^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Οι Αντιδήμαρχοι_old

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου με την Πράξη του 44/2012 και αφού έλαβε υπόψη τα άρθρα 59 και 282 παρ. 16 του ν. 3852/10, ορίζει τους Αντιδημάρχους του Δήμου Αποκορώνου, για χρονικό διάστημα δύο χρόνων (δηλαδή από 16/08/2012 έως τη λήξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου), μεταβιβάζοντας σε αυτούς συγκεκριμένες αρμοδιότητες του, όπως παρακάτω:

Α.    Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Χαριτάκη Εμμανουήλ και του μεταβιβάζει

 • καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:
 1. την εποπτεία της Υπηρεσίας ύδρευσης Άρδευσης (συντήρηση και διαχείρισης των συστημάτων ύδρευσης, άρδευσης, των αντλιοστασίων & τη διαχείριση του νερού
 2. τη Δ/νση λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού Καλυβών
 3. αρμοδιότητες για θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Παραμένει ως Ληξίαρχος στην δημοτική ενότητα  Αρμένων.

Β.    Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Ζυμβραγουδάκη Ευάγγελο ως αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και του μεταβιβάζει:

 • καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:
 1. την εποπτεία και ευθύνη της Υπηρεσίας Καθαριότητας (την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων και των αποβλήτων, της οργάνωσης και διάθεσης των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά σε κεντρικό επίπεδο)
 2. τη διαχείριση του Δημοτικού Φωτισμού
 3. αρμόδιος του Γραφείου κινήσεως και των οχημάτων του Δήμου
 4. αρμόδιος τμήματος Π.Σ.Ε.Α.
 5. αρμοδιότητες για θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Γ. Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Βαγιωνάκη Πέτρο και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

 1. θέματα  Περιβάλλοντος (επίβλεψη μελετών και έργων προστασίας περιβάλλοντος – Πρασίνου, την ευθύνη του τομέα Ανάπτυξης, εναλλακτικών μορφών ενέργειας, έρευνας  και τεχνολογίας, την ευθύνη των Δασών, δημοτικών και κοινοτικών καλλιεργητικών εκτάσεων και  βοσκοτόπων)
 2. καταστημάτων, επιχειρήσεων  και εμπορίου (τον έλεγχο και την έκδοση πάσης φύσεως αδειών καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τη χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος, την προστασία της δημόσιας υγείας, τον υγειονομικό έλεγχο  των καταστημάτων και επιχειρήσεων, την προστασία του καταναλωτή, τη λειτουργία Δημοτικών και λαϊκών αγορών, εμποροπανηγύρεων, την άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων και τη χορήγηση των σχετικών αδειών, τη Διαφήμιση, και τους χώρους για την τοποθέτηση πλαισίων προβολής υπαίθριας διαφήμισης και την επιβολή σχετικών προστίμων (ν.2946/2001, ΦΕΚ 224Α’/2001)
 3. την προεδρία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
 4. αρμοδιότητες για θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
 • Κατά τόπο τις αρμοδιότητες στη δημοτική ενότητα του τέως Δήμου Αρμένων:
 1. έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα
 2. παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα
 3. μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα
 4. υπογράφει, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητα
 5. συνεργάζεται με τους προέδρους και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους
 6. την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των Πολιτών για θέματα της δημοτικής ενότητας
 7. την τέλεση πολιτικών γάμων στη δημοτική ενότητα
 8. την εποπτεία και έλεγχο για τη διαφύλαξη των εντός των καταργούμενων ΟΤΑ υλικών και περιουσιακών στοιχείων (τέως Δήμου Αρμένων).

Δ. Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Νικολούδη Εμμανουήλ και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

 1. την οργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου (τη χορήγηση της χρήσης – διάθεσης των αιθουσών και χώρων του Δήμου για Πολιτιστικές και Κοινωνικές εκδηλώσεις
 2. νομικά θέματα του Δήμου
 3. αρμοδιότητες για θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

E. Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Μιχελάκη Στυλιανό και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

 1. θέματα πρωτογενούς τομέα (Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνοτροφίας, Αλιείας)
 2. θέματα Παιδείας (Σχολικές Επιτροπές, αρμοδιότητες των κτιριακών υποδομών των σχολείων, της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)
 3. αρμοδιότητες για θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Κατά τόπο τις αρμοδιότητες στη δημοτική ενότητα του τέως Δήμου Βάμου.

 1. έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα
 2. παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα
 3. μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα
 4. υπογράφει, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας
 5. συνεργάζεται με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους
 6. την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των Πολιτών για θέματα της δημοτικής ενότητας
 7. την τέλεση πολιτικών γάμων στη δημοτική ενότητα
 8. την Εποπτεία και έλεγχο για τη διαφύλαξη των εντός των καταργούμενων ΟΤΑ υλικών και περιουσιακών στοιχείων (τέως Δήμου Βάμου).

Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος Αντιδημάρχου τις αρμοδιότητες ασκεί ο Δήμαρχος.

Τις κατά τόπον αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ.Βαγιωνάκη Πέτρο που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ Εμμανουήλ Χαριτάκης.

Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Νικολούδης Εμμανουήλ, που αναπληρώνει το Δήμαρχο.


Facebook twitter youtube