^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Άρθρα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤH ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ. 87 / Α΄), όπως ισχύει.
 2. Τις διατάξεις του Ν. 4023/2011 «Διεύρυνση της Άμεσης και Συμμετοχικής Δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος» (ΦΕΚ 220 / Α΄).
 3. Τις διατάξεις του Π.Δ./τος 26/2012 «Κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο των διατάξεων της
  νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών» (Φ.Ε.Κ. 57 / Α’).
 4. Τις διατάξεις του Π.Δ./τος 38/2015 «Προκήρυξη Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα» (ΦΕΚ 63 /Α΄ ).

Περισσότερα...

Aνακοίνωση για πρόσληψη 7 ατόμων

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά επτά (7) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Αποκορώνου.

κατεβάστε την ανακοίνωση από εδώ
κατεβάστε το παράρτημα από εδώ
κατεβάστε την Αίτηση ΑΣΕΠ από εδώ
κατεβάστε την περίληψη από εδώ

Διενέργεια Διαδικασίας Κληρώσεως για τον ορισμό μελών Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής έργου "Επισκευή και ανακαίνιση δημοτικού σχολείου Φυλακής"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΔΗΜΟΣ  ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
Δ/νση : Βρύσες Χανίων
             Τ.Κ 730 07
Τηλ.    :2825340319
Fax     :2825051211
Πληρ. Θ. Αναγνωστάκης
E-Mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Βρύσες 28/05/2015
Αρ. πρωτ.- 6901 -

 

ΘΕΜΑ: Διενέργεια Διαδικασίας Κληρώσεως για τον ορισμό μελών Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής έργου "Επισκευή και ανακαίνιση δημοτικού σχολείου Φυλακής"

 

Η Προϊσταμένη Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αποκορώνου

 

Έχοντας υπόψη:
1) Το άρθρο 26 του Ν.4024/11,
2) Τις υπ’ αριθμό ΔΙΣΚΠΟ /Φ.18/οικ 21508/4-11-11 & ΔΙΣΚΠΟ /Φ.18/οικ 21700/19-12  Αποφάσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης περί της διαδικασίας διενέργειας κληρώσεως για συγκρότηση επιτροπών,
3) Τα άρθρα 73 και 75 του ν. 3669/2008 (Α' 116) και όπως ισχύουν
4) Το άρθρο 16 του Π.Δ. 171/87 (Α' 84), όπως αναδιατυπώθηκε από το άρθρο 61 του Ν. 4257/14 (Α' 93),
5) Το από 22/9/2008 Πρωτόκολλο Προσωρινής Παραλαβής του έργου "Επισκευή και ανακαίνιση δημοτικού σχολείου Φυλακής" αναδόχου Αθανασίου Δραμηλαράκη με προϊσταμένη αρχή τον πρώην δήμο Γεωργιουπόλεως και διευθύνουσα υπηρεσία την πρώην ΤΥΔΚ ν. Χανίων,
6) Την ανάγκη οριστικής παραλαβής του έργου,

 

Γνωστοποιούμε

 

Ότι την  Τρίτη 02/06/2015 και ώρα 10:00 στο Δημοτικό κατάστημα στις Βρύσες και στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στον 1ο όροφο του Δημαρχείου, θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση μεταξύ των υπαλλήλων ΠΕ και ΤΕ μηχανικών δήμου Αποκορώνου και ΔΤΥ δήμου Χανίων για την συγκρότηση της Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του παραπάνω αναφερόμενου έργου.
Η κλήρωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω εγκύκλιο, είναι δημόσια και μπορεί να παρευρεθεί οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος.
Η παρούσα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αποκορώνου και να τοιχοκολληθεί στον πίνακα ανακοινώσεων.

 

Η Προϊσταμένη Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών


Ευαγγελία Καστρινάκη

Ανακοίνωση εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης Καλυβών

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                 Βρύσες, 05/05/2015
ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ                                                                                               Αρ πρωτ. 5329
ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Πέμπτη 07/05/2015, 07:30 - 15:30, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης Καλυβών στο σημείο της διασταύρωσης προς Βάμο (έξω από το καθαριστήριο) και θα γίνεται σταδιακά παρεμπόδιση της κυκλοφορίας, όποτε παρίσταται ανάγκη.

Επίσης, από την Παρασκευή 08/05/2015 έως και την Τρίτη 12/05/2015 θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση της κεντρικής οδού των Καλυβών και θα γίνεται τμηματικά παρεμπόδιση της κυκλοφορίας όπου παραστεί ανάγκη.

Παρακαλούνται οι πολίτες

α) να μην παρκάρουν τ' αυτοκίνητα τους στα σημεία εργασιών
β) να αποφεύγουν τη διέλευση από το χώρο των εργασιών και να χρησιμοποιούν τους παρακαμπτηρίους δρόμους που έχουν προταθεί με σήμανση
γ) να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευση τους

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι από την Παρασκευή 08/05/2015 έως και την Τρίτη 12/05/2015 δεν θα πραγματοποιείται διέλευση δρομολογίων του ΚΤΕΛ εντός των Καλυβών. Η επιβίβαση και αποβίβαση των πολιτών θα γίνεται στο σημείο της διασταύρωσης προς Βάμο.

Ο Δήμαρχος

Χαράλαμπος Κουκιανάκης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ

- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.Δ. ΣΤΥΛΟΥ

- ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Πληροφορούμε τους ενδιαφερόμενους αγρότες ότι την Τετάρτη 6/5/2015 ώρα 7 μ.μ. στην ανακαινισμένη αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου στο χωριό Πρόβαρμα Κοινότητας Στύλου θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέματα το ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟ και ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ με ομιλητές αρμόδιους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Χανίων.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση για αιτήματα εγγραφής σημείων υδροληψίας

Ο Δήμος Αποκορώνου ενημερώνει τους δημότες του, οι οποίοι έχουν καταθέσει αιτήματα εγγραφής σημείων υδροληψίας στο Ε.Μ.Σ.Υ. μέχρι και 31/12/2014, όπως άμεσα προχωρήσουν στην κατάθεση του ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (σύμφωνα με τη αριθμό 146896/2014 ΚΥΑ).

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ: 30 Απριλίου 2015

Περισσότερα...

Έναρξη διαδικασίας κύρωσης κοινόχρηστου χώρου (δρόμου) εντός οικισμού Κουρνά Δήμου Αποκορώνου

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με την 44/2015 (ΑΔΑ:7Ζ4ΛΩΨΤ-ΘΕΗ) απόφαση του ΔΣ Αποκορώνου με θέμα “Έναρξη διαδικασίας κύρωσης κοινόχρηστου χώρου (δρόμου) εντός οικισμού Κουρνά Δήμου Αποκορώνου”, το ΔΣ Αποκορώνου αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας κύρωσης κοινόχρηστου χώρου για το δρόμο εντός οικισμού Κουρνά που απεικονίζεται με μπλε χρώμα στο συνημμένο τοπογραφικό διάγραμμα κλ:1:200 που συντάχθηκε με ευθύνη του τοπογράφου μηχανικού κ. Ι. Σπαντιδέα.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λάβει γνώση για την ανωτέρω απόφαση και το συνημμένο σε αυτήν τοπογραφικό διάγραμμα (για να υποβάλλει τις απόψεις του ή και ενδεχομένως ένσταση κατά αυτής) στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αποκορώνου, στο Δημαρχείο στις Βρύσες Αποκορώνου εντός προθεσμίας 20 ημερών και συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη 26-2-2015 έως και Τετάρτη 18-3-2015 και ώρες από 9:00 έως 14:30.

 


Facebook twitter youtube