^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Κατασκευή 5χ5 στον Στύλο, αναβάθμιση παιδικής χαράς Καλυβών”


Υπεγράφησαν σήμερα συμβάσεις ανάθεσης προμήθειας με τίτλους “Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο 5χ5 Στύλου” ,προϋπολογισμού 24.800 ευρώ και “Προμήθεια εξοπλισμού παιδικής χαράς Καλυβών¨προϋπολογισμού 15.000 ευρώ, μεταξύ του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη και του Πολυμίλη Κωνσταντίνου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, μετά την ολοκλήρωση της α’φάσης του 5χ5 του Στύλου με έργα αποστράγγισης κ.λ.π. προβαίνουμε στην προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα και εξοπλισμού για τις ανάγκες του γηπέδου ποδοσφαίρου 5χ5 (διαστάσεων αγωνιστικού χώρου 20,00μ. Χ 40,00μ.) στον οικισμό Στύλου της Δ.Ε. Αρμένων. Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες άθλησης και αναψυχής των κατοίκων του οικισμού και της ευρύτερης περιοχής και δεδομένου ότι η λοιπή τεχνική υποδομή του γηπέδου είναι σε πολύ καλή κατάσταση κρίνεται αναγκαία η προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, περίφραξης και εξοπλισμού.
Ειδικότερα στην παρούσα προμήθεια περιλαμβάνεται, προμήθεια, μεταφορά, τοποθέτηση, γραμμογράφηση και παράδοση έτοιμου για χρήση, υδροπερατού συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς ύψους 50mm, με ελαστική υπόβαση από ίνες μονόκλωνες, τοποθετημένου επάνω σε σταθερή επιφάνεια περίπου 1000 m2. Η πλήρωση του συνθετικού χλοοτάπητα θα γίνει με προσθήκη χαλαζιακής άμμου κοκκομετρίας 0,4 mm, στο 40% της πλήρωσης και κόκκων καουτσούκ κοκκομετρίας 0,5 mm έως 2 mm, στο 60% της πλήρωσης. Ο αγωνιστικός χώρος θα πρέπει να έχει την κατάλληλη κλίση 1,5% κατά μήκος των δυο μεγάλων πλευρών ώστε να γίνεται σωστά η απορροή των όμβριων υδάτων εκτός του χώρου του γηπέδου.
Ακόμα η προμήθεια περιλαμβάνει την περίφραξη του χώρου με σωλήνες ύψους 3,00μ. γαλβανισμένες 2 ιντσών ανά 3 μέτρα βιδωμένους στο περιμετρικό τοιχίο πάχους 0,30μ. με την απαραίτητη είσοδο. Η περίφραξη συμπληρώνεται με γαλβανισμένο πλέγμα με οπές 5 Χ 5 εκ. και πάχους 3 χιλ..
Επίσης περιλαμβάνεται η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού, ήτοι δύο εστιών ποδοσφαίρου (για γήπεδο 5Χ5) μαζί με το δίκτυ. Ακόμα σε αυτήν την προμήθεια είναι απαραίτητο να γίνει η προμήθεια και τοποθέτηση δύο επιπλέον  εστιών ποδοσφαίρου (για γήπεδο 5Χ5) μαζί με το δίκτυ για το γήπεδο 5Χ5 του οικισμού των Αρμένων της Δ.Ε. Αρμένων καθώς τα υφιστάμενα τέρματα εκεί είναι κατεστραμμένα.


Όσον αφορά την παιδική χαρά Καλυβών η προμήθεια αφορά στην αναβάθμιση της παιδικής χαράς, με την προσθήκη νέων οργάνων, καθώς και όλες οι απαιτούμενες εργασίες που προβλέπονται ώστε μετά από την αποπεράτωση αυτών, ο χώρος που φιλοξενεί την παιδική χαρά να κρίνεται ασφαλής, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς ασφαλείας.
Στο νέο σχεδιασμό της παιδικής χαράς προτείνεται να τοποθετηθούν νέα όργανα, τα οποία αφορούν μια τετραπλή κούνια (παίδων και νηπίων), ένα θεματικό κάστρο (με τσουλήθρα, αναρρίχηση κλπ.) και μια σταυρωτή τραμπάλα. Κάποια από τα υφιστάμενα όργανα (το μονόζυγο και το παιχνίδι ελατήριο) θα συντηρηθούν και θα τοποθετηθούν κατάλληλα στο χώρο εάν τελικά αυτά μπορούν να πιστοποιηθούν κατάλληλα.
Τελειώνοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες προκειμένου να καλυφθούν σε όλο το εύρος του Δήμου μας οι ανάγκες άθλησης και ψυχαγωγίας, με συνθήκες ασφάλειας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Rapid Test τη Μεγάλη Τρίτη στη Γεωργιούπολη”


Ο Δήμος Αποκορώνου  σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την Κινητή Μονάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ Χανίων έχει προγραμματίσει δωρεάν μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 στο ενοριακό κέντρο Γεωργιούπολης την Μεγάλη Τρίτη  27 Απριλίου και ώρες 10:00-13:00  σε όσους δημότες επιθυμούν να εξεταστούν.
Οι προσερχόμενοι πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους ή τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο  και θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του test καθώς επίσης να εφαρμόσουν τα μέτρα ατομικής προστασίας και να τηρούν τις αποστάσεις. Για τη μετακίνησή τους θα πρέπει να στείλουν μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ  ΧΑΝΙΩΝ
ΔΗΜΟΣ  ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
YΠ. ΥΔΡΕΥΣΗΣ                                                           ΒΑΜΟΣ  21/4/2021
ΤΗΛ. 2825340208                                                       


ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε  ότι η γεώτρηση  στο  ΝΈΟ ΧΩΡΙΌ κάηκε  λόγω φυσικής φθοράς .
Από  την πρώτη στιγμή τα συνεργεία της Υπηρεσίας Ύδρευσης μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να υδροδοτήσουν το 80% του χωριού από το νερό του Στύλου και των Μαχαιρών .
Όσον αφορά το υπόλοιπο 20% που είναι η υψηλή ζώνη του χωριού , θα υδροδοτηθεί έως τις μεσημβρινές ώρες σήμερα με προσωρινή λύση έως ότου γίνει η πλήρης αποκατάσταση της γεώτρησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Σύγχρονες και ασφαλείς έντεκα (11) παιδικές χαρές για τους μικρούς Αποκορωνιώτες και τις οικογένειές τους στον Δήμο Αποκορώνου”


Υπογράφηκε η σύμβαση και ξεκίνησαν οι εργασίες της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Αποκορώνου»  προϋπολογισμού 290.421,02€ με Φ.Π.Α, μεταξύ του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη και του αναδόχου   Πολυμίλη Κωνσταντίνου του Ιωσήφ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και ίδιους πόρους του Δήμου Αποκορώνου .
Το αντικείμενο της  σύμβασης αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων και δαπέδων ασφαλείας σε ήδη υπάρχουσες παιδικές χαρές Δήμου Αποκορώνου. Επίσης, περιλαμβάνονται και οι δαπάνες του συνόλου των απαραίτητων εργασιών για την πλήρη εγκατάσταση των δαπέδων και των υπό προμήθεια ειδών, καθώς και όλες οι απαιτούμενες εργασίες που προβλέπονται ώστε μετά από την αποπεράτωση αυτών, οι χώροι που φιλοξενούν τις παιδικές χαρές να κρίνονται ασφαλείς και να τηρούν τους ισχύοντες κανονισμούς ασφαλείας.
Ειδικότερα η  προμήθεια σκοπεύει στην βελτίωση, αναβάθμιση εννιά παιδικών χαρών του Δήμου Αποκορώνου, με σκοπό να γίνουν κατάλληλες για χρήση και εν συνεχεία να πιστοποιηθούν και να αδειοδοτηθούν, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 28492/11-05-2009 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β 931/18-05-2009), όπου καθορίζονται οι προϋποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την κατασκευή και λειτουργία των παιδικών χαρών Δήμων και Κοινοτήτων, όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει, καθώς και τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα ασφαλείας και πιστοποίησης ΕΝ 1176:2008 και ΕΝ 1177:2008, σύμφωνα με τους όρους και τις προδιαγραφές της σχετικής διακήρυξης και της προσφοράς της αναδόχου.
Βασικός στόχος των παρεμβάσεων που προτείνονται στα πλαίσια της παρούσας σύμβασης είναι η αναβάθμιση και η λειτουργική αποκατάσταση των χώρων αυτών, μέσω της αντικατάστασης του υπάρχοντος εξοπλισμού (καθιστικά, κάδοι απορριμμάτων, αστικός εξοπλισμός κ.λπ.) αλλά και της τοποθέτησης νέου (συμπεριλαμβανομένων οργάνων παιδικής χαράς), σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών.
Ο σχεδιασμός της εκάστοτε Παιδικής Χαράς θα γίνει βάσει των προϋποθέσεων που ισχύουν για την πιστοποίησή της και αφετέρου η κατάλληλη σχεδίαση της Παιδικής Χαράς να έχει ως στόχο την βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών διαφορετικών ηλικιακών ομάδων και διαφορετικών κινητικών ικανοτήτων, την κοινωνικοποίησή τους, αλλά και την δημιουργία ενός ευχάριστου χώρου αναμονής και ξεκούρασης για τους ενήλικες συνοδούς.

Όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, διεκδικούμε και πετυχαίνουμε χρηματοδοτήσεις με βασικό μας μέλημα την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και επισκεπτών του Δήμου μας σε όλους τους τομείς. Οι μικροί μας Αποκορωνιώτες και οι οικογένειές τους αποκτούν τη δυνατότητα για ασφαλές υπαίθριο παιχνίδι.
Ακόμα, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, ανέφερε ότι με ξεχωριστές συμβάσεις  έχει δρομολογηθεί  η αναβάθμιση ακόμα δύο  παιδικών χαρών . Στόχος μας είναι μόλις τελειώσει η αναβάθμιση των πρώτων έντεκα (11) παιδικών χαρών σε δεύτερη φάση να αποκτήσουν όλα τα χωριά του Δήμου μας ασφαλείς χώρους αναψυχής και παιχνιδιού.


Facebook twitter youtube