^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Δελτίο Τύπου “Συνεργασία Δήμου Αποκορώνου - ΜΑΙΧ στη Δράση Πολιτισμού και Παιδείας, με τίτλο: “Οργανωσιακή Κουλτούρα και Διοίκηση στην Εκπαίδευση”


Στην υπογραφή σύμβασης για τη διοργάνωση από κοινού του επιμορφωτικού προγράμματος “Οργανωσιακή Κουλτούρα και Διοίκηση στην Εκπαίδευση”, προχώρησαν ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης και ο Διευθυντής του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ), Δρ. Γεώργιος Μπαουράκης, Παρούσα στην υπογραφή της σύμβασης ήταν η Δ/ντρια της Α βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Πόπη Κασσωτάκη Ψαρουδάκη.

‘Οπως δήλωσαν ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης και ο  Διευθυντής του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ), Δρ. Γεώργιος Μπαουράκης, το επιμορφωτικό πρόγραμμα στοχεύει στην αναβάθμιση του μαθησιακού περιβάλλοντος και στην βελτίωση της  ποιότητας του σχολικού χώρου ενισχύοντας παράλληλα  τις οργανωτικές και διοικητικές δεξιότητες των εκπαιδευτικών.  Στη δράση συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αποκορώνου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ”


Όπως είχαμε ενημερώσει μετά την απομάκρυνση των ογκωδών από τις παραλίες , σήμερα ξεκίνησε και ο καθαρισμός όλων των παραλιών του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας, με τη χρήση ειδικού μηχανήματος κοσκινίσματος της άμμου, ξεκίνησε τις εργασίες καθαρισμού όλου του παραλιακού μετώπου από Καλύβες, Αλμυρίδα, Γεωργιούπολη έως παραλία Καβρού.
Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα 10 ημερών. Σε εξέλιξη δε είναι και οι εργασίες καθαριότητας και καλλωπισμού σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους στα χωριά μας, από συνεργεία ιδιώτη εργολάβου, που έχει αναθέσει η Δημοτική Αρχή.
“Η υπηρεσία καθαριότητας καταβάλλει καθημερινά προσπάθειες, για ένα καθαρό Αποκόρωνα, στην προσπάθειά μας αυτή τους θέλουμε όλους αρωγούς, προκειμένου όλοι μαζί να αναβαθμίσουμε την καθαριότητα στον Δήμο μας”, τόνισε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας. Ιωάννης Αθητάκης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Rapid Test σε Βάμο και Βρύσες”


Ο Δήμος Αποκορώνου  σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την Κινητή Μονάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ Χανίων έχει προγραμματίσει δωρεάν μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 απέναντι από το Γυμνάσιο-Λύκειο Βάμου τη Δευτέρα  17 Μαΐου και ώρες 10:00-13:00  και στην πλατεία των Βρυσών τη Τρίτη 18 Μαΐου και ώρες 10:00-13:00 σε όσους δημότες επιθυμούν να εξεταστούν.
Οι προσερχόμενοι πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους ή τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο  και θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του test καθώς επίσης να εφαρμόσουν τα μέτρα ατομικής προστασίας και να τηρούν τις αποστάσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Οριοθέτηση περιοχών, που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 20ης έως 22ας Οκτωβρίου 2020 και της 6ης,7ης,8ης και 10ης Νοεμβρίου 2020 στον Δήμο Αποκορώνου - Διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής”


Ο Δήμος Αποκορώνου ενημερώνει τους δημότες, που επλήγησαν από  τις πλημμύρες της 20ης έως 22ας Οκτωβρίου 2020 και της 6ης,7ης,8ης και 10ης Νοεμβρίου 2020 ότι εκδόθηκε η με αρ. πρωτ. Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./7280/Α325/2021 ΦΕΚ B’ 1763/28.04.2021  απόφαση που αφορά στις προθεσμίες και τη διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για επισκευή ή ανακατασκευή κτιρίων πληγέντων από τις ανωτέρω πλημμύρες και με την οποία οριοθετούνται οι παρακάτω περιοχές του Δήμου Αποκορώνου: α) Όλη η δημοτική ενότητα Ασή Γωνιάς β) Η κοινότητα Κουρνά της δημοτικής ενότητας Γεωργιουπόλεως,
Στην ανωτέρω απόφαση καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι προθεσμίες, ο τρόπος και τα δικαιολογητικά χορήγησης της στεγαστικής συνδρομής.
Για πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην παραπάνω απόφαση, στην αρμόδια υπηρεσία ( Τομέας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Ν.Χανίων (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.-Ν.Χανίων) της Γενικής Γραμματείας Υποδομών στο τηλέφωνο: 28210-29287, καθώς επίσης και στα ΚΕΠ Γεωργιούπολης τηλ.28253-40600 και Ασή Γωνιάς τηλ.28313-40320.

Εκ του Δήμου Αποκορώνου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Προσφορά αγάπης για το Πάσχα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αποκορώνου


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, του Δ Αποκορώνου ενόψει του Πάσχα ετοίμασε πασχαλινά πακέτα – τσάντες προσφοράς και ΑΓΑΠΗΣ για τις ευπαθείς ομάδες.
Πρόκειται για μια πράξη αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο και αφορά 385 οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, ενώ  παράλληλα ενεργοποιεί την τοπική κοινωνία, ενισχύει την κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Αποκόρωνα.
Μέσα σε κλίμα ανθρώπινης αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης, η πασχαλινή διανομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου έχει ήδη ξεκινήσει από χθες  Μ.Τρίτη 27 Απρίλη και ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απρίλη με διανομή «κατ’ οίκον»  και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό .
Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης και η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου ευχαριστεί όλους τους απλούς πολίτες ,ντόπιους κι Ευρωπαίους, που στέκονται αρωγοί στο δύσκολο έργο ,τους παραγωγούς και επιχειρηματίες που προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, τους ιερείς, τους  εργαζόμενους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες  του  Δήμου καθώς και τους Εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου για την ανιδιοτελή προσφορά τους, οι οποίοι αποδεικνύουν καθημερινά ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, η αγάπη και η προσφορά προς τον Αποκόρωνα , και ειδικά προς τον συνάνθρωπό μας, είναι αξίες βαθιά ριζωμένες μέσα μας και όλοι μαζί ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη που τόσο ανάγκη έχουμε στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.
Ιδιαίτερες θερμές ευχαριστίες για τη φετινή διανομή του Πάσχα στην Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων που για μια ακόμη χρονιά  ενίσχυσε την  προσπάθεια μας προσφέροντας 700 κιλά αρνίσιο κρέας όπως και στην οικογένεια Φυντριλάκη που προσέφερε ποσότητα  πορτοκαλιών εις μνήμη του Νικ. Φυντριλάκη,  ιεροψάλτη Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Καλυβών.
Είθε το φετινό Πάσχα  να σηματοδοτήσει την έναρξη  μιας νέας προσπάθειας να φωτίσει τις ψυχές όλων μας με πίστη, ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο με αγάπη και προσφορά για τον τόπο και τον συνάνθρωπο μας !!


Facebook twitter youtube