^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Προγραμματισμός πολιτιστικών εκδηλώσεων έτους 2015

Ο Δήμος Αποκορώνου καλεί σε σύσκεψη όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του Αποκόρωνα, στο Δημαρχείο την Δευτέρα 02/02/2015 και ώρα 12.00 μ.μ στην Αίθουσα "Γαλανάκης Ειρηναίος" με θέμα "Εκδηλώσεις για το έτος 2015".

Περισσότερα...

Πρόσκληση Δάφνης

To Α.Π.Σ Δάφνη Αποκορώνου διοργανώνει φιλανθρωπικό τουρνουά την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου

& ώρα 14.00 στο γήπεδο Εμπροσνέρου με σκοπό την ενίσχυση απόρων οικογενειών

μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου τής Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Αποκορώνου.

Συγκεντρώνοντας τρόφιμα μακράς διάρκειας (π.χ γάλα εβαπορέ αλεύρι, μακαρόνια κ.α)

αντί εισιτηρίου.

 

Συμμετέχοντες ομάδες:

ΑΜΥΛΑ ΓΕΡΑΝΙΟΥ- ΜΟΔΙΟΥ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΝΙΩΝ

A.Γ. Σ. ΣΦΑΚΙΩΝ

ΔΑΦΝΗ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Με το σύνθημα “γίνε και συ τροφο-δότης”

Να είστεόλοι εκεί !!!

Ανακοίνωση - Πρόσκληση

Στο πλαίσιο της εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας, ο Δήμος Αποκο-
ρώνου Χανίων επιθυμεί να καλύψει θέσεις όλων των ειδικοτήτων, με προσωπικό μόνιμο ή
ΙΔΑΧ, από άλλους ΟΤΑ α ́ και β ́ βαθμού.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση Δημάρχου επ' ευκαιρίας των Χριστουγένων

Αγαπητή δημότισσα,

Αγαπητέ δημότη,

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας γνωρίζαμε ότι όλοι οι πολίτες πλέον βιώνουν οικονομικές δοκιμασίες.

Αποφασίσαμε λοιπόν να απλώσουμε ένα δίκτυο προστασίας για όλους.

Οι περικοπές όμως στους πόρους που ο Δήμος μας έχει πρόσβαση είναι δραματικές.

Καλούμαστε λοιπόν, με πολύ λιγότερα να κάνουμε πολύ περισσότερα !

Περισσότερα...

ΑΠΟΦΑΣΗ Αριθ. 138/2014

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
Έχοντας υπ’ όψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3463/ 2006 «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων».
2. Την 101/2014 (ΑΔΑ:6Ρ5ΒΩΨΤ-ΞΒΣ)Απόφαση Δημάρχου για “Ορισμός Αντιδημάρχων &
μεταβίβαση αρμοδιοτήτων”.
3. Τις υπηρεσιακές ανάγκες του Δήμου.

Περισσότερα...

Γνωστοπίηση για την πρόσληψη ενος ειδικού συνεργάτη

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν. 3584/2007 (ΦΕΚ 143/Α/28-6-2007) "Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων".

Περισσότερα...

Μαθήματα σκακιού

Ο Δήμος μας σε συνεργασία με το τμήμα Σκακιού τού Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων οργανώνει μαθήματα σκακιού και καλεί τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν σε αυτά.

Περισσότερα...


Facebook twitter youtube