^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Άρθρα

Ο Δήμαρχος

Όνομα: Χαράλαμπος

Επώνυμο: Κουκιανάκης

Όνομα πατρός: Γεώργιος

Όνομα μητρός: Χαραυγή

Ημερομηνία Γέννησης: 12 / 12 / 1961

Τόπος Γέννησης: Νίππος Αποκορώνου Νομού Χανίων

Τηλ/νο Επικοινωνίας: 2825340330

Fax: 2825340345

Email :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οικογενειακή Κατάσταση: Παντρεμένος με τη Ναναδάκη Ευτυχία, από τον Καμπανό Σελίνου, υπάλληλο στο Δημοτικό Σταθμό Περιβολίων - Κυδωνίας, με την οποία  αποκτήσαμε τρία (3) παιδιά:

-         Χαραυγή, 25 ετών, καθηγήτρια Φιλόλογος

-         Σπυρίδωνα- Γεώργιο, 22 ετών, αστυνομικός

-         Κων/νο, 12 ετών, μαθητής γυμνασίου.

Σπουδές: Απόφοιτος της πρώην Σχολής Υπαξ/κων Χωροφυλακής.

Επαγγελματική Κατάσταση:

Υπηρέτησα ως Διοικητής, Γραμματέας, ή Αξ/κός Υπηρεσίας στο σύνολο σχεδόν των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού Χανίων:

-         Α.Σ. Λάκκων- Κυδωνίας ως Δ/κτής  για δύο χρόνια

-         Α.Σ. Καμπανού - Σελίνου ως Δ/κτής για τρία χρόνια

-         Α.Τ. Κισσάμου ως Υπ/τής Γραμματέας για δέκα χρόνια

-         Α.Τ. Ν. Κυδωνίας ως Υπ/τής Γραμματέας για δέκα χρόνια

-         Α.Τ. Χανίων ως Αξ/κός Υπηρεσίας για ένα χρόνο

-         Α.Τ. Βουκολιών ως Υπ/τής, Γραμματέας για ένα χρόνο

Υπηρέτησα για μικρά χρονικά διαστήματα στις υπηρεσίες:

-         Α.Σ. Κουρνά - Αποκορώνου ως Δ/κτής.

-         Α.Τ. Χ. Σφακίων ως Υπ/της.

Η Υπηρεσία εκτιμώντας την προσφορά μου, με τίμησε πολλές φορές με επαίνους και μετάλλια.

Συνδικαλιστική Δράση – Αιρετά αξιώματα:

Η συνδικαλιστική μου δράση, ξεκίνησε το 1988 όπου υπήρξα από τους πρωτεργάτες του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο της Αστυνομίας.

Εκλέχτηκα αιρετό μέλος στο Πρώτο Πανελλαδικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών με έδρα την Αθήνα.

Στις εκλογές την 16η & 17η   Μαρτίου 2005 για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου εκλέχτηκε Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νομού Χανίων, η οποία απαριθμούσε 448 μέλη.

 Εκλεγμένο μέλος της ΠΟΑΣΥ κατ’ επανάληψη.

Πολιτική Δράση – Αιρετά αξιώματα:

Στις Νομαρχιακές Εκλογές το 2006, λαμβάνω μέρος ως υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον επιτυχόντα συνδυασμό ΧΑΝΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ, με επικεφαλής τον κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη.

Διετέλεσα Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Νομού Χανίων επί τέσσερα έτη, με πλούσια δράση και άριστα αποτελέσματα.

Κοινωνική Δράση – Συμμετοχή σε Συλλόγους:

Μέλος Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Μέλος Ένωσης Αποστράτων Νομού Χανίων

Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αιμοδοτών Αποκόρωνα

Μέλος του Συλλόγου ΠΡΟ.Τ.Α (πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων)

Μέλος Συλλόγου Τριτέκνων νομού Χανίων

 


Facebook twitter youtube