^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Απολογισμός πεπραγμένων 2011-2014 Δήμου Αποκορώνου

Μετά από 24 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιοχής έχοντας διανύσει όλα τα σκαλοπάτια της τοπικής αυτοδιοίκησης από κοινοτάρχης Εμπροσνέρου, Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Κρυονερίδας και τώρα Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου του Αποκόρωνα, θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους Δημότες του Δήμου Αποκόρωνα ξεκινώντας από το χωριό μου ως και το τελευταίο Δημότη του μεγάλου Δήμου του Αποκόρωνα.

Περισσότερα...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Βρύσες14/05/2014

Αριθ. Πρωτ.-8174-

ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

 

Δ/νση : Βρύσες Χανίων

Τ.Κ 730 07

Τηλ. :2825340319

Fax :2825051211

E-Mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληρ. Θ. Αναγνωστάκης

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του ν.3852/2010«Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α΄ 87).

2. Την αριθ 38/2014 Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου, με την οποία ανακηρύχθηκαν οι Συνδυασμοί υποψηφίων περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων για την ανάδειξη των Περιφερειακών Αρχών Περιφέρειας Κρήτης της 18ης Μαΐου 2014.

Γνωστοποιούμε ότι

Για τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών περιφερειακών αρχών της 18ης Μαΐου 2014 ανακηρύχθηκαν οι παρακάτω συνδυασμοί υποψηφίων.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 09/05/2014

Ο Δήμος Αποκορώνου με βάση τις διατάξεις του άρθρου 51 του Ν.4257/14, που αφορά ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών, καλεί τους δημότες με ληξιπρόθεσμες οφειλές να προσέλθουν στα γραφεία του Δήμου για ρύθμιση αυτών έως την 14/08/2014 (ημερομηνία λήξης αιτήσεων για υπαγωγή στις ρυθμίσεις του Νόμου) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2825340326 & 2825340313 Γραφείο Εσόδων

Βρύσες 9-5-14

Εκ του Δήμου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Βρύσες14/05/2014

Αριθ. Πρωτ.-8173-

ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

 

Δ/νση : Βρύσες Χανίων

Τ.Κ 730 07

Τηλ. :2825340319

Fax :2825051211

E-Mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληρ. Θ. Αναγνωστάκης

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 23 ν.3852/2010«Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α΄ 87).

2. Την αριθ. 20/2014 Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χανίων, όπως διορθώθηκε με τις αριθμ. 27/2014, 35/2014 και 36/2014 όμοιές της, με τις οποίες ανακηρύχθηκαν οι αναφερόμενοι σ’ αυτήν Συνδυασμοί Υποψηφίων Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Συμβούλων Δημοτικών Κοινοτήτων, Συμβούλων Τοπικών Κοινοτήτων και Εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αποκορώνου, των εκλογών για την ανάδειξη των Δημοτικών Αρχών της 18ης Μαΐου 2014.

Γνωστοποιούμε ότι

Για τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 ανακηρύχθηκαν οι παρακάτω συνδυασμοί υποψηφίων για το Δήμο Αποκορώνου.

Περισσότερα...

1η Ανάρτηση Κτηματογραφικών διαγραμμάτων εφαρμογής σχεδίου πόλεως Καβρού

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αποκορώνου, στο Δημαρχείο Αποκορώνου, στις Βρύσες Χανίων, από την Δευτέρα 31/3/2014 μέχρι και την Δευτέρα 14/4/2014

Περισσότερα...


Facebook twitter youtube