^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Προσφορά αγάπης για το Πάσχα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αποκορώνου


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, του Δ Αποκορώνου ενόψει του Πάσχα ετοίμασε πασχαλινά πακέτα – τσάντες προσφοράς και ΑΓΑΠΗΣ για τις ευπαθείς ομάδες.
Πρόκειται για μια πράξη αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο και αφορά 385 οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, ενώ  παράλληλα ενεργοποιεί την τοπική κοινωνία, ενισχύει την κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Αποκόρωνα.
Μέσα σε κλίμα ανθρώπινης αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης, η πασχαλινή διανομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου έχει ήδη ξεκινήσει από χθες  Μ.Τρίτη 27 Απρίλη και ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απρίλη με διανομή «κατ’ οίκον»  και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό .
Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης και η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου ευχαριστεί όλους τους απλούς πολίτες ,ντόπιους κι Ευρωπαίους, που στέκονται αρωγοί στο δύσκολο έργο ,τους παραγωγούς και επιχειρηματίες που προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, τους ιερείς, τους  εργαζόμενους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες  του  Δήμου καθώς και τους Εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου για την ανιδιοτελή προσφορά τους, οι οποίοι αποδεικνύουν καθημερινά ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, η αγάπη και η προσφορά προς τον Αποκόρωνα , και ειδικά προς τον συνάνθρωπό μας, είναι αξίες βαθιά ριζωμένες μέσα μας και όλοι μαζί ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη που τόσο ανάγκη έχουμε στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.
Ιδιαίτερες θερμές ευχαριστίες για τη φετινή διανομή του Πάσχα στην Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων που για μια ακόμη χρονιά  ενίσχυσε την  προσπάθεια μας προσφέροντας 700 κιλά αρνίσιο κρέας όπως και στην οικογένεια Φυντριλάκη που προσέφερε ποσότητα  πορτοκαλιών εις μνήμη του Νικ. Φυντριλάκη,  ιεροψάλτη Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Καλυβών.
Είθε το φετινό Πάσχα  να σηματοδοτήσει την έναρξη  μιας νέας προσπάθειας να φωτίσει τις ψυχές όλων μας με πίστη, ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο με αγάπη και προσφορά για τον τόπο και τον συνάνθρωπο μας !!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Κατασκευή 5χ5 στον Στύλο, αναβάθμιση παιδικής χαράς Καλυβών”


Υπεγράφησαν σήμερα συμβάσεις ανάθεσης προμήθειας με τίτλους “Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο 5χ5 Στύλου” ,προϋπολογισμού 24.800 ευρώ και “Προμήθεια εξοπλισμού παιδικής χαράς Καλυβών¨προϋπολογισμού 15.000 ευρώ, μεταξύ του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη και του Πολυμίλη Κωνσταντίνου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, μετά την ολοκλήρωση της α’φάσης του 5χ5 του Στύλου με έργα αποστράγγισης κ.λ.π. προβαίνουμε στην προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα και εξοπλισμού για τις ανάγκες του γηπέδου ποδοσφαίρου 5χ5 (διαστάσεων αγωνιστικού χώρου 20,00μ. Χ 40,00μ.) στον οικισμό Στύλου της Δ.Ε. Αρμένων. Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες άθλησης και αναψυχής των κατοίκων του οικισμού και της ευρύτερης περιοχής και δεδομένου ότι η λοιπή τεχνική υποδομή του γηπέδου είναι σε πολύ καλή κατάσταση κρίνεται αναγκαία η προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, περίφραξης και εξοπλισμού.
Ειδικότερα στην παρούσα προμήθεια περιλαμβάνεται, προμήθεια, μεταφορά, τοποθέτηση, γραμμογράφηση και παράδοση έτοιμου για χρήση, υδροπερατού συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς ύψους 50mm, με ελαστική υπόβαση από ίνες μονόκλωνες, τοποθετημένου επάνω σε σταθερή επιφάνεια περίπου 1000 m2. Η πλήρωση του συνθετικού χλοοτάπητα θα γίνει με προσθήκη χαλαζιακής άμμου κοκκομετρίας 0,4 mm, στο 40% της πλήρωσης και κόκκων καουτσούκ κοκκομετρίας 0,5 mm έως 2 mm, στο 60% της πλήρωσης. Ο αγωνιστικός χώρος θα πρέπει να έχει την κατάλληλη κλίση 1,5% κατά μήκος των δυο μεγάλων πλευρών ώστε να γίνεται σωστά η απορροή των όμβριων υδάτων εκτός του χώρου του γηπέδου.
Ακόμα η προμήθεια περιλαμβάνει την περίφραξη του χώρου με σωλήνες ύψους 3,00μ. γαλβανισμένες 2 ιντσών ανά 3 μέτρα βιδωμένους στο περιμετρικό τοιχίο πάχους 0,30μ. με την απαραίτητη είσοδο. Η περίφραξη συμπληρώνεται με γαλβανισμένο πλέγμα με οπές 5 Χ 5 εκ. και πάχους 3 χιλ..
Επίσης περιλαμβάνεται η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού, ήτοι δύο εστιών ποδοσφαίρου (για γήπεδο 5Χ5) μαζί με το δίκτυ. Ακόμα σε αυτήν την προμήθεια είναι απαραίτητο να γίνει η προμήθεια και τοποθέτηση δύο επιπλέον  εστιών ποδοσφαίρου (για γήπεδο 5Χ5) μαζί με το δίκτυ για το γήπεδο 5Χ5 του οικισμού των Αρμένων της Δ.Ε. Αρμένων καθώς τα υφιστάμενα τέρματα εκεί είναι κατεστραμμένα.


Όσον αφορά την παιδική χαρά Καλυβών η προμήθεια αφορά στην αναβάθμιση της παιδικής χαράς, με την προσθήκη νέων οργάνων, καθώς και όλες οι απαιτούμενες εργασίες που προβλέπονται ώστε μετά από την αποπεράτωση αυτών, ο χώρος που φιλοξενεί την παιδική χαρά να κρίνεται ασφαλής, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς ασφαλείας.
Στο νέο σχεδιασμό της παιδικής χαράς προτείνεται να τοποθετηθούν νέα όργανα, τα οποία αφορούν μια τετραπλή κούνια (παίδων και νηπίων), ένα θεματικό κάστρο (με τσουλήθρα, αναρρίχηση κλπ.) και μια σταυρωτή τραμπάλα. Κάποια από τα υφιστάμενα όργανα (το μονόζυγο και το παιχνίδι ελατήριο) θα συντηρηθούν και θα τοποθετηθούν κατάλληλα στο χώρο εάν τελικά αυτά μπορούν να πιστοποιηθούν κατάλληλα.
Τελειώνοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες προκειμένου να καλυφθούν σε όλο το εύρος του Δήμου μας οι ανάγκες άθλησης και ψυχαγωγίας, με συνθήκες ασφάλειας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Rapid Test τη Μεγάλη Τρίτη στη Γεωργιούπολη”


Ο Δήμος Αποκορώνου  σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την Κινητή Μονάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ Χανίων έχει προγραμματίσει δωρεάν μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 στο ενοριακό κέντρο Γεωργιούπολης την Μεγάλη Τρίτη  27 Απριλίου και ώρες 10:00-13:00  σε όσους δημότες επιθυμούν να εξεταστούν.
Οι προσερχόμενοι πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους ή τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο  και θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του test καθώς επίσης να εφαρμόσουν τα μέτρα ατομικής προστασίας και να τηρούν τις αποστάσεις. Για τη μετακίνησή τους θα πρέπει να στείλουν μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ  ΧΑΝΙΩΝ
ΔΗΜΟΣ  ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
YΠ. ΥΔΡΕΥΣΗΣ                                                           ΒΑΜΟΣ  21/4/2021
ΤΗΛ. 2825340208                                                       


ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε  ότι η γεώτρηση  στο  ΝΈΟ ΧΩΡΙΌ κάηκε  λόγω φυσικής φθοράς .
Από  την πρώτη στιγμή τα συνεργεία της Υπηρεσίας Ύδρευσης μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να υδροδοτήσουν το 80% του χωριού από το νερό του Στύλου και των Μαχαιρών .
Όσον αφορά το υπόλοιπο 20% που είναι η υψηλή ζώνη του χωριού , θα υδροδοτηθεί έως τις μεσημβρινές ώρες σήμερα με προσωρινή λύση έως ότου γίνει η πλήρης αποκατάσταση της γεώτρησης.


Facebook twitter youtube