βίντεο για όλες τις Δημοτικές Ενότητες, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη και μια σύντομη αναφορά στη δουλειά αυτή από την Υπεύθυνη Παραγωγής της Νέας Τηλεόρασης, Κατερίνα Μπικάκη. Στη συνέχεια προβλήθηκαν επιλεγμένα αποσπάσματα από πέντε μεγάλα βίντεο, τα οποία υποτιτλίζονται στα αγγλικά και τα γερμανικά. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης το φωτογραφικό λεύκωμα «ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ, Ταξίδι στη φύση και την ιστορία», με κείμενα και επιμέλεια Γιώργου Λιμαντζάκη, το οποίο διατέθηκε δωρεάν στους παρευρισκόμενους.
Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τόνισε ότι με καθυστέρηση αρκετών ετών, ο Αποκόρωνας μπαίνει σε μια νέα εποχή εξωστρέφειας, έχοντας αναπτύξει τα μέσα και το υλικό να προβάλλει δυναμικά την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές του. Με την παρουσίαση αυτή έκλεισε ένας «κύκλος», πράγμα που μας ενθαρρύνει να ανοίξουμε έναν νέο, με αντικείμενο την ανάδειξη των φυσιολατρικών διαδρομών που έχουν ήδη σχεδιαστεί, χρηματοδοτηθεί και διανοίγονται,προκειμένου το ντόπιο και ξένο κοινό να γνωρίσει σύντομα και αυτή την πτυχή του Αποκόρωνα.. Σήμερα, η αξιοποίηση αυτών των μονοπατιών, μπορεί υπό συνθήκες να αποτελέσει ένα πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού: του πεζοπορικού.
Ακόμα δρομολογείται συνεργασία μεταξύ του ΥΠ.ΠΟ.Α.,  της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Αποκορώνου  και του Πολυτεχνείου Κρήτης, για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, για την εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΟΥ» που σκοπό θα  έχει την προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την προστασία, ανάδειξη και προβολή του δικτύου των μνημείων του Αποκόρωνα στο πλαίσιο πολιτιστικής διαδρομής .  

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου
Χαράλαμπος Κουκιανάκης

Δελτίο τύπου «Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, στους μαθητές»


Μετά και την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης δηλώνει:
«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές που πάλεψαν υπό αντίξοες συνθήκες, συνθήκες εγκλεισμού λόγω της πανδημίας και κέρδισαν μια θέση στα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων. Απέδειξαν περίτρανα τη δύναμη, την υπομονή και ευελιξία τους και σε πείσμα των καιρών κατάφεραν να χαράξουν τον δρόμο της ενήλικης ζωής τους.
Συγχαρητήρια επίσης στις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς για την πολύτιμη στήριξη που προσέφεραν μοιραζόμενοι την αγωνία των παιδιών.
Σε όσους μαθητές δεν κατάφεραν να πιάσουν τον στόχο τους θυμίζω ότι η ζωή είναι γεμάτη μάχες. Άλλες κερδίζονται και άλλες χάνονται. Υπάρχουν όμως επιλογές και τρόποι που μπορούν να μετατρέψουν μια «ήττα» σε «νίκη».
Μια τέτοια επιλογή, για όσους δεν επιθυμούν να ξαναπροσπαθήσουν, προσφέρει και η δημοτική αρχή μέσω της ίδρυσης του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Αποκορώνου, που δίνει διεξόδους σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν στον πρωτογενή ή τριτογενή τομέα με άμεση αποκατάσταση.
Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλους!! Είμαστε περήφανοι για σας. Χαρείτε τη ζωή που σας απλώνεται, εκμεταλλευτείτε με ήθος τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν και παλέψτε για ένα καλύτερο αύριο!!!»

Περισσότερα Άρθρα...

 1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 2. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Ευχαριστήρια επιστολή από τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης για την ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε ο Δήμος Αποκορώνου στους δοκιμαζόμενους πυρόπληκτους Μανιάτες”
 3. Δελτίο τύπου «Απούσα η Αντιπολίτευση πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης από την προγραμματισμένη ενημέρωση για τον Β.Ο.Α.Κ.»
 4. Δελτίο τύπου "Απάντηση Δημάρχου Αποκορώνου προς την αντιπολίτευση για την νέα χάραξη του ΒΟΑΚ: "Η υποκρισία περισσεύει"
 5. Δελτίο τύπου Δήμου Αποκορώνου «Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ανατολική Μάνη»
 6. Δελτίο τύπου
 7. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “RAPID TEST τη Τετάρτη στον Δήμο Αποκορώνου”
 8. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του ΒΟΑΚ στο τμήμα ΧΑΝΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ»
 9. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Rapid Test την Παρασκευή στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου”
 10. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ


Facebook twitter youtube