^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Την προηγούμενη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των μελών της προγραμματικής σύμβασης  για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και ανάδειξης της περιοχής του Κοιλιάρη.
     Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Δήμου Αποκορώνου και συμμετείχαν ο Δήμος, η περιφερειακή ενότητα Χανίων, η διεύθυνση δασών Χανίων, το μουσείο φυσικής ιστορίας και το πολυτεχνείο Κρήτης
     Αναπτύχθηκαν και αναλύθηκαν αφενός τα θέματα της προστασίας στα οποία παρουσιάστηκαν τεχνικές λεπτομέρειες ,κατασκευασιμότητα των αντιπλημμυρικών έργων και παρουσιάστηκε σε επίπεδο προκαταρκτικής μελέτης η δημιουργία ταμιευτήρα ανάσχεσης της ροής του ποταμού και χιλιάρι στοιχείο το οποίο δημιουργεί πρόσθετο απόθεμα χρήσης νερού για την ευρύτερη περιοχή  Στύλου, Νέου Χωριού ,Αρμένων και Καλυβών χρήσης επιπλέον 500.000 m³ για άρδευση.
     Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης δήλωσε την ικανοποίησή του και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την σημαντική συμβολή τους, για ένα τόσο σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Έχουμε την μεγάλη χαρά να σας παρουσιάσουμε και φέτος, ένα πλούσιο Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Δήμος Αποκορώνου και η Κοινωφελής  Επιχείρηση Αποκορώνου (Κ.Ε.Δ.Α.), , επιδιώκοντας πέρα από την ψυχαγωγία να τονίσουν τη σημασία του πολιτισμού στη ζωή μας ως   αντίδοτο στους δύσκολους καιρούς που βιώνομε.Σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και  Πολ. Συλλόγους  προσπαθούμε  να συνεχίσουμε να προσφέρουμε  όσο το δυνατόν περισσότερες και ποιοτικότερες, Πολιτιστικές Εκδηλώσεις που θα ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους, δημότες και επισκέπτες της περιοχής μας. Ξεφυλλίζοντας το έντυπο που κρατάτε στα χέρα σας, θα διαπιστώσετε, ότι το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων διαμορφώθηκε έτσι, ώστε να καλύπτει μία ευρεία γκάμα απαιτήσεων: Από θεατρικές παραστάσεις , συναυλίες , παιδικά δρώμενα ,  μέχρι χορευτικές και μουσικές εκδηλώσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες, που είναι βέβαιο, πως θα συντροφεύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις καλοκαιρινές μας βραδιές. Συνεχίζει  και φέτος, η αλληλεγγύη  να συμπορεύεται με τον πολιτισμό και ο πολιτισμός με τον εθελοντισμό, προσδοκώντας να στείλουμε  μηνύματα  ανθρωπιάς, κοινωνικής αλληλεγγύης, ελπίδας και αισιοδοξίας.  Σας προσκαλούμε να απολαύσετε στο έπακρο, το φετινό Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου μας ,να ξεφύγετε από τα άγχη της καθημερινότητας και να διασκεδάσετε! Καλό Καλοκαίρι!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου                                 Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας               
                                                                              - Πρόεδρος Κοινωφελούς   (Κ.Ε.Δ.Α.)

Χαράλαμπος Κουκιανάκης                                                    Αργυρώ    Μπενάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με αφορμή την συνέχιση των διαδικασιών της μετατροπής και επέκτασης του υποσταθμού της ΔΕΗ στις Βρύσες, την Παρασκευή 28/6/2019 και ώρα 11:00 π.μ. συνεδριάζει δημόσια σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις Βρύσες.

Παρακαλούμε όλους του φορείς του Δήμου μας, καθώς και τους νεοεκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους όπως παρευρεθούν στην εν λόγω συνεδρίαση προκειμένου να τοποθετηθούν επί του θέματος και να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΡΤΗΣΗ 1ης ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

Σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου στο  Δήμο Αποκορώνου πραγματοποιήθηκε τελετή για την ανάρτηση της 1ης «Γαλάζιας Σημαίας 2019», στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο "GEORGIOUPOLI RESORT"  που βρίσκεται στη Γεωργιούπολη.

Η τελετή ανάρτησης έγινε από τον δήμαρχο  Χαράλαμπο Κουκιανάκη ο οποίος ανέφερε ότι: «Αναρτούμε και φέτος τις πρώτες Γαλάζιες σημαίες σε παραλίες του Δήμου μας. Με τη μεθοδική δουλειά που πραγματοποιήσαμε  τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με την προσήλωση και στήριξη του τουριστικού προϊόντος καταφέραμε για το 2019 να βραβευτούμε  σε έντεκα παραλίες του Δήμου μας. Παραδίδουμε σε όλους τους πολίτες ένα κομμάτι φυσικής ομορφιάς που συνδυάζει την καθαρή θάλασσα με τις απαιτήσεις που εγγυάται η ύπαρξη της «γαλάζιας σημαίας».

Δελτίο τύπου για ναυαγοσωστική κάλυψη

Ο Δήμος Αποκορώνου  ανακοινώνει ότι από την 1η Ιουνίου έως την 30η Σεπτεμβίου  θα διαθέτει ναυαγοσώστες στους  14 ναυαγοσωστικούς πύργους, στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου που είναι στην περιοχή ευθύνης του.

Αναλυτικότερα, οι ναυαγοσώστες, ανά παραλία, θα έχουν ως εξής:

1. Kαλύβες (Θέση ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ) - Ένας (1)
2. Καλύβες (Θέση ΜΑΙΣΤΡΑΛΙ) )- Ένας (1)
3. Αλυρίδα -Ένας (1)
4. Γεωργιούπολη (Θέση 1- ΚΑΛΥΒΑΚΙ)- Ένας (1)
5. Γεωργιούπολη( Θέση 2- ΤROPICANA)- Ένας (1)
6. Γεωργιούπολη (Θέση 3- SUN KISS)- Ένας (1)
7. Γεωργιούπολη (Θέση 4-PILOT) )- Ένας (1)
8. Γεωργιούπολη (Θέση 5-ΠΟΔΕΙΔΟΝ)- Ένας (1)
9. Γεωργιούπολη (Θέση 6- Ανατολικά ΑΝΕΜΟS) )- Ένας (1)
10. Γεωργιούπολη (Θέση 7-ΓΥΡΟΓΙΑΛΙ)- Ένας (1)
11. Γεωργιούπολη (Θέση 8-VANDARIS PALACE)- Ένας (1)
12. Γεωργιούπολη (Θέση 9-VANDARIS BEACH)- Ένας (1)
13. Γεωργιούπολη (Θέση 10-KOURNAS VILLAGE)- Ένας (1)
14. Γεωργιούπολη (Θέση 11- MARI BEACH) )- Ένας (1)

Η υπηρεσία της ναυαγοσωστικής κάλυψης θα παρέχεται σε καθημερινή βάση, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 10.30 το πρωί εως τις 17.30 το απόγευμα από έμπειρους ναυαγοσώστες, οι οποίοι επικουρούνται από όλα τα τεχνικά και μηχανικά μέσα που θεωρούνται απαραίτητα για την σωστή εκτέλεση της κάλυψης, όπως ενδεικτικά μηχανοκίνητα σκάφη και βάθρο ναυαγοσώστη.

Ο Δήμος προχωρά σε όλες τις ενέργειες, ώστε να παρέχεται πρωτίστως στους κατοίκους και τους επισκέπτες η απαραίτητη ασφάλειά τους, διαφυλάσσοντας συγχρόνως και το υψηλό επίπεδο παροχών, στοχεύοντας στην όσο δυνατόν  ποιοτικότερη ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος.


Facebook twitter youtube