^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΖΗΜΙΑΣ ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ

    Ενημερώνουμε τους παραγωγούς του Δήμου Αποκορώνου ότι έγιναν από το Δήμο Αποκορώνου όλες οι απαραίτητες ενέργειες για αναγγελία ζημιάς λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι οποίες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στην ανθοφορία των ελαιόδεντρων και για τις 33 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.

    Οι παραγωγοί δεν θα προβούν σε καμιά ενέργεια-δήλωση ζημιάς μέχρι την έκδοση απόφασης της αρμόδιας επιτροπής του ΕΛΓΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ”

Εκτεταμένες ζημιές στην ανθοφορία των ελαιώνων διαπιστώθηκε δυστυχώς από κλιμάκιο του Δήμου Αποκορώνου και της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Χανίων, εξ’αιτίας των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών σε συνδυασμό με τα πολύ θερμά ισχυρά νότια αέρια ρεύματα τα οποία επικράτησαν από τις 15 έως και τις 19 Μαϊου 2020, με θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν τους 40 βαθμούς στην πιο κρίσιμη περίοδο για την καρπόδεση.
Οι ζημιές που διαπιστώθηκαν υπερβαίνουν το 50% σε μια ελαιοκομική περίοδο με ευοίωνες προοπτικές όπως ξεκάθαρα προέκυπτε από την ανθοφορία.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, οι ελαιοπαραγωγοί μας δέχονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ισχυρό πλήγμα, με πολλαπλές προεκτάσεις (οικονομικές, κοινωνικές κ.τ.λ.).
Ο Δήμος Αποκορώνου έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για την καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωσή τους.
Οι ελαιοπαραγωγοί μας με νεότερη ανακοίνωσή μας θα ενημερωθούν για το τρόπο,χρόνο και τόπο υποβολής των σχετικών αιτήσεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Tablets στα σχολεία από το Δήμο Αποκορώνου”

    Η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αποκορώνου  προμηθεύτηκε, με ίδιους πόρους, ψηφιακό  εξοπλισμό  -82-Tablets  υψηλών προδιαγραφών ,αφού είχε προηγηθεί  επικοινωνία με τους Διευθυντές των σχολικών  μονάδων, προκειμένου να υπάρξει  προσδιορισμός των αναγκών τους.
        O Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης που παρευρέθηκε στην παράδοση των tablets την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 ανέφερε ότι “Παραδόθηκαν στους Δ/ντες των  εννέα (9) Δημοτικών Σχολείων και στις Προϊσταμένες των δώδεκα (12) Νηπιαγωγείων του Δήμου μας , μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής - 82-  tablets, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής μας Κοινότητας”. Είναι το Ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να στηρίξουμε το δύσκολο έργο των  δασκάλων και νηπιαγωγών    και συνάμα να αναβαθμίσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία. Θα συνεχίσουμε δυναμικά να στηρίζουμε την εκπαίδευση μας , να προσαρμοζόμαστε και να ιεραρχούμε τις ανάγκες που προκύπτουν.
   Στην συνέχεια   ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ.Ιωάννης Κουκουράκης , κατά την παράδοση των  Tablets    επισήμανε  ότι “για άλλη μια φορά ανταποκριθήκαμε απόλυτα  στις  ανάγκες της εκπαιδευτικής μας κοινότητας στηρίζοντας τους μαθητές μας που έχουν ανάγκη, τονίζοντας ότι καθώς στόχος μας  είναι να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία από όλους δεν θα αφήσουμε κανένα μαθητή χωρίς βασικό εξοπλισμό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΕΝΤΕΚΑ (11) ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ”

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) επιβράβευσε τις προσπάθειες του Δήμου Αποκορώνου δίδοντας και για το 2020 έντεκα (11) γαλάζιες σημαίες , προσδίδοντας ένα συγκριτικό  πλεονέκτημα και ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η συστηματική δουλειά που γίνεται τη τελευταία πενταετία στο Δήμο μας, αφού το 2015 ο δήμος Αποκορώνου επιβραβευόταν με μόλις 6 “γαλάζιες σημαίες”.
Η μεθοδική δουλειά και η προσήλωση στη στήριξη του τουριστικού προϊόντος έχουν καταστήσει τον Αποκόρωνα  “τόπο πρώτου προορισμού” και είναι ξεκάθαρο πως η τουριστική δραστηριότητα στο Δήμο Αποκορώνου βρίσκεται σε συνεχή ποιοτική και ποσοτική άνοδο.
Συνεχίζοντας ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε ότι οι παραλίες μας διαθέτουν τις απαιτούμενες υποδομές, είναι καθαρές και προσφέρουν ασφάλεια και στη νέα καθημερινότητα όπως διαμορφώθηκε λόγω του κορονοϊού COVID-19 Δήμος και επιχειρηματίες είμαστε έτοιμοι να συμμορφωθούμε με τους ιδιαίτερους κανόνες και τις αλλαγές στο τρόπο ζωής μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΥΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ-ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΉΣ ΚΑΛΥΨΗΣ

Με επιστολή του προς τα συναρμόδια Υπουργεία, στους Βουλευτές του Νομού, στην ΚΕΔΕ και στην ΠΕΔ Κρήτης ,ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του σχετικά με τα οριζόμενα με την σχετική ΚΥΑ αναφορικά με το άρθρο 7 το οποίο καθορίζει τις ειδικές διατάξεις παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας για το έτος 2020 λόγω πανδημίας, βάση της οποίας οι δικαιούχοι καλούνται να πληρώσουν το 40% του υπολογισθέντος ανταλλάγματος και οι Δήμοι να εισπράξουν μόλις  το 26% επί του συνόλου, έχοντας ακέραια την ευθύνη καθαριότητας και ναυαγοσωστικής κάλυψης.
 Συνυπολογίζοντας τις απαγορεύσεις του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε τρείς παραλίες του Δήμου Αποκορώνου ( “Κεράς”, “Κυανή ακτή “ και το ανατολικό τμήμα της περιοχής των Δραμιών.) Και το παράρτημα  2 της εν λόγω ΚΥΑ “ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΧΡΗΣΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ” Βάση του οποίου στην παράγραφο 1 απαγορεύεται η χρήση αιγιαλού και παραλίας σε παράκτιους μικρούς υγροτόπους  και την παράγραφο 4 στην οποία ουσιαστικά απαγορεύεται η χρήση αιγιαλού και παραλίας σε όλη την εκτός οικισμού ΖΟΕ των κοινοτήτων Καλαμιτσι Αμυγδάλι  Μάζης, Γεωργιούπολη, Κουρνά, Φυλακής και Καστέλου, ουσιαστικά εξαίρει  το 80% των παράλιων του Δήμου Αποκορώνου.
Με δεδομένο την μείωση του Τουρισμού κατά 60% με 80% για το 2020 λόγο της πανδημίας του COVID- 19, μια τέτοια μείωση στα έσοδα των Δήμων θα οδηγήσει τους ήδη επιβαρυμένους Δήμους σε οικονομική ασφυξία.
Στα πλαίσια αυτά ζητεί από το κεντρικό κράτος την παραχώρηση άνευ ανταλλάγματος λόγο της μειωμένης τουριστικής περιόδου και την πλήρη κάλυψη του κόστους για παροχή ναυαγοσωστικής κάλυψης , Καλώντας τους κρατικούς φορείς να  βοηθήσουν οικονομικά για να κρατηθεί η κοινωνία ΟΡΘΙΑ.


Facebook twitter youtube