^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Ωράριο Κ.Ε.Π.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΠ ΑΡΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΒΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 16/03/2015 ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:00 - 20:00 & ΣΑΒΒΑΤΟ 08:00 - 14:00

 

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΕΠ

ΤΑΚΜΑΚΗ ΑΣΗΜΙΝΑ         Βρύσες 04/03/2015

Σύμβαση για την Ενίσχυση Διοικητικής Οργάνωσης και Ενίσχυση Διαχειριστικής Επάρκειας του Δήμου Αποκορώνου

Σε υπογραφή σύμβασης προϋπολογισμού 50000 ευρώ και με τίτλο «Ενίσχυση Διοικητικής Οργάνωσης και Ενίσχυση Διαχειριστικής Επάρκειας του Δήμου Αποκορώνου για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων δράσεων» προχώρησε ο Δήμος Αποκόρωνα με αρμόδιο μελετητικό γραφείο.

Περισσότερα...

Υπογραφή σύμβασης κατασκευής έργου

Σε υπογραφή σύμβασης προέβησαν σήμερα από κοινού οι Δήμαρχοι Χανίων και Αποκόρωνα κύριοι Αναστάσιος Βάμβουκας και Χαράλαμπος Κουκιανάκης, στο Δημαρχείο Χανίων παρουσία των Τεχνικών Υπηρεσιών και της αναδόχου εταιρείας.

Περισσότερα...

Δακοκτονία 2014

Σχετικά με την δακοκτονία Αποκορώνου και σε συνέχεια της από 21/5/2014 αναρτημένης ανακοίνωσης της Π.Ε. Χανίων για τη δακοκτονία, στην ιστοσελίδα flashnews και στις υπηρεσιακές ενέργειες που αυτή περιγράφει, θα θέλαμε να συμπληρώσουμε τα ουσιώδη ακόλουθα. Κατόπιν της από 25/2/2014 δημοσίευσης της διακήρυξης για τη δακοκτονία 2014 στο νομό Χανίων με ΑΔΑ: ΒΙΕΡ7ΛΚ-ΙΞ4, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, έλαβε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης των εν δυνάμει φορέων υλοποίησης του προγράμματος, για την άμεση και κατ ιδίαν ενημέρωση τους επί των νέων οικονομικών δεδομένων που προκύπτουν αποκλειστικά και μόνο για το νομό Χανίων.

Περισσότερα...

Ανάρτηση γαλάζιων σημαιών στις παραλίες του Δήμου Αποκορώνου

ΒΡΥΣΕΣ 02-07-2014
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμος Αποκορώνου θα αναρτήσει τις «Γαλάζιες Σημαίες», την Παρασκευή 04 Ιουλίου 2014 στις παραλίες Κυανή Ακτή-Ξυδά και Μαϊστράλι της Δ.Κ Καλυβών ώρα 11.00 π.μ και Αλμυρίδας της Τ.Κ Πλάκας ώρα 12:30 το μεσημέρι.

Εικαστική έκθεση στον Καβρό

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται εικαστική έκθεση στον Καβρό Αποκορώνου στο χώρο του Δημαρχείου. Εκτίθενται ζωγραφικοί πίνακες, αγιογραφίες, φωτογραφίες, γλυπτά και κοσμήματα, όλα έργα ντόπιων δημιουργών.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αποκορώνου και θα διαρκέσει από 13-20 Αυγούστου.

Θα παραμένει ανοικτή τις ώρες 18.00- 22.00.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 13 Αυγούστου και ώρα 20.00

Πρακτικό ειδικής συνεδρίασης της 7/09/ 2014 του Δ.Σ.

Θέμα: Εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου & Επιτροπών. (άρθρο 64, 74 & 282
(παρ. 16) του Ν. 3852/10) για τη χρονική περίοδο 2014 – 2016, καθώς και εκπροσώπων στην ΠΕΔ Κρήτης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του Ν.4279/2014

Περισσότερα...

Ανάπλαση βορείου μετώπου οικισμού Κουρνά

Αυτοψία και αναγγελία έναρξης εργασιών την ΤΕΤΑΡΤΗ 29/10/2014, για την ανάπλαση του βορείου μετώπου οικισμού Κουρνά Δήμου Αποκορώνου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 9/10/ 2014, από τον Δήμαρχο Αποκορώνου κον Χαράλαμπο Κουκιανάκη, παρουσία κλιμακίου της Τεχνικής Υπηρεσίας Της Πρεριφέριας Κρήτης με επικεφαλής την Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Περιφέρειας, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους και τους ανάδοχους εργολάβους.

Περισσότερα...

Αντιμετώπιση κρουσμάτων "Καταροϊκού Πυρετού"

Συνάντηση ενημέρωσης, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αποκόρωνα κου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, αναφορικά με τα αυξημένα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13/10/2014 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στις Βρύσες.

Περισσότερα...

Δωρεάν προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου κος Κουκιανάκης ανακοινώνει την πρόθεση για υλοποίηση δωρεάν προγραμμάτων επιμόρφωσης ενηλίκων “Δία Βίου Μάθησης”. Τα προγράμματα αυτά έχουν σκοπό όσο το δυνατόν περισσότεροι δημότες να εξασφαλίσουν μεγαλύτερες ευκαιρίες εκπαίδευσης και ένταξης στην αγορά εργασίας.

Περισσότερα...

Πρόγραμμα Εορτασμού 28ης Οκτωβρίου

Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου καθορίζουμε πρόγραμμα εορτασμού για όλο το Δήμο με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης Πρωινής της 27ης μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2014

Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Δημοτικών καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβριου 2014

Περισσότερα...

Ενημέρωση για το πρόγραμμα "LEONARDOSTRAT –TRAINING" στις Βρύσες

 Ο Δήμος Αποκόρωνα σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης πραγματοποιεί ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη 29/10/2014 και ώρα 19:00, στο Δημαρχείο στις Βρύσες Αποκορώνου για την παρουσίαση του προγράμματος LEONARDOSTRAT– TRAINING «Δημιουργία Ευρωπαϊκού Δικτύου ανάπτυξης δεξιοτήτων συμβούλων και εργαλείων για μια κοινή στρατηγική στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις», με ιδιαίτερη αναφορά στην μεθοδολογία του έργου, τους σκοπούς και τα εργαλεία αυτού.

Περισσότερα...


Facebook twitter youtube