^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, σε τακτική συνεδρίαση στις 30/01/2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αποκορώνου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

 

Α/Α

ΘΕΜΑΤΟΣ

ΤΙΤΛΟΣ

1ο Θέμα:

Έγκριση 3ου τροποποιημένου σχεδίου απόφασης εκτέλεσης με ίδια μέσα και τροποποίηση κανονισμού λειτουργίας της ενταγμένης στο ΕΠ Κρήτης 2014-2020 πράξης “Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αποκορώνου”

(εισηγητής: Μπενάκη Αργυρώ)

2ο Θέμα:

Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του αντικειμένου της παροχής υπηρεσιών “Υποστήριξη σύνταξης φακέλου χρηματοδότησης επέκτασης Λυκείου Βάμου”

(εισηγητής: Δήμαρχος)

3ο Θέμα:

Απευθείας εκμίσθωση αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας του Δήμου (Δ.Δ. Ασή Γωνιάς ) στον Οργανισμό Τηλεπ/νιων της Ελλάδος ( ΟΤΕ.Α.Ε)

(εισηγητής: Νικολακάκης Νικόλαος)

4ο Θέμα:

Έγκριση σύναψης οριστικού συμβολαίου   αγοράς ακινήτου στον Κουρνά Αποκορώνου για δημιουργία χώρου στάθμευσης

(εισηγητής: Δήμαρχος)

5ο Θέμα:

Παράταση χρόνου περαίωσης του έργου με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΩΡΙΟ»

(εισηγητής: Δήμαρχος)

6ο Θέμα:

Εκποίηση κοινόχρηστου τμήματος στο Ο.Τ. 20 Πολεοδομικής Ενότητας “Αλμυρίδα”, Δ.Ε. Βάμου του Δήμου Αποκορώνου

(εισηγητής: Δήμαρχος)

7ο Θέμα:

Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου με τίτλο «ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΕΛΑΦΡΑΣ ΛΥΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΜΟΥ»

(εισηγητής: Δήμαρχος)

8ο Θέμα:

Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου με τίτλο: "Εργασίες Αποκατάστασης Εκκλησίας Αγ. Τριάδας στο Πρόβαρμα"

(εισηγητής: Δήμαρχος)

9ο Θέμα:

Διαγραφή χρεών από πληρωμή λογαριασμών στα ΕΛ.ΤΑ και μη εξόφληση, λόγω αδυναμίας του προγράμματος

(εισηγητής: Τερεζάκη Ειρήνη)

10ο Θέμα:

Επιστροφή χρημάτων λόγω ανάκλησης συμφωνητικού μίσθωσης αιγιαλού από γενική Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας Κρήτης

(εισηγητής: Τερεζάκη Ειρήνη)

11ο Θέμα:

Έγκριση προσφοράς και όρων συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αποκορώνου και Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος για το έτος 2018

(εισηγητής: Δήμαρχος)

12ο Θέμα:

Ορισμός θέσεων στάθμευσης (πάρκινγκ) για ΑΜΕΑ σε παραλίες με γαλάζια σημαία

(εισηγητής: Κουκουράκης Ιωάννης)

13ο Θέμα:

Αίτημα καταστήματος Καλυβών Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε ( ευρισκομένου επί της Παλιάς Εθνικής Οδού Χανίων- Ρεθύμνου) περί χορήγησης άδειας για τη δημιουργία φυσικών εμποδίων προ του καταστήματος σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί καθορισμού όρων ασφαλείας καταστημάτων πιστωτικών ιδρυμάτων

(εισηγητής: Κουκουράκης Ιωάννης)

14ο Θέμα:

Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης στον οικισμό Τσιβαρά

(εισηγητής: Κουκουράκης Ιωάννης)

15ο Θέμα:

Οριοθέτηση κοινόχρηστου χώρου στην Τ.Κ. Τζιτζιφέ για την τοποθέτηση μνημείου τιμής για τους πεσόντες των απελευθερωτικών αγώνων

(εισηγητής: Κουκουράκης Ιωάννης)

16ο Θέμα:

Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης, ΤΕΙ Κρήτης, και των 24 Δήμων της Κρήτης με τίτλο: “Έρευνα – Μελέτη σκοπιμότητας για την εφαρμογή του μέτρου του ενεργειακού συμψηφισμού (Net-Metering) και του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (Virtual Net-Metering) στην Περιφέρεια Κρήτης”

(εισηγητής: Δήμαρχος)

17ο Θέμα:

Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας δημάρχου στις 11/02/2018

(εισηγητής: Δήμαρχος)

 

Mε εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Αποστολάκης Ιωάννης

Ευχές του Δημάρχου Αποκορώνου Χαρ. Κουκιανάκη για το Πάσχα

Οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα ήρθαν για να φέρουν το μήνυμα της ελπίδας που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας και την πίστη σε ένα καλύτερο μέλλον. Η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης μας διδάσκει το μεγαλείο της ανιδιοτέλειας, τη δύναμη της αληθινής αγάπης, που μπορεί να νικήσει ακόμη και το θάνατο , μας διδάσκει ότι όσο σκληρά κι αν δοκιμαζόμαστε, μπορούμε να βρούμε τη λύτρωση με οδηγό την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, την πίστη, την ανθρωπιά ενώνοντας τις δυνάμεις και τις καρδιές μας. Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις Αποκορωνιώτισσες και σε όλους τους Αποκορωνιώτες , τους επισκέπτες μας και τους απανταχού συμπατριώτες μας Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα με υγεία, με χαρά, με αισιοδοξία, με το βλέμμα στραμμένο σε όσους αγαπάμε, αλλά και σε όσους μας χρειάζονται ! Κάθε Σταύρωση και μια Ανάσταση – Κάθε Ανάσταση και μια Ελπίδα. Ας αισθανθούμε την ανάσταση στην ψυχή μας και ας σπεύσουμε να μεταφέρουμε το χαρμόσυνο μήνυμά της παντού. «Ἠγέρθη οὐκ ἔστιν ὦδε, ἴδε ὁ τόπος ὅπου ἔθηκαν αὐτόν». Χαράλαμπος Κουκιανάκης Δήμαρχος Αποκορώνου

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ

Από το Δήμο Αποκορώνου μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, θα γίνει πρόσληψη 28 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων πλήρους απασχόλησης για 8 μήνες σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ Νο 1/2017 (Αρ. Πρωτ. 4747/23-01-2017, ΑΔΑ: 6ΡΠΧ4691Ω2-ΚΕ0), η οποία απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Ειδικότητες:

Περισσότερα...

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τους Αγρότες

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου στην συνεδρίαση του στις 23/1/2017 αποφάσισε όπως εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών:

Περισσότερα...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Στο Δημοτικό συμβούλιο στις 30/06/2016 παρουσιάστηκε  η έκθεση πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

Κατεβάστε εδω τον ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής στις 30/06/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής στις 30/06/2016, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217, Ν 3463/2006

Ακολουθώντας τις διατάξεις του άρθρου 217, Ν. 3463/2006, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου συνεδριάζει την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:00 σε ειδική δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στις Βρύσες, με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.

Ο Δήμαρχος

Χαράλαμπος Κουκιανάκης

Μάχη της Κρήτης

Μάχη Κρήτης 2016

2η - Ζωντανή αναμετάδοση του 7ου Δ.Σ.

Σήμερα 13/04/2016 παρακολουθήστε ζωντανά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Αποκόρωνα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ (1) ΘΕΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗ ΤΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Ο Δήμος Αποκορώνου ενδιαφέρεται για την κάλυψη μιας (1) θέσεως πρακτικής άσκησης φοιτητή – τριας επιπέδου Τ.Ε.Ι.

Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από βεβαίωση της σχολής φοίτησης του/της ενδιαφερόμενου/ης ότι μπορεί να πραγματοποιήσει την πρακτική άσκηση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους σε εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Tμήμα Προσωπικού υπόψη κας Ταλαιπώρου Μαρίας τηλ. 2825340319, φαξ 2825051211, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ζωντανή αναμετάδοση των Δ.Συμβουλίων

Από σήμερα 22/03/2016 ξεκινά -δοκιμαστικά- η ζωντανή αναμετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Αποκόρωνα.


Facebook twitter youtube