^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ”

Επίσκεψη στο γραφείο του Κεντρικού Λιμενάρχη Χανίων κου Βαλυράκη Εμμανουήλ πραγματοποίησε σήμερα  20 Νοεμβρίου 2020 , ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης και τον ενημέρωσε σχετικά με το αίτημα που απέστειλε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κον Πλακιωτάκη Ιωάννη, για την αναβάθμιση της Λιμενικής Υπηρεσίας Γεωργιούπολης από Φυλάκιο σε Λιμενικό Σταθμό Γεωργιούπολης, ώστε να λειτουργεί σε ετήσια και 24ωρη βάση, προκειμένου να παρέχει την αναγκαία και απαραίτητη παροχή υπηρεσιών.
Ο Δήμαρχος Αποκορώνου,Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέδειξε τη ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ του συγκεκριμένου ωραρίου λειτουργίας, ήτοι από την 1η Ιουνίου έως 31 Αυγούστου από 8:00 έως 22:00 και από 1η Σεπτεμβρίου έως 31η Μαΐου  κατόπιν Ημερήσιας Διαταγής του Κεντρικού Λιμενάρχη Χανίων, που καταστά ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ την αναβάθμιση του εν λόγω φυλακίου σε Λιμενικό Σταθμό.
Ζήτησε δε από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χανίων κον Βαλυράκη Εμμανουήλ, να στηρίξει το δίκαιο αίτημα στις προτάσεις  που θα του ζητηθούν να υποβάλει από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για τους ίδιους λόγους που επικαλείται, ήτοι:
Ο χώρος αρμοδιότητας της Λιμενικής Υπηρεσίας Γεωργιούπολης εκτείνεται από τον ποταμό Μουσέλα (όρια νομών Χανίων-Ρεθύμνου) έως το ακρωτήριο Δράπανο. Η απόσταση από την έδρα της προϊσταμένης Υπηρεσίας (Κ.Λ. Χανίων-Σούδας) είναι περίπου 35 χιλιόμετρα.
Εντός των ορίων του χώρου αρμοδιότητας του Λιμενικού Φυλακίου Γεωργιούπολης λειτουργούν πλήθος ξενοδοχειακών μονάδων όλων των κατηγοριών με συνολικό αριθμό κλινών περί τις 22.000.
Λειτουργούν επίσης 15 χώροι ναυαγοσωστών, καθώς υπάρχουν συχνά περιστατικά πνιγμών.
Δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις θαλασσίων μέσων αναψυχής καθώς και καταδυτικό κέντρο και χωροθετείται το πρώτο καταδυτικό πάρκο στη χώρα στη θέση «Ομπρόσγιαλος» Τ.Κ. Κεφαλά.
Από τον λιμένα Γεωργιούπολης αποπλέουν Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφη για την πραγματοποίηση ημερήσιων εκδρομών, ενώ ελλιμενίζεται ικανός αριθμός Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών.
Τα φαινόμενα της παράνομης αλιείας και σταθμεύσεως στον αιγιαλό, είναι συχνά καθ’όλη την διάρκεια του έτους.
Τα περιστατικά ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος με δυσμενέστατες συνέπειες στην τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη της περιοχής, είναι συχνά λόγω απουσίας εγκαταστάσεων βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων.
Το Λιμενικό Φυλάκιο Γεωργιούπολης, εφαρμόζοντας την υφιστάμενη διαταγή του ΥΝΑ, θα λειτουργεί ουσιαστικά υπό μορφή 12ωρης σκοπιάς τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο, ενώ για τους υπόλοιπους εννέα μήνες του έτους θα λειτουργεί υπό μορφή 8ωρης σκοπιάς.
Εύκολα γίνεται αντιληπτό, ότι ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας του Λιμενικού Φυλακίου, έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συναλλασσόμενους πολίτες, την δραματική υποβάθμιση της αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή καθώς και την κατάρρευση της πρόληψης παράνομων ενεργειών.
Η εξοικονόμηση πόρων και προσωπικού αποτελούσε τον Κεντρικό Στόχο της εφαρμογής του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στο Λιμενικό Σώμα.
Στην  συγκεκριμένη περίπτωση του τρόπου λειτουργίας του Λιμενικού Φυλακίου, ο προαναφερθείς ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ δεν ισχύει, μιας  και το Λιμενικό Φυλάκιο Γεωργιούπολης στεγάζεται σε κτίριο το οποίο έχει παραχωρηθεί δωρεάν, αναφορικά με τους λογαριασμούς ΝΕΡΟΥ Κ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ, από το Λιμενικό Ταμείο Χανίων, ενώ η 12ωρη και η 8ωρη λειτουργία του, απαιτεί καθημερινή μετακίνηση υπηρεσιακού οχήματος από και προς την Κεντρική Υπηρεσία , κάτι που συνεπάγεται αυξημένο λειτουργικό κόστος λόγω υπέρμετρης κατανάλωσης καυσίμων, αύξησης φθορών στα χρησιμοποιούμενα οχήματα κ.λ.π.
Επιπροσθέτως, σημείωσε, ότι το Λιμενικό Φυλάκιο Γεωργιούπολη απασχολούσε 4 Άτομα τα οποία μοιράζουν τις υπηρεσίες τους σε Γεωργιούπολη και Σούδα, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μηδαμινή ωφέλεια για την Κεντρική Υπηρεσία αναφορικά με την απασχόληση προσωπικού.
Κρίνουμε απαραίτητο να σας αναφέρουμε ότι ως Δημοτική Αρχή επιδιώκουμε την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και επιθυμούμε την ενίσχυση των δομών του Δήμου μας οι οποίες συμβάλλουν δραστικά και καταλυτικά με την παρουσία τους και την ενεργοποίησή τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Σε ετοιμότητα ο Δήμος Αποκορώνου”

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Αποκορώνου έκτακτη σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων για την έγκαιρη αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων που πρόκειται  να πλήξουν τον Δήμο μας από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο 19 Νοεμβρίου και για το επόμενο διήμερο, σύμφωνα και με τις συστάσεις της Γενικής Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
    Δόθηκαν οδηγίες και λήφθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα και παράλληλα συνιστούμε στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Για οποιαδήποτε συνδρομή και ενημέρωση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Δήμαρχος Αποκορώνου,Χαράλαμπος Κουκιανάκης : 6948375990
Πολιτική Προστασία Δήμου Αποκορώνου:
          Μαρκουλάκης Γεώργιος (Υπάλληλος Δήμου) ; 6974506195
          Κουκουράκης Ιωάννης (Αντιδήμαρχος) : 6944573801
          Κοτσιφάκης Αντώνης (Πρόεδρος ΔΣ): 6945379427
Γυπαράκης Γεώργιος (Αντιδήμαρχος υπεύθυνος σε θέματα ύδρευσης): 6974016500
Αθητάκης Ιωάννης (Αντιδήμαρχος υπεύθυνος καθαριότητας) : 6948529398

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Δρομολόγηση λύσεων στη συνάντηση Δημάρχου Αποκορώνου,Χαράλαμπου Κουκιανάκη, με Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης κ.Τζανάκη Μανώλη”

Πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2020 στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων, συνάντηση του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κου Τζανάκη Μανώλη και του Προϊσταμένου Εκπαύδευσης Θεμάτων κου Πρωτοπαπαδάκη Μανώλη, όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς τους και σχετίζονται με τη λειτουργικότητα σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο μας.
Από τον Δήμαρχο Αποκορώνου, Χαράλαμπο Κουκιανάκη, μεταφέρθηκαν οι δικαιολογημένες ανησυχίες της μαθητικής κοινότητας που έχουν να κάνουν με την εξ’αποστάσεως δωρεάν εκπαίδευση, τη μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, μετακινήσεις, προστατευτικά μέτρα κατά της πανδημίας, την έλλειψη καθηγητών κ.α.
Ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στη δημιουργία νέων τομέων και ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Βρυσών. Αναγνωρίστηκε το δίκαιο των αιτημάτων και συμφωνήθηκε από όλους να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια στην επίλυσή τους, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την χωρίς εμπόδια εκπαίδευση των μαθητών μας.
Ο δήμαρχος Αποκορώνου έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ύπαρξη δημιουργίας νέων τομέων και ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Βρυσών, διότι με αυτό τον τρόπο θα δίνεται η δυνατότητα στους νέους μας να συνεχίζουν τις σπουδές τους σε ανάλογες ειδικότητες στο Δημόσιο ΙΕΚ Αποκορώνου, αποκτώντας κρατικό πτυχίο που θα τους επιτρέπει να αποκατασταθούν επαγγελματικά στον τόπο καταγωγής τους και προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχει συνεννόηση με τη διεύθυνση του ΔΙΕΚ Αποκορώνου.
Αναφέρθηκε δε ότι από τη σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αποκορώνου έχει δρομολογηθεί άμεσα η προμήθεια και η διάθεση 80 tablet για την κάλυψη των αναγκών της εξ’αποστάσεως διδασκαλίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ, ύψους 400.000 ευρώ”

    Χρηματοδότηση έλαβε  ο Δήμος Αποκορώνου για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τις Θεομηνίες της 10ης Νοεμβρίου 2020, ύψους 400.000 ευρώ.
    Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, στις 10 Νοεμβρίου 2020 ο Δήμος Αποκορώνου χτυπήθηκε από ισχυρές καταιγίδες.Από τις καταιγίδες προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές σε πολλά τμήματα του Δημοτικού και Αγροτικού Οδικού Δικτύου και ειδικότερα παρουσιάστηκαν φαινόμενα απόθεσης φερτών υλικών (χώματα, πέτρες, κλαδιά) στην επιφάνεια των οδών. Επίσης σε διάφορες θέσεις συνέβησαν κατολισθήσεις πρανών και καταπτώσεις βράχων, με αποτέλεσμα τα προϊόντα αυτών να αποτεθούν στην επιφάνεια των οδών και στις τάφρους ομβρίων αυτών. Σε πολλές θέσεις επίσης παρουσιάστηκαν καθιζήσεις του οδοστρώματος και παράλληλη θραύση της στρώσης κυκλοφορίας. Τέλος διαπιστώθηκαν φαινόμενα αυλακωτής διάβρωσης του οδοστρώματος, ειδικά σε μη ασφαλτοστρωμένες ή τσιμεντοστρωμένες οδούς με μεγάλες κατά μήκος κλίσεις.
    Έχουν συμβεί εκτεταμένες διαβρώσεις εδαφών από τα απορρέοντα πλημμυρικά νερά οι οποίες είχαν επίσης ως συνέπεια το ξερίζωμα δέντρων και συστάδων φυσικής βλάστησης.
    Λόγω των ζημιών στο Δημοτικό και Αγροτικό Οδικό Δίκτυο, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατες δυσχέρειες στην κίνηση μεταξύ των οικισμών αλλά και προς το Εθνικό Οδικό Δίκτυο. Επίσης έχει διακοπεί η δυνατότητα πρόσβασης των αγροτών προς τις καλλιέργειές τους.
    Η διακοπή της προσπελασιμότητας των Δημοτικών και Αγροτικών Οδών αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την απασχόληση και την οικονομία της περιοχής αφού αυτή είναι κυρίως γεωργική και τουριστική.
    Αμέσως μετά τη θεομηνία, που έπληξε το Δήμο, κλιμάκια, αποτελούμενα από Μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μαζί με τους Αρμόδιους των Τοπικών Κοινοτήτων, διενήργησαν εκτεταμένες αυτοψίες, σε όλες της πληγείσες Δημοτικές Ενότητες, με σκοπό την αναλυτική καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν. Κατά τις αυτοψίες διαπιστώθηκαν   ζημιές σε δημόσιες υποδομές, Δίκτυο δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, Δίκτυο Ύδρευσης και Άρδευσης, Αντλιοστάσια. Αμέσως, συντάχθηκαν τα τεχνικά δελτία  έργου για αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές τα οποία και υπέβαλε ο Δήμος Αποκορώνου.
    Τελειώνοντας, ο δήμαρχος Αποκορώνου,Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών  για την άμεση ανταπόκριση για την πρώτη χρηματοδότηση σε έργα παρέμβασης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΕΚΤΕΤΑΜΈΝΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΥΨΟΥΣ 5.400.000 ΕΥΡΏ”

    Τεχνικό δελτίο έργου για αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές υπέβαλε ο Δήμος Αποκορώνου στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ύψους 5.400.000 ευρώ.
    Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, στις 10 Νοεμβρίου 2020 ο Δήμος Αποκορώνου χτυπήθηκε από ισχυρές καταιγίδες. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με δημοσιευμένα επίσημα δεδομένα, ότι στους βροχομετρικούς σταθμούς Βρυσσών, Ασή Γωνιάς και Αγ. Πάντων, του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών στον Δήμο Αποκορώνου, έπεσε την παραπάνω ημερομηνία, μέσα σε λίγες ώρες, το πολύ μεγάλο ύψος βροχής αντίστοιχα των 209, 268 και 126 χιλιοστών. Επισημαίνεται ότι, λόγω  αλλεπάλληλων Θεομηνιών, ο Δήμος Αποκορώνου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έως την 1η Απριλίου 2021, σύμφωνα με την με αριθμό 6741 / 29-09-2020 (ΑΔΑ : ΩΜΖΕ46ΜΤΛΒ-Ζ52) απόφαση του  Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.
    Από τις καταιγίδες προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές σε πολλά τμήματα του Δημοτικού και Αγροτικού Οδικού Δικτύου και ειδικότερα παρουσιάστηκαν φαινόμενα απόθεσης φερτών υλικών (χώματα, πέτρες, κλαδιά) στην επιφάνεια των οδών. Επίσης σε διάφορες θέσεις συνέβησαν κατολισθήσεις πρανών και καταπτώσεις βράχων, με αποτέλεσμα τα προϊόντα αυτών να αποτεθούν στην επιφάνεια των οδών και στις τάφρους ομβρίων αυτών. Σε πολλές θέσεις επίσης παρουσιάστηκαν καθιζήσεις του οδοστρώματος και παράλληλη θραύση της στρώσης κυκλοφορίας. Τέλος διαπιστώθηκαν φαινόμενα αυλακωτής διάβρωσης του οδοστρώματος, ειδικά σε μη ασφαλτοστρωμένες ή τσιμεντοστρωμένες οδούς με μεγάλες κατά μήκος κλίσεις.
    Έχουν συμβεί εκτεταμένες διαβρώσεις εδαφών από τα απορρέοντα πλημμυρικά νερά οι οποίες είχαν επίσης ως συνέπεια το ξερίζωμα δέντρων και συστάδων φυσικής βλάστησης.
    Λόγω των ζημιών στο Δημοτικό και Αγροτικό Οδικό Δίκτυο, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατες δυσχέρειες στην κίνηση μεταξύ των οικισμών αλλά και προς το Εθνικό Οδικό Δίκτυο. Επίσης έχει διακοπεί η δυνατότητα πρόσβασης των αγροτών προς τις καλλιέργειές τους.
    Η διακοπή της προσπελασιμότητας των Δημοτικών και Αγροτικών Οδών αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την απασχόληση και την οικονομία της περιοχής αφού αυτή είναι κυρίως γεωργική και τουριστική.
Τελειώνοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, απηύθυνε έκκληση προς την πολιτεία να ανταποκριθεί ΑΜΕΣΑ στην έγκριση της χρηματοδότησης, προκειμένου ο δήμος να μπορέσει να αποκαταστήσει τις ζημιές, ώστε οι κτηνοτρόφοι να μπορέσουν να προσεγγίσουν τις στάνες τους και οι αγρότες να προβούν στην ελαιοκομιδή.


Facebook twitter youtube